HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Vucic'i gözyaşlarına boğan karar! Bayrağa sarılıp ağladığı anları dünya konuşuyor

İçerik devam ediyor

BM Genel Kurulu'nda Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili verilen karar sırasında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic gözyaşlarına boğuldu. Sosyal medyanın gündemine damgasını vuran görüntülerle birlikte Vucic'in karara ilk tepkisi de dikkat çekti.

BM Genel Kurulu, 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü” ilan etti. Karara karşı duran Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, gözyaşlarını tutamadı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

BM Genel Kurulu, 11 Temmuz 1995’te Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde yaşanan soykırımın uluslararası bir anma günü olarak anılmasına yönelik karar tasarısını kabul etti. “Uluslararası 1995 Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma ve Düşünme Günü” karar tasarısı için 84 temsilci lehte ve 19 temsilci aleyhte oy kullanırken, 68 temsilci çekimser kaldı.

Bosna Hersek, Almanya ve Ruanda tarafından sunulan tasarının oylamasında aleyhte oy kullanan ülkeler arasında Sırbistan’ın yanı sıra Çin, Rusya, Suriye, Kuzey Kore, Macaristan ve Belarus da yer aldı.

VUCIC'İN TEPKİSİ GÜNDEM OLDU

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, BM Genel Kurulu’nda oylama öncesinde temsilcileri kararın aleyhinde oy kullanmaya davet etti. Vucic, bu kararın “Pandora’nın kutusunu açacağını” savundu.

c

Srebrenitsa tasarısından sonra BM Genel Kurulu’nun bunun gibi onlarca tasarıyı değerlendirmek zorunda kalacağını ileri süren Sırp lider, tasarının barışa katkı sağlamayacağını söyledi.

a

BAYRAĞA SARILIP AĞLADI

Öte yandan karar onaylanırken Vucic'in gözyaşlarına boğulması dikkat çekti. Vucic'in elindeki Sırbistan bayrağına sarılıp ağladığı anlar sosyal medyada çokça konuşuldu.

b

KARAR DİĞER ÜLKELERE DE ÇAĞRIDA BULUNUYOR

AA'nın aktardığına göre; 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü” ilan eden karar, aynı zamanda Srebrenitsa soykırımını inkarı kayıtsız şartsız kınıyor ve üye devletleri soykırımın inkarını ve çarpıtılmasını önlemeye davet ediyor. Karar metninde, ayrıca BM Genel Sekreteri de soykırımın 30. yıldönümü anma faaliyetlerine başlamaya ve “Srebrenitsa’da Soykırım ve BM” adlı bir bilgilendirme programı oluşturmaya çağrılıyor.Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Express


En Çok Aranan Haberler