KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Biz onu sağlıklı biliyorduk! Hindistan cevizi yağı zehir saçıyormuş!

    Hindistan cevizi yağının yararlı hakkında birçok şeyini duyduk. Fakat bildiğimiz doğrular meğer yanlışmış!

    Hindistan cevizi yağının yararlı hakkında birçok şeyini duyduk. Fakat bildiğimiz doğrular meğer yanlışmış! Geçtiğimiz ay Harvard Üniversitesi'nden profesör Karin Michels, Amerikan medyasına 'Hindistan Cevizi Yağı ve Diğer Beslenme Hataları' başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu yağın sağlıksız, hatta zehir olduğunu açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Hindistan cevizi yağını saf zehir olarak nitelendiren konuşmanın videosu, sosyal medyada tartışma yarattı.

    Zayıflatmıyor!
    2018 Haziran'da European Journal'da yayınlanan bir çalışma, her gün yenilen bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağının kilo verdirtmedeğini, metabolizmayı hızlandırmadığını kanıtlıyor. Ayrıca unutulmaması gereken şeylerden birisi de diğer yağlar gibi hindistan cevizi yağının da kalorisi oldukça yüksek.

    Antioksidan özelliği bilindiği gibi değil
    Sterol içeriği sizi yanıltmasın. Hindistan cevizi içeriğinin sağlığa yararını görmek için bi kaç yemek kaşığı tüketmek yeterli değil. Hatta markette satılan yağların çoğunlukla rafine formda olduğundan antioksidan özelliğini büyük ölçüde yitirdiğini unutmayın.

    hindistan-cevizi

    Yan etkileri var
    Hindistan cevizi yağı sinidirim sistemimizin doğru çalışmasını etkileyebiliyor. Alternative Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan çalışmada bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketenlerde hafif ishal, karın ağrısı, kusma şikayetlerinin oluştuğu hatta bu olumsuz etkilerin özellikle açken tüketimde oluştuğu bildirilmiş.

    Kalp hastalığı için risk taşıyor.
    Doymuş yağlar kalp damar hastalıkları için her zaman büyük bir risktir. Doymuş yağların yerine doymamış yağlar konulduğunda, kardiyovasküler hastalık riskinin yüzde 14 azaldığı da bulunmuştu. Amerikan Kalp Birliği bu bağlamda; günlük alınan doymuş yağın, günlük alınan enerjinin (kalorinin) yüzde 6 oranında olması veya 2000 kkal bir diyet için 13 gramdan daha az olmasını öneriyor. Buna karşılık bir yemek kaşığı (14 gr) Hindistan cevizi yağı, 12 gr doymuş yağ içermekte ve günlük önerilen miktarı neredeyse tamamlamakta.

    hindistan-cevizi--

    Diyabet hastalarının dikkatine!
    Hindistan cevizinin enflamasyonu önleyerek diyabet, obezite, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların önüne geçebileceğini söylenmiş. Fakat tam tersi! Diyabet hastalarında enflamasyonu artırabileceğine dair çalışmalar var.

    Bitkisel katı yağ içeriyor
    Bu yağ, oda sıcaklığında bulunan ve katı forma bulunan bir yağ çeşidi. Bu yüzden bitkisel katı yağ deniyor. Sağlıksız hayvansal yağlar gibi etkiye sahip bir kimyasal form içeriyor. Bu da bir çok rahatsızlığa zemin hazırlıyor.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler