HABER

MŞÜ’de "Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikayeleri" paneli

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından "Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikayeleri" konulu bir panel düzenlendi.MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü BESYO Müdürü Hüseyin Kırımoğlu ve Dr.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından "Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikayeleri" konulu bir panel düzenlendi.
MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü BESYO Müdürü Hüseyin Kırımoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Atike Yılmaz’ın gerçekleştirdiği panele; Muş Valisi Aziz Yıldırım, İl Garnizon Komutanı Cem Karoğlu, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, engelli milli sporcular Beytullah Eroğlu, Mevlüt Erdenci, Anıl Demir, Emine ve Murat Seçkin, Cevat Şimşek ile akademik personel ve birçok ilden BESYO öğretim üyesi ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, devlet desteği ile Muş’a çok büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, "İnşallah üniversitemizi, Muş’u beğenmişsinizdir. Eminim ki içinizde Muş ile ilgili daha önce farklı düşünceleri olan, ama gerek havadayken o görmüş olduğunuz ovadan dolayı, gerek üniversitemize gelip burada bu büyük devletin yapmış olduğu yatırımları görmüş olmaktan dolayı misafirlerimizin biraz şaşkınlık, biraz hayranlık duygularıyla dolu olduğunu zannediyorum. İnşallah bu toplantının ardından aynı şekilde akademik anlamda dolu dolu olarak da buradan gideriz" dedi.
Muş Valisi Aziz Yıldırım ise, spor denince gençlerin akla geldiğini söyledi. Bir takım müsabakaların olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, "Bu müsabakalara çıkmanın gayesi tabi ki galip gelmek, birinci gelmek, önde gelmek, ama spor her şeyden önce kendimiz için yapılır. ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ diyor Mustafa Kemal Atatürk. Sporu öncelikle kendimiz için yaparsak, spor yapmaktan zevk alırsak ya da zevk alacağımız bir spor yaparsak, başarı beraberinde mutlaka gelecektir. Ülkemiz şimdilik genç bir nüfusa sahip, niye şimdilik diyorum? Yeni bir istatistik var; 1970 yılında çocuk nüfusu diyebileceğimiz 0-17 yaş grubundaki gençlerimizin oranı Türkiye’de yüzde 48,5 iken, 1990 yılında bu oran yüzde 43,1’e düşmüştür ve bugün çok daha düşük bir rakama sahibiz. Bugünün rakamı yüzde 28,3’dir. Aradaki trendin düşüşünü fark edebiliyorsunuz. Onun için genç nüfusumuzun mutlaka hem artması, hem bilinçli olması, hem de sağlıklı olması bizim açımızdan, ülkemizin, devletimizin, milletimizin geleceği açısından çok çok önemlidir. Bunu özellikle söylemek istiyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi. Engelli milli sporcular, kendi hayatlarını anlatmasının ardından panel sona erdi.

MŞÜ’de "Elit Engelli Sporcular ve Başarı Hikayeleri" paneli

En Çok Aranan Haberler