Anadoluda Kurulan Ilk Turk Beylikleri Haberleri

Yeniden kurulan SHP’nin Genel Başkanı ortaya çıktı! Canlı yayında açıkladı: Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü mü?

Yeniden kurulması ile Ankara kulislerinde hareketli günler yaşanmasına neden olan SHP’nin Genel Başkanı Burak Çelik ilk kez konuştu. "Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?" sorusuna da canlı yayında yanıt veren Çelik, "Hayır görüşmedim" dedi. DEM Parti ile ilgili iddialara da yanıt veren Çelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Haber 2024-07-12 07:36:08

4 ayda kapanan şirket sayısında artış! TOBB verileri açıkladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), nisan ayında 1849 şirketin kapandığını, 6 bin 405 yeni şirketin açıldığını açıkladı. 2024'ün ilk 4 ayında, kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 38,8, kurulan kooperatif sayısı yüzde 4,4 azaldı.

Finans 2024-05-24 12:04:18

Trabzon'da meslek lisesi öğrencileri topraksız tarımla sebze yetiştiriyor

Trabzon'da lise bahçesine kurulan ve topraksız tarımla marul yetiştirilen 21 metrekarelik bitki kabininden ilk mahsul alındı.

Yurthaber 2024-04-25 12:28:15

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar vardır. Herhangi bir suçla mahkemesi görülen kişi için, işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 2024-04-23 22:40:47

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ‘FETÖ'nün açığa çıktığı olaydı’ diyerek ilk kez anlattı: ‘Dinleme cihazları bulduk’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı görevini yürüttüğü süreçte FETÖ tarafından kurulan 7 Şubat MİT kumpasına ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Başbakanımız Erdoğan’ın şahsi ve resmi konutunda dinleme cihazları bulduk. 7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı niyetini belli ettiği bir şeydi" diyerek o dönem yaşananları tek tek anlattı.

Haber 19-03-24 08:01

Bozüyük Belediyesi İftar çadırında ilk oruçlar açıldı

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, ramazan ayının ilk iftarını Bozüyük Belediyesi tarafından Kasımpaşa Camii yanında kurulan iftar çadırında yaparak ramazan ayının bereketini ve paylaşmanın güzelliğini hemşehrileri ile birlikte yaşadı.

Yurthaber 12-03-24 07:19

Dünyada sadece Türkiye'deki o ilçede var 'Çok kıymetli olduğunu öğrendik' Dünyada tek! Atıl haldeydi 'Çok fayda sağlayacak'

Dünyada sadece Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Norduz koyununun yününden ilk kumaşlar üretilmeye başlandı. 2019'da kurulan Van Olgunlaşma Enstitüsü açıldıktan sonra Norduz koyununa fazlaca odaklandıklarını belirten enstitü müdürü Neşe Evliyaoğlu, Norduz ve Karakaş koyununun ipinin çok kıymetli ve dünyada tek olduğunu öğrendiklerini belirtti. Evliyaoğlu Gürpınar’da 600 bin koyunun atıl halde olan ve çevreyi kirleten yününden ip veya kumaş şeklinde istifade etmek üzere yola çıktıklarını aktardı.

Kadin 01-03-24 12:45

Rusya sandık başında: Putin'le devam mı tamam mı? İşte Rus liderin rakipleri

Rusya'da devlet başkanlığı seçiminin erken oylama aşaması başladı. 37 bölgede kurulan seçim sandıklarında belirli meslek grupları oylarını kullanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak 3 aday sahneye çıktı. Adaylar, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Haber 25-02-24 12:41

Köy okulundaki öğrenciler için ahşaptan oyuncak üretiyorlar

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kurulan ahşap atölyesinde organik malzemelerden ahşap oyuncak üreterek bu oyuncakları köy okulundaki öğrenci arkadaşlarına gönderiyor.

Yurthaber 23-02-24 08:50

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 2023 yılı finansal verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu

Türkiye’nin kamu sermayesi ile kurulan ilk katılım bankası Ziraat Katılım, sağlıklı bir mali performans ile hızlı büyümesini sürdürerek 2023 yılını başarıyla tamamladı.

Finans 19-02-24 16:01

İstanbul'da tsunami gözlem istasyonu! Bir ilk... Kartal sahilinde kuruldu: 7 dakika önceden haber verecek!

İstanbul'da deprem ve ardında oluşabilecek tsunami tehlikesine karşı dikkat çeken bir önlem alındı. İstanbul'un ilk tsunami gözlem istasyonu Kartal sahiline kuruldu. Kandilli Rasathanesi tarafından kurulan tsunami istasyonu sayesinde tehlikeden dakikalar önce haberdar olunabilinecek. Dalga yüksekliğini ölçen sensörler sayesinde kaçış için vakit kazandıracak olan tsunami istasyonları Ege ve Akdeniz'de de kurulacak.

Haber 05-02-24 07:41

Erman Toroğlu Kerem'in frikik golünde kurdurulan baraja demediğini bırakmadı! Herkesi aptal yerine koymuş, rezalet

Süper Lig'in 22. haftasında İstanbulspor'u 3-1 ile geçen Galatasaray'ın galibiyetinin yankıları sürerken, eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu karşılaşmanın ardından dikkat çeken ifadeler kullandı. Toroğlu, Galatasaray'ın kazandığı ilk penaltı öncesi Torreira'nın faul yaptığını söylerken, Kerem'in frikik golünde kurulan barajın hatalı olduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

Spor 26-01-24 13:54

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın hemşehrileri, uzay yolculuğunu dev ekranlardan takip etti

Mersin'in Silifke ilçesinde vatandaşlar, hemşehrileri olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu meydanda kurulan dev ekranlardan izledi.

Yurthaber 19-01-24 07:28

2024'ün ilk siyasi partisi kuruldu: Emekliler Partisi'nden dikkat çeken 'milletvekili maaşı' vaadi! 'Asgari ücretin üç katı...'

Emekliler Partisi (EP), 2024 yılında kurulan ilk siyasi parti olarak kayıtlara geçti. Son 2 ayda kurulan ikinci emekli partisi EP'nin vaatleri de dikkat çekti. EP Genel Başkanı Cengiz Erten sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı arasında olacağını ve emekli milletvekili maaşlarının da asgari ücret kadar olacağını duyurdu.

Finans 13-01-24 14:58

KDV'den muaf arsa satışı başlayacak: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ilk adımı attı! Arasında İstanbul da var

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , 44 ilde 622 muhtelif arsayı satışa çıkardı. Arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık artırma yoluyla KDV’den muaf olarak satışa çıkarılacak. Böylece yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ilk hamlesini de yapmış oldu.

Finans 13-11-23 14:41

Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde göz bankası kuruldu

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kurulan, bölgeye hitap edecek göz bankası aracılığıyla ilk kornea nakli 20 yaşındaki İrem Sena Erdoğan'a yapıldı.

Yurthaber 03-10-23 15:13

'Başkanım biz burayı 17 bin 500 TL'ye satın aldık' İlk duyduğunda dalga geçildiğini sandı! Kaldırımı birbirlerine devrediyorlar

Antalya’nın 5 ilçesinde kurulan semt pazarlarının çevresindeki kaldırımları seyyar satıcıların birbirlerine 2 bin ile 17.500 liraya varan fiyatlara devretmeleri tepkiye neden oldu. Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak, olayı duyduğunda şok olduğunu belirterek "Bir seyyar satıcı gelip ’Başkanım biz burayı 17500 TL’ye satın aldık’ deyince dalga geçildiğini sandım. Kaldırımı birbirlerine devrediyorlar. 2 bin, 3 bin, 5 bine devredenler var, kendi yerleri gibi orayı benimsemişler" dedi.

Haber 30-09-23 17:33

Heyecanlandıran keşif: Türkiye’de eşi benzeri yok! Tam 700 bin yıllık...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne bulunan 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Harput Mahallesi’nde bulunan Harput Kalesi’nde heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan kalede devam eden iç kale kazı çalışmalarında, 700 bin yıllık olduğu tahmin edilen 5 adet metal üretim atölyesi bulundu. Bu atölyelerin, bozulmamış hali ve geniş alan kaplamasıyla Türkiye’de gün yüzüne çıkan atölyeler arasında bir ilk olduğu tahmin ediliyor. İşte detaylar!

Haber 17-08-23 11:45

Eski Apple yöneticileri tarafından kurulan şirketin merak edilen cihazı yakında geliyor: Adı belli oldu!

2018'de eski Apple yöneticileri tarafından kurulan bir yapay zeka girişimi ilk ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cihazın taşınabilir ekranları geçmişte bırakmayı ya da en azından insanların günlük yaşamının bir parçası olmaktan çıkarmayı amaçladığı söyleniyor.

Haber 03-07-23 15:03

7 milyoneri ekran yüzü yapıp insanları dolandırdılar! SAS Holding soruşturmasında yeni gelişme, ilk kez ortaya çıktı

İstanbul'da SAS Holding ve bağlı şirketler aracılığı ile kurulan saadet zincirinde 13 bin 100 kişi dolandırılmış ve 143 milyon TL'lik vurgun yapılmıştı. 28 kişinin tutuklandığı soruşturmada yatırımcılara ait 143 milyon TL'nin valizlerle nasıl kaçırıldığının görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Polis şimdi her yerde paraları araca yükleyip ortadan kaybolan Sema Koçhan'ın peşinde.

Haber 09-06-23 07:28

Avrupa’yı Adana serinletecek

Adana’da yıllık 500 bin set üretim kapasiteli 150 milyon dolar yatırımla kurulan klima fabrikasında ilk klimanın yıl sonu banttan inmesi bekleniyor.

Yurthaber 29-05-23 09:26

Köyde çocuklar için perde açıldı

Muş’un Aşağı Yongalı köyünde kurulan açık hava sineması ile çocuklar hayatlarında ilk kez sevdikleri kahramanların filmlerini sinema ortamında izledi.

Yurthaber 22-05-23 13:56

Kars Peynir Müzesi'ni ilk yılında 70 bin ziyaretçi gezdi

Gravyer başta olmak üzere çeşit çeşit peynirin üretildiği Kars'ta, tarihi Süvari Tabyası'nda kurulan Türkiye'nin ilk tematik Peynir Müzesi, bir yılda 70 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Yurthaber 19-05-23 11:52

Ormanya'da misafir edilen leylekler ilk yuvalarını yapmaya başladı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaklaşık 2 bin dönüm alana kurulu Ormanya'da göç yolculuğuna devam edemeyen ve tedavileri burada yapılan leylekler, çatı ve ağaçlara kurulan platformlara yuva yapmaya başladı.

Yurthaber 12-05-23 11:25

Sabar Devleti'nin kurulduğu yer ve tarihi nedir? Sabar Devleti hakkında bilgiler ve özellikleri nelerdir?

Sabarlar, Sibirya Bölgesi’ne adını veren ve Selçuklular’dan önce Anadolu’nun kapısını Türkler’e açan ilk Türk Kavmi olarak kaynaklara geçmiştir. Anadolu’ya ilk Türk akınlarını gerçekleştirerek Sasaniler’le Bizans’a karşı kurulan ittifaklarda yer almışlardır. 5-7. yüzyıllarda Kafkasya'nın kuzeyinde, Karadeniz'in doğu kıyılarında ve Kuban bölgesinde yaşayan Sabirler, Batı Sibirya'dan gelen göçebelerden ibaretti. Sabar Devleti'nin kurulduğu yer neresidir?

Egitim 08-05-23 10:02

Ata tohumları Ordu’da gün yüzüne çıkıyor

Ordu’da kurulan ve Karadeniz’in ilk Biyo-İnovasyon Merkezinde geçmişten gelen ata tohumları çoğaltılıyor.

Yurthaber 25-04-23 11:56

İslamiyet öncesi Türk tarihi nedir, hangi bölgede yaşanmıştır? İslamiyet'in kabulünden önce kurulan Türk devletleri nelerdir?

Türkler, İslamiyet’i kabul edene dek birçok farklı kültür yaşamıştır. Orta Asya’ya gelerek tarih sahnesine çıkan Türkler, İslamiyet’in kabulüne dek farklı isimlerde devletler kurmuştur. Yazılı kaynaklara göre Türk adının ilk geçtiği zaman altıncı yüzyıldır. En eski Türk kaynakları, İslamiyet’ten önce kurulmuş olan devletlere aittir. Kurulan her devlet Türk tarihine farklı ve kalıcı izler bırakmıştır.

Egitim 10-04-23 14:21

Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir? Tarihte Türk ismiyle kurulan Türk devletleri ve özellikleri nelerdir?

Orta Asya coğrafyası, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarih boyunca; Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kurdukları devletlerle de dikkat çekmiştir. Savaş mücadelelerinde üst düzey başarı gösteren Türk toplumları, Dünya tarihinin şekillenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca Türkler, göçebe yaşam tarzları sonrasında yerleşik hayata geçerek, bulundukları coğrafyada söz sahibi olmuşlarıdır. Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir?

Egitim 10-04-23 14:02

Mardin'de kurulan millet ormanının birinci etabı tamamlandı

Mardin'de kurulan "millet ormanı"nın ilk etabı tamamlandı.

Yurthaber 10-04-23 12:27

Kızılay Hakkari’de iftar çadırı açtı

Türk Kızılay Hakkari Şubesi tarafından 500 kişilik iftar çadırı kuruldu. Hakkari Ulu Cami önünde kurulan çadırda ilk yemekler verildi.

Yurthaber 04-04-23 09:50

Orta Asya'da kurulan Türk devletleri hangileridir, özellikleri nelerdir? Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti nedir?

Orta Asya, Antik Çağ'dan günümüze kadar farklı toplumların bulunduğu bir alan olması sebebiyle önemlidir. Göçebe kültürden yerleşik kültüre geçen gruplarla ilk insan yerleşimlerinin başladığı bir alandır. Hristiyanlık, Tengricilik, Budizm, Hinduizm ve İslamiyet gibi farklı dinlere sahip insanlar Orta Asya’da yaşamıştır. Orta Asya için İç Asya ve Merkezi Asya gibi isimler de kullanılır. Peki, Orta Asya'da kurulan Türk devletlerinin özellikleri nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:51

Ötüken nerede, şu an hangi ülkede, nerenin başkentidir? Ötüken'in Türkler için önemi nedir, Ötüken'in şimdiki adı nedir?

Ötüken tarihte kurulan ilk Türk devletlerine başkentlik yapmasıyla dikkat çeker. Önemli kararların alındığı Ötüken bölgesi, birçok medeniyetin ve toplumun etkisi altında kalmıştır. Orta Asya tarihinde Ötüken, ilk Türk devletleri tarafından kutsal başkent olarak tanımlanmıştır. Tarihi metinlerde de Ötüken kelimesine sıkça rastlamak mümkündür. Bazı metinlerde “Ötügen” şeklinde de geçmiştir. Ötüken nerede, şu an hangi ülkede?

Egitim 24-03-23 16:46

Uygur Devleti kurucusu, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu ve nasıl yıkıldı?

Uygurlar tarihte yerleşik hayata geçen ilk Türk toplumu olmasıyla dikkat çeker. Uygur Devleti kurulduğu çağda, komşu medeniyetleri, kültürel ve yaşamsal açıdan etkilemesiyle ön plana çıkmıştır. Ayrıca Uygur Devleti tarihte kurulan en eski Türk devletleri arasında yer alır. Orta Asya’da kurulan devlet, Türk kültürünün gelişmesine katkı sağlamıştır. Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu?

Egitim 24-03-23 16:45

Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri hangileridir? Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri özellikleri ve katkıları nelerdir?

Tarihteki Türk akınları sonrası Büyük Selçuklu hükümdarlığının Bizans Devleti ile yaptığı Malazgirt Meydan Muhaberesi'nde elde edilen zafer, Anadolu'nun kapılarını Türklere açmıştır. 1071 yılı sonrası Anadolu'nun tamamına yerleşen Türk boyları farklı büyüklüklerde devletler kurmuştur. Kurulan devletler genellikle küçük ve mahalli idareler olarak karşımıza çıkar. Peki, Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri haritası nasıldır?

Egitim 10-03-23 16:49

Mısır'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir? Mısır'da kurulan ilk Türk İslam devleti nedir, özellikleri nelerdir?

Mısır bölgesi geniş kıta sahanlığı ve tarıma elverişli toprakları sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hz. Ömer döneminde İslam Devleti sınırlarına dâhil edilen Mısır bölgesinde merkezi hükümet tarafından atanan valiler arasında Türklerde bulunuyordu. Atanan valilerin bağımsızlıklarını ilan etmeleri neticesinde Mısır'da Türk devletleri kurulmuştur. Kurulan devletler yaklaşık 1000 yıl bölgede hüküm sürmüştür. Peki, Mısır'da kurulan Türk devletleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 16:46

Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir, özellikleri nelerdir? Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti özellikleri nelerdir?

Türkler Orta Asya bölgesinde tarih sahnesine çıkmıştır. Orta Asya'da at üstünde ve çadırlarda göçebe yaşam süren Türk boyları çeşitli devletler kurmuşlardır. Kurulan devletler, yerleşik yaşam tarzları ve dini yaşantıları ile tarihte önemli rolleri üstlenmiştir. Türklerin devlet kurması ise boyların siyasi açıdan birlik sağlaması sonucu ortaya çıkmıştır. Peki, Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti hangi devletlerle ilişki kurmuştur?

Egitim 10-03-23 16:45

Tarihte kurulmuş 16 Türk devleti ve kurucuları kimdir? Bilinen ilk Türk devletleri ve ortak özellikleri nelerdir?

Tarihte Türkler Orta Asya'da, Anadolu'da ve Avrupa'da birçok devlet kurmuş ve kuruldukları coğrafyada bulunan yerel halkı yönetmişlerdir. Kurulan Türk devletlerindeki fetih inancı ve askeri başarılar, boy veya beyliklerin devlet kurma arzusunu desteklemiştir. Asya Hun Devleti, Göktürk Devleti, Uygurlar ve Avrupa Hun Devletleri, tarihte kurulmuş ilk Türk devletleri arasında yer alır. Peki, tarihte bilinen ilk Türk devletleri hangileridir?

Egitim 10-03-23 16:44

Malatya'da kurulan konteyner kentin ilk etabı tamamlandı

Başakşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kurulan konteyner kentin ilk etabında çalışmalar tamamlandı. 76 depremzede ailenin yerleştirileceği konteynerler oturuma hazır hale getirildi.

Yurthaber 09-03-23 09:46

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden duyurdu: Hemen yarın başlıyor

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İslahiye'de depremzedeler için kurulan konteyner kenti ziyareti sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, Nurdağı'nda 456, İslahiye'de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta'da 287 olmak üzere toplam 1797 konutun inşa sürecinin yarın başlayacağını duyurdu. Erdoğan ayrıca, "Şehir merkezlerimizde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeleri imzaladık." ifadelerini de kullandı.

Haber 21-02-23 19:33

Ağrı, Eskişehir, Çanakkale ve Bilecik... Milyar dolarlık altın rezervleri keşfedildi: İlk adım Cuma günü atılacak

Türkiye'nin dört bir yanından adeta altın rezervi fışkırıyor. 2 yıl önce Bilecik'te keşkedilen ve toplam değeri yaklaşık 6,5 milyar dolar olan altının işlenmesi içinse büyük güne geri sayım başladı. Kurulan tesisin Cuma günü yapılacak açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılarak ilk altın külçesini dökmesi bekleniyor. Madenin bulunduğu Sırhoca köyünün sakinleri de açılış için gün sayıyor.

Finans 24-01-23 11:57

Avrupa'daki ilk tesis! Resmen açıldı... İşte adresi

Avrupa ana karasında bulunan ilk "dikey uydu fırlatma tesisi" açıldı. İsveç'in kutup bölgesi yakınında yaklaşık 15 milyon avro yatırımla kurulan tesise "Esrange Uzay Limanı" adı verildi. Tesisinin açılışına İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da katılırken, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, açılıştaki konuşmasında, AB'nin uzaya ayak bastığını ve orada kalacağını söyledi.

