HABER

Bedrettin Dalan'a kırmızı bülten

'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın firari sanığı Bedrettin dalan için kırmızı bülten çıkartıldı.

Bedrettin Dalan'a kırmızı bülten
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar açıklandı. Buna göre, mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 27 Aralık 2010 tarihli yazılarını dikkate alarak, Bedrettin Dalan hakkında ''silahlı terör örgütü kurma ve yönetme'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından dava açıldığını hatırlattı.
Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu ve Dalan'ın yurtdışında kaçak konumunda olmasını göz önüne alarak, dosya kapsamına göre yokluğunda tutuklama müzekkeresi çıkarılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, yakalama kararı bulunan Dalan hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına da hükmetti.
**PARMAK İZLERİ ARAŞTIRILMADI**
''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasında sanık ve avukatların talepleri alındı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan tutuklu sanık Serdar Öztürk, dosyada bulunan kendisine ait telefon kayıtlarının bir kısmını dinletti.
Görüşmelerinde bir tertiple karşı karşı olduklarını anlattığını ifade eden Öztürk, ''Levent Göktaş'ı, Levent Bektaş'ı kendilerinde bulunan CD'lerin imajlarını istemeleri, imza atmamaları konusunda uyardım. Bu uyarılarımı dikkate alsalardı bugün ne Kafes Planı ne de diğer planlar olurdu'' dedi.
Tutuklu sanık Mehmet Deniz Yıldırım da Aydınlık dergisinin terör örgütü yayın organı olmadığını belirterek, derginin gelecek mart ayından itibaren günlük gazete olarak çıkarılacağını ifade etti.
Tutuklu sanık Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek de ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde müvekkilininki dışında 14 parmak izi olduğunu ancak bunların kime ait olduğuna ilişkin tanık dinlenmesi ve bilirkişilerin duruşmaya çağrılması yönündeki taleplerinin mahkemece kabul edilmediğini kaydetti.
İrem Çiçek, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararını bekleyen mahkemenin kendi taleplerini kabul etmeyerek son 3 celsedir yargılamayı durdurduğunu savundu.
Serdar Öztürk'ün avukatı Demet Reçber de müvekkili hakkında tahliye talebinde bulunmayacağını ifade ederek, hangi gerekçeyle, hangi şüphe, hangi delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına ilişkin karar verileceğinin açıklanmasını istedi.
**İHBAR MAİLİNİN IP NUMARASI AMSTERDAM'DAN**
Duruşmada sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararlar üzerine dosyaya gelen evrakı okudu.
Buna göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca 25 Haziran 2009'da ifadeye çağrılan Çiçek'in ilk sorgulanıp tutuklanmasından bir gün önce 29 Haziran 2009'da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbar mailinin IP numarasının kim tarafından kullanıldığı ve kim tarafından gönderildiğine ilişkin talebe cevap verildi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından gelen yazıda, mailin atıldığı 78.184.32.122 IP numarasının Amsterdam'daki bir kullanıcıya ait olduğu belirtildi.
Dursun Çiçek'in hesap özetleriyle ilgili banka kayıtları da dosyaya gönderilirken, Erzincan 3. Ordu Komutanlığından da helikopter uçuş bilgilerine ait veriler geldi.
Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. (AA)

En Çok Aranan Haberler