HABER

Boşanırken çıkan piyango krizini mahkeme çözdü

Amsterdam'da bir çiftin boşanma davası sırasında çıkan 2 milyon eurodan payını isteyen koca, mahkemeden istediği yanıtı alamadı. Mahkeme, evi terkettiği için kocanın ikramiyede hakkı olmadığına karar verdi.

Boşanırken çıkan piyango krizini mahkeme çözdü

Yusuf Özkan

Lahey, Hollanda

Hollanda'da boşanma davasının tam ortasında çıkan 2 milyon 100 bin euro değerindeki ikramiyenin yarattığı krizi mahkeme koca aleyhine çözdü.

Dava konusu olayda, Amsterdam'da yaşayan ve 30 yıldır evli olan erkek, bir süre önce eşinden daha genç bir kadınla birlikte olmaya, ardından da evini terkederek sevgilisiyle birlikte yaşamaya başladı.

Eşi ise, birlikte aldıkları evde yaşamaya devam etti.

Amsterdamlı çift, ayrı yaşasalar da, ortaklaşa abone oldukları Hollanda'da evlerin posta koduna göre çekiliş yapılan Ulusal Posta Kodu Piyangosu'nu (Nationale Postcode Loterij) oynamaya devam ettiler.

Hayatına genç sevgilisi ile devam etmeye karar veren koca, daha sonra boşanma girişimlerinde bulundu.

İlk aşamada çift geçen yıl 20 Ekim'de resmen mal varlıklarını ayırdı.

Mal varlıkları ayrıldıktan iki ay sonra ise, Ocak 2015'teki çekilişte, posta kodu numarası esas alınarak yapılan piyango çekilişinde ailenin yaşadığı eve 2 milyon 100 bin euro ikramiye isabet etti.

Bu sırada Amsterdamlı koca ise çoktan boşanma işlemlerini başlatmıştı.

Mahkeme de geçen Temmuz ayında çiftin boşanmasına karar verdi. Ekim ayında da boşanma kararı onanarak, resmi kurumlara bildirildi.

'Para kadının hesabından'Bu sırada, eşiyle birlikte oynadıkları posta kodu piyangosundan ikramiye kazandıklarını öğrenen eski koca, tekrar mahkemeye başvurdu ve 2,5 milyon euronun yarısının kendisine ödenmesini istedi.

Ancak Amsterdam Mahkemesi, 28 Aralık'ta aldığı kararda, kocanın, eşine çıkan 2,5 milyon euro üzerinde hak iddia edemeyeceğine hükmetti.

Mahkeme, resmi boşanma sürecinden önce çıkmış bile olsa, bu ikramiyenin ortak mallar kapsamına girmediğine karar verdi.

Kararda, piyango çekilişi için paranın ortak mülkten değil, tamamen kadının kendi hesabından ödendiğinin altı çizildi.

Hakim, ikramiyenin çıktığı dönemde adamın evine hiçbir katkısı bulunmadığını, geride bıraktığı eşinin hayatını sürdürebilmesi konusunda hiçbir çaba göstermediğini belirtti ve ikramiyenin tamamının kadının hakkı olduğuna karar verdi.

En Çok Aranan Haberler