Haber 16-01-23 10:37

İGDAŞ çalışma saatleri nedir? İGDAŞ vezne saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ. (İGDAŞ), İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar için hizmet vermektedir. Hava kirliliğini azaltmak için ülke genelinde doğalgaza geçişin hız kazanması ile birlikte doğalgaz dağıtımı yapan firmaların önemi git gide artmıştır. 25 Aralık 1986 tarihinde kurulan İGDAŞ, ilk doğalgazını Kadıköy’e vermiştir. Böylece İstanbul’un hava kirliliğini azaltmak için büyük bir adım atmıştır. Peki, İGDAŞ vezne saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 30-12-22 16:52

Bu salıncağa binmek yürek istiyor! Valla Kanyonu üzerine kurulan dev salıncak nefes kesti

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak kabul edilen Valla, üzerine 600 metre yükseklikte uçurum salıncağı kuruldu. Türkiye’de bir ilk olan salıncağın maceraperestlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Haber 30-12-22 16:31

Cezaevindeki zeytinyağı fabrikası üretime başladı

Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulan tesiste, üreticilerden bu yıl ilk kez alınan zeytinler, zeytinyağına dönüştürülüyor.

Yurthaber 27-12-22 12:11

Subway çalışma saatleri nedir, hafta sonu açık mı? Subway saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

1965 senesinde Fred Deluca ve onun aile dostu olan Peter Buck tarafından kurulan Subway, dünya çapında fazlasıyla ünlü olan bir sandviç markasıdır. Subway, ülkemizde ilk restoranını 1996 senesinde açmıştır. Dünyanın en büyük sandviç zinciri olma özelliğini taşıyan Subway, 44.600’den fazla restoranı ile ürünlerini müşterilerine sunar. Peki, Subway açılış ve kapanış saatleri nedir, hafta sonu kaça kadar hizmet veriyor?

Haber 25-11-22 13:41

Vatan Bilgisayar çalışma saatleri nedir, hafta sonu açık mı? Vatan Bilgisayar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Vatan Bilgisayar, ülkemizin ilk bilgisayar mağazası olma özelliğini taşır. 1983 senesinde kurulan firma, günümüzde halen müşterilerine kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam eder. Türkiye’nin 55 şehrinde de hizmet sunan firma, bünyesinde 147 mağaza barındırır. Ayrıca 107 bin 400 metrekare satış alanı ve 200 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Vatan Bilgisayar mesai günleri nelerdir, hangi günler çalışıyor?

Haber 25-11-22 13:21

Sinop'taki midye tesislerinde yıllık 5 bin ton dolayında üretim hedefleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle Karadeniz'de ilk defa Sinop açıklarında kurulan 6 midye tesisinde, tam kapasiteye ulaşıldığında yıllık 4 bin 952 ton üretim yapılacak.

Yurthaber 22-11-22 13:02

Yurtiçi Kargo çalışma saatleri nedir? Yurtiçi Kargo açılış ve kapanış saati nedir, Pazar günü açık mı?

1982 tarihinde İstanbul’da kurulan Yurtiçi Kargo, ülkemizin ilk Türk kargo firmasıdır. Türkiye’nin tüm şehirlerinde şubesi bulunan Yurtiçi Kargo’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de dokuz yüzden fazla acentesi mevcuttur. 1200’den fazla şubeye ve 20 binden fazla personele sahiptir. Hem yurtiçi hem de yurtdışı birçok noktaya kargo hizmeti verir. Peki, Yurtiçi Kargo hafta içi ve hafta sonu çalışma saatleri nedir?

Haber 11-11-22 16:09

Kırklareli’nde jeotermal su kaynağıyla seralarda sebze ve meyve üretilecek

Kırklareli’nde 2014 yılında ilk kez bulunan ve bugüne kadar atıl durumda bekleyen jeotermal su kaynağı ile 54 dekar alana kurulan serada meyve, sebze gibi ürünler yetiştirilecek.

Yurthaber 10-11-22 10:47