HABER

Günday'dan öğretmen ve öğrencilere uyarı

ANKARA (İHA) - Türkiye'yi etkisi altına alan kötü hava şartları hayatı olumsuz etkilerken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday'dan öğretmen ve öğrencilere uyarı geldi. Günday, "Olumsuz hava şartları nedeniyle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin toplu taşıma araçlarıyla hareket etmeleri doğru olacaktır" dedi.

Günday yaptığı yazılı açıklamada, 2005-2006 öğretim yılının 6 Şubat 2006 Pazartesi günü başlayacağını hatırlattı. Bir aylık uzun bir tatil sürecinin sonuna gelindiğini belirten Günday, öğretmen ve örencileri uyararak tatil dönüşü toplu taşım araçlarını tercih etmelerini istedi. Günday, "6 Şubat Pazartesi günü yaklaşık 14 milyon öğrenci ve 575 bin öğretmen 2005-2006 eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Kurban Bayramı ile birlikte bir aylık uzun tatil yapan öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim ve görev yerlerine dönerken dikkatli olmaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri kendileri ve ülkemizin geleceği açısından önemlidir" dedi.

Tüm sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Günday, "Yola çıkarken araçlarına mutlaka zincir takmaları gerekmektedir. Aşınmış lastiklerle ve bakımsız araçlarla kış koşullarına göre tedbir almadan yola çıkmamalıdır. En önemlisi de uykusuz ve alkollü araç kullanılmamalı ve trafik yetkilileri yollardaki denetimlerini artırmalıdırlar" dedi.

Velileri de uyaran Günday, "Yarı yıl tatili biterken veliler, çocuklarını eğitimlerini yaptıkları il ve ilçelere gönderirken dikkatli olsunlar. Çocuklarını güvenli araçlarla seyahat ettirsinler ve seyahat sürecince çocuklarının takibini yapsınlar. Çünkü bu çocuklar ailelerinin geleceği kadar ülkemizin de geleceğidir" dedi. Hava muhalefeti nedeniyle havayolu trafiğinin kısıtlı olduğundan karayolu taşımacılığına aşırı yüklenme olacağına işaret eden Günday, şunları söyledi:
"Ülkemizin yük taşımacılığının yüzde 95'ini tek başına karayolları çekmektedir. Trafik kazalarının temel sebebi ise Türkiye yolarının yüzde 90'ının ayrılmış yol olmaması ve hava şartlarının elverişsizliğidir. Son 6 yılda 40 binin üzerinde insanımız hayatını bu yollarda kaybetmiştir. Uykusuz ve dinlenmeden yola çıkma trafik işaret ve kurallarına uymama, sabırsızlık gösterip aşırı sürat ve hatalı sollama yapma, karayollarında kör noktalar olarak tabir edilen kaza riski yüksek yerlerin bilinmemesi kazaları artıran en önemli etkenler arasında yer alıyor. Kazaların büyük bölümü ise tatilin başladığı ilk gün ve son günlere denk geliyor."

En Çok Aranan Haberler