HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haluk Koç'tan flaş İsmet Yılmaz açıklaması

CHP sözcüsü Haluk Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanlığı seçimi sonucunu değerlendirdi.

Haluk Koç'tan flaş İsmet Yılmaz açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Meclis Başkanı seçiminin 4. tur oylamasında MHP'nin tavrına ilişkin, "Bugün Türkiye şunu görmüştür, koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Dördüncü tur oylama sonucundaki tablo bunu çok açık ortaya koymaktadır. Kimse koalisyon için partner aramasın, adaylar ortaya çıkmıştır" dedi.

Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanlığı seçimi sonucunu değerlendirdi.

AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesine ilişkin Koç, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen Meclis Başkanlığı konumu Sayın İsmet Yılmaz döneminde İçtüzük ve Anayasa'da yer alan hükümlere göre, demokrasinin kurallarına göre gerçekleştirilir" değerlendirmesini yaptı.

Meclis Başkanı seçiminin 4. tur oylamasında MHP'nin tavrına değinen Koç, şöyle dedi:

"Bugün Türkiye şunu görmüştür, koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Dördüncü tur oylama sonucunda ki tablo bunu çok açık ortaya koymaktadır.

Alayına karşıyız siyasetinin Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik seçimin hemen ertesinde. Alınmışlardı, darılmışlardı, bu tabiri kullananlar ama bugün alayına karşıyız diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Tablo açık, net, siyasi tercümesi de bir o kadar açık ve nettir.

Bu mesaj 7 Haziran'da halkın sandıkta verdiği mesajı daha hala okunamadığının ifadesidir.

"KOALİSYON KURMA NOKTASINDA PARTNERLERİNİN DE ÖNÜMÜZE GETİREN BİR SEÇİM DAVRANIŞI"

Belki önümüzdeki tıkanan iç siyasetin koalisyon kurma noktasında partnerlerinin de taraflarının da iyi kötü önümüze getiren bir seçim davranışı diyelim ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yani biraz tekerleme laf vardır reklamlarda biliyorsunuz, 'aslında yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynı kapıya çıkarız' demiştir bir siyasi partinin genel başkanının açık net tavrı.

"DAR UFUKLU, KORKAK SİYASET ANLAYIŞI"

7 Haziran'da bir mesaj verildi, demiştim. Dar ufuklu, korkak siyaset anlayışının Türkiye'de 7 Haziran'da verilen milletin verdiği mesajı okumaya niyeti yok gibi gözükmektedir.

AKP'YE ALTIN TEPSİ İÇERİSİNDE SUNULDU

Sonuç halkın 7 Haziran'da yaptığı tercihin Meclis'e yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin Sayın Genel Başkanı tarafından AKP'ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır."

"KİMSE KOALİSYON İÇİN PARTNER ARAMASIN, ADAYLAR ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Bir basın mensubunun MHP lideri Bahçeli'nin koalisyon konusundaki açıklamalarını hatırlatması üzerine Koç, "Kendi işaretlerini kendileri yakmışlar, kendi işaretlerini işaret fişeği olarak attılar biraz önce, kimse koalisyon için partner aramasın, adaylar ortaya çıkmıştır. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin" değerlendirmesini yaptı.

"Kurulabilecek bir koalisyon hükümetinin AKP ile MHP ile kurulacak hükümetin adı savaş hükümeti olabilir mi?" sorusuna Koç, "Siz ifade ettiniz, bazı korkular bazı vehimler bazı çekinceler dedim, bunların arkasında hiç kimsenin hesap etmediği başka bazı ilişkiler de olabilir, hayırlı olsun" yanıtını verdi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler