Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, partilerinin kongresinden sonraki ilk grup toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.
BDP Genel Merkezine yönelik silahlı saldırı olayına değinen Demirtaş, başlatılan soruşturmada, saldırıyla ilgili bilgisayar ve kamera kayıtlarındaki görüntülerin bir bölümünün silindiği yönünde iddiaların bulunduğunu, bunların açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Saldırının ardından 3 zanlının yakalanmasının önemli olduğunu, ancak, bunu yeterli görmediklerini belirten Demirtaş, bu tetikçileri kimlerin yönlendirdiğinin, saldırıdan, kimin, hangi amacı güttüğünün ortaya çıkarılmasını istediklerini vurguladı. Demirtaş, saldırının arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmaması halinde, bunun, Hükümetin siyasi sorumluluğu olacağını dile getirdi.
Partilerine yönelik baskıların devam ettiğini savunan Demirtaş, ''10-70 yaş arası binlerce kişi cezaevlerinde. Bu tasfiyeyi boşa çıkarmak için, bedeli ne olursa olsun, mücadelemizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.
Hükümetin demokratik açılım konusunda da bir sonuç elde edemediğini öne süren Demirtaş, ''Toplum, 'İnşallah AKP bizim için bir açılım yapmaz' diye dua ediyor. Çünkü felaket getiriyor'' dedi.
Alevi çalıştaylarının da ihtiyacı karşılamaktan son derece uzak olduğunu iddia eden Demirtaş, Hükümetin bu çalıştaylardaki hedefinin, güçlenmeye başlayan muhalefeti sindirmek olduğunu ileri sürdü. Demirtaş, AK parti'nin, yaptığı çalıştaylarla, ''Alevileri AKP'lileştirmeye'' çalıştığını söyledi.
Hükümetin, ''Emek Çalıştayı'' planı olduğunu belirten Demirtaş, bu çalıştayda da Alevi çalıştaylarındaki hedeflerin güdüldüğünü öne sürdü.
Demirtaş, Hükümetin 8 yıldır; Kürt, Kıbrıs, Alevi, emekçi, başörtüsü sorunlarına çözüm üretemediğini, aksine, bu sorunları içinden çıkılmaz duruma getirdiğini savundu.
Geçen hafta TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavgaya da değinen Demirtaş, görüntülerin utanç verici olduğunu ifade etti. Çıkan kavgada, 3 partinin de sorumluluğu olduğunu, ancak bu konuda topu birbirlerine attığını anlatan Demirtaş, bu partileri kınadığını ifade etti. Demirtaş, Söz konusu kavgada, kadının bir nesne olarak seçildiğini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya kabul edilmemesini kendilerinin de doğru bulmadığını belirten Demirtaş, ancak Erdoğan'ın bu durumu yıllardır içine atmasını da vahim olarak değerlendirdiklerini söyledi.
TEKEL işçilerinin eylemlerine de değinen Demirtaş, bu direnişin toplumsal taban bulduğunu savundu. Hükümetin, ''onların arasına yasa dışı örgütler sızmış'' diyerek işçilerin arasında kardeşliği bozmaya çalıştığını belirten Demirtaş, ''28 Şubata kadar zaman veriliyor. 28 Şubat, Başbakan'a bir şeyler hatırlatıyor galiba. O da TEKEL işçilerine yönelik darbe yapmayı planlıyor'' diye konuştu.
AA