HABER

"Dert polisi" görevde

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Aile Polisi Projesi' kapsamında polisler, vatandaşların kapısını çalıp dertlerini dinliyor.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Natık Canca tarafından 2004 yılının Kasım ayında başlatılan uygulamada, vatandaşların dertlerine polis çözüm buluyor. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından pilot bölge seçilen Uydukent'te polisler vatandaşların kapısını çalıp sıkıntılarını dinledi. Emekli öğretmen Muzaffer Gedik uygulamayı çok beğendiğini belirterek, "Türkiye'de çok yer gezdim ilk defa burada böyle bir uygulama gördüm. Çok teşekkür ediyoruz. Ekiplerin vatandaşlarla bire bir görüşüp, sorunları yerinde tespit etmesi çok güzel bir anlayış" dedi.

Eşi polis olan Ayşe Akgül ise, polis eşi olmasına rağmen kapısına polis geldiğinde korktuğunu belirterek, "Benim eşim de polis. İlk defa duydum, çok hoşuma gitti. Polisin bu şekilde bize kadar gelip halkla ilgilenmesi çok güzel. Halktan birisi olması çok güzel. Ben polis eşi olmama rağmen kapıma bir polis gelse ürkerim. Polisin halkla iç içe olduğu zaman daha iyi iletişim kurulacağına eminim" diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel ise, polisin korkulacak birisi olmadığını ve polisin halka hizmet için var olduğunu göstermek istediklerini belirterek, "Mahalle polisi bir yerde polisin halkla dayanışmasını sağlayacak. Polisin halk üzerindeki görüntüsünü de etkileyecektir. İlimizde Gezici Karakol ve Çocuk Şubesi Müdürlüğü'ne bağlı ekipler vasıtasıyla okulların giriş çıkış saatlerinde polisin devamlı onların yanında olduğunu, polisin korkulacak birisi olmadığını ve polisin halka hizmet için var olduğunu göstermek istiyoruz. Mahalle polisiyle de bu mesafe belli ölçüde kat edilecektir" şeklinde konuştu.

Aile polisi uygulamasıyla vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ederek çözmeye çalıştıklarını ifade eden Özel, "Amacımız köprü vazifesi görmek. Uydukent'deki 7 mahallede 36 görevli var. Bir polise 236 vatandaş düşüyor. Bu polisler, ailelerle en az 15 günde bir görüşüyor. Bu görüşmelerde evlerine yeni gelen insanlar varsa kaydediliyor. Polisle ilgili bir sıkıntı varsa bunlar dinleniyor ve not alınıyor, anında gereği yapılıyor. Vatandaşlarla birebir diyaloğa geçiyoruz. Suç olmadan önce önlemek amacıyla bu uygulamaya başladık" dedi.

En Çok Aranan Haberler