'Beyaz Şapkalı' Türk hackerler Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği’ni kurdu. Dernek kurucularından Vahap Eren, Türkiye’nin en iyi 'Beyaz Şapkalı' hackerlarının bir araya geldiğini öne sürerek, Fuat Avni’nin kimliğini tespit etmek için çalışma yapacaklarını söyledi. Eren, "Devlet ve kurumların en gizli odalarındaki görüşmelerin bile bir şekilde herkese açık ortamlara düştüğünü üzülerek görüyoruz. Tespit edilemeyecek hiçbir sosyal medya kullanıcısı yoktur" dedi.
Dünyada 'İyi hacker' olarak bilinen grup Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde bir araya gelerek Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği’ni kurdu. 20 kadar bilgisayar uzmanının yer aldığı derneğin kurucusu ve başkanı Vahap Eren, amaçlarının bilişim güvenliği konusunda çalışan kişi ve kurumları bir araya getirmek, kamu yararına projeler geliştirmek olduğunu söyledi. Dernek bünyesinde Türkiye’nin en iyi Beyaz Şapkalı bilgisayar korsanlarının yer aldığını kaydeden Eren, şöyle dedi:
"Bu kişilerin gerçek isimlerini bugüne değin duymamış olsanız da, dünya basınını sayısız kere meşgul etmiş kişiler. Ülkemizin üstünde oynanan oyunlar son zamanlarda oldukça arttı. Dünya ölçeğinde saldırılar çoğaldı. Elektronik iletişim arttıkça para da yönetimsel bilgiler de internetten iletilir hale geldi. Bu durumda internetin suçlularının ortaya çıkışının peşinden internetin polislerinin, kanun koyucularının da bir adım atmasının zamanı geldi."
FUAT AVNİ GERÇEĞİ
Türkiye’de bir Fuat Avni gerçeği olduğunu belirten Eren, devletin ve kurumların en gizli odalarındaki görüşmelerin bile bir şekilde herkese açık ortamlara düştüğünü üzülerek izlediğini söyledi. Tespit edilemeyecek hiçbir sosyal medya kullanıcı olmadığını kaydeden Eren, Fuat Avni’nin kimliğini tespit etmek için çalışacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Kaldı ki son zamanlarda, hepimizin sosyal medyada fenomen olmuş, her ilde operasyonları önceden açıklayan bir Fuat Avni gerçeği yaşanmaktadır. Bunun tespit edilmemesi bile bu konuda ülke olarak bilgi güvenliği konusunda ne kadar zayıf olduğumuzu da göstermektedir. Bu konudaki bunca bilgi ve birikime sahip olup da bir şey yapmadan durmamız düşünülemez. Bu yüzden kuralsızlığı engellemek, sistemlerin düzgün çalışmasını sağlamak için biz de bilgi ve birikimimizle sorumluluğumuzun gereği ortaya çıkmak zorundaydık. Devlet kurumlarında kullanılan birçok güvenlik cihazı İsrail ve ABD menşeli, aslında bu cihaz aracılığıyla birçok devlet kurumuna ait bilgiler yabancı istihbara servislerine eline geçmekte, dernek aynı zamanda bu tür cihazların Ar-Ge çalışmasını da yaparak, devletimizi milli güvenlik sistemleriyle donatmak istiyoruz."
(DHA)