Ekonomi Piyasasi Haberleri

Enflasyondaki düşüş sonrası konuşulmaya başlanmıştı! Merkez Bankası Başkan Yardımcısı'ndan açıklama: Faiz indirimi şu anda gündemimizde değil

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidip gitmeyeceği ekonomi gündeminde yer alırken Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan temkinli açıklama gelmişti. Faiz indirimine dair bir açıklama da Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan geldi. Merkez Bankası faiz indirimine gidecek mi?

Finans 2024-07-26 11:17:55

Yıldız Tilbe'nin ekonomi yorumu yeniden gündem oldu! İşçi, memur ve emekli maaşı önerisi şoke etti

Sahne şovları, dillere pelesenk olan şarkıları ve kendine has tarzı ile sık sık sosyal medyada gündem olan ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe bu defa ekonomi yorumuyla gündem oldu. Ünlü ismin işçi, memur ve emekli maaşı önerisi herkesi şaşırttı.

Magazin 2024-07-26 08:27:14

Yaş ve prim gün sayısı değişecek, emeklilik reformu masada! Uzman isim risklere dikkat çekti: Yoksa alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak

Milyonlarca emekli zamlı maaşlarının hesaplarına geçmesini beklerken emeklilik sistemi reformunun detaylarına dair de detaylar şekillenmeye başladı. Yaş ve prim gün sayılarında değişiklik beklenirken uzman isim emeklilik sistemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi gazetecisi Yıldırım, emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitlenmesine ilişkin olarak "Olması gereken adım atılıyor" dedi.

Finans 2024-07-25 14:01:07

Son dakika | Sürpriz basın toplantısında gündem yaratacak 'ekonomi' çıkışı! Bahçeli: 154 kişinin ismi elimizde, günü geldiğine eyleme geçilecek

Son dakika haberi: Dün akşam MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyeceği duyurulmuştu. Bahçeli merak uyandıran konuşması için kameralar karşısına geçti. Konuşmasında CHP lideri Özgür Özel'e ağır sözlerle yüklenen Bahçeli, "Türkiye ekonomisi yükseliş kulvarındadır" sözleriyle dikkat çekti. Bahçeli ayrıca MHP'nin şikayetçi olduğu, aralarında gazeteci ve siyasilerin de bulunduğu 154 kişilik liste için "Bu dosya elimizde, günü geldiğinde eyleme geçecek" dedi.

Haber 2024-07-23 11:24:48

Ekonomi yönetimi toplandı: Yeni adımlar masada!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, dış kaynak girişinin güçlenmesi ve Türk lirasına ilginin artmasının, finansal istikrarı sağlamlaştırırken dezenflasyon sürecine pozitif katkı sağladığı bildirildi. EKK toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Finans 23-07-24 09:44

Moody's'in kararı sonrası ünlü stratejistten Türkiye yorumu: 'Artık pazarın gözdesi'

Financial Times’da yayınlanan analizde, uzmanlar, hedge fonlar ve işlemcileri uyardı. FT’nin analizinde, yüksek faiz oranlarının cazibesine kapılan yatırımcıların, TL ve ekonomiyi "şoklara" karşı duyarlı hale getirebileceğine yönelik uyarılarda bulunulurken, Merkez Bankası'nın elindeki güce dikkat çekildi. Ünlü stratejist Timothy Ash de FT analizini paylaşırken, "Şimşek'in ekonomi yönetimindeki Türkiye, artık pazarın gözdesi" yorumunu yaptı.

Finans 20-07-24 19:00

Trump'ın ekonomi yönetimi netleşiyor! Paranın patronu için kararını verdi: 'Fazlasıyla abartılıyor' dediği ismi bakan yapacak

ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, seçimi kazanması halinde süresi sona ermeden ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı görevden almayacak ve JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'u hazine bakanı olarak düşünecek.

Finans 17-07-24 10:07

En düşük emekli maaşı belli oldu! Canlı yayında dikkat çeken ek zam iddiası: 'Haftaya Cumhurbaşkanı açıklayacak'

En düşük emekli aylığıyla ilgili tartışmalar bugün son buldu. Ekonomi yönetiminin anlaştığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan rakam açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, rakamın 12 bin 500 TL olduğunu ifade etti. Rakamın belli olmasının ardından eski devlet bakanı Masum Türker bir iddiada bulunarak emekli maaşlarına refah payı zammının yapılacağını, bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından haftaya açıklanacağını aktardı.

Manşet 16-07-24 21:46

Son dakika: Emekli maaşına zamda gözler Kabine Toplantısı’nda… En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? SGK Uzmanı '12 bin TL’yi çok buldular’ diyerek düşünülen rakamı açıkladı

Son dakika: Emekli zammı için kader haftası geldi. Milyonlar 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. Sıfır zam alan 1,8 milyon kişi için yeni rakam Kabine Toplantısı’nda şekillenecek. Emekli kök maaş zammı için nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Peki emekliye ek zam düzenlemesinde son durum ne? SGK Başuzmanı İsa Karakaş en düşük emekli maaşı için, “Ekonomi yönetimi ısrarla 12.000 TL'yi bile çok görüyor” deyip düşünülen rakamı açıkladı.

Finans 15-07-24 07:41

Milyonların beklediği açıklama! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi: AK Parti tarih verdi

Son dakika haber: Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla emekli zammında oranlar netleşirken milyonlarca emekli bu kez en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyordu. Ekonomi yönetiminin en düşük emekli maaşı için çalışma yaptığı kaydedilirken AK Parti'den emekliye ek zam için son dakika açıklaması geldi. En düşük emekli maaşı için tarih verildi. İşte detaylar...

Finans 12-07-24 16:17

ASGARİ ÜCRETE ZAM SON DAKİKA: 5 bin lira daha düşecek! MHP'den ilginç asgari ücret önerisi: Cumhur İttifakı ortaklarından formül arayışı

Son dakika haberleri... Asgari ücrete zam konusu gündemdeki sıcaklığını korurken Cumhur İttifakı ortaklarından ekonomi yönetimine baskı geldi. Önce BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şimdi de MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu asgari ücrete zam formüllerini açıkladı. Aksu ‘kökten çözüm olacak’ diyerek anlattığı formülünde, “Toplumun hangi kesimi olursa olsun, bir asgari refah seviyesinin belirlensin ve seviyesinin altında kalanlara devlet gelir desteği versin” önerisini sundu.

Finans 12-07-24 09:30

Son dakika: Emekli maaşına zamda karar Kabine Toplantısı’na kaldı: New York’tan talimatı verdi: Bağ-Kur, SSK emekli maaş zammında en güçlü rakam

Son dakika: Türkiye’nin gündemi emekliye ek zam düzenlemesi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? sorusuna yanıt arayan ekonomi yönetimi gelen öneriler doğrultusunda tüm formülleri masaya yatırmış durumda. Ancak henüz bir karara varılamamış olması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da harekete geçirdi. New York’tan, “NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” talimatını verdi. Peki emekli zammı Temmuz 2024 refah payı ne olacak? İşte emekliye zamda son durum…

Finans 12-07-24 07:25

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik rakamlarını yorumladı. Ekonomi programına da değinen Bakan Şimşek enflasyonun düşeceğini ve gelir dağılımının iyileşeceğini söyledi. Şimşek, "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor." bilgisini paylaştı.

Finans 10-07-24 18:07

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi! Dolar, enflasyon ve faiz tahminini açıkladı! 'Dezenflasyon yolunda engel değil'

Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, dolar / TL, enflasyon ve faize ilişkin de tahminlerini açıkladı. Morales, yıl sonunda dolar TL kuru için 36 TL, enflasyon için yüzde 43 beklediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz indirimine bu yıl gidebileceğini aktaran Morales 250 baz puanlık bir düşüşün olabileceğini söyledi.

Finans 04-07-24 17:36

AK Partili Külünk pazara gitti, vatandaşa hak verdi! Partisine eleştirisi çok konuşulur

AK Parti'de 3 dönem İstanbul milletvekilliği yapan ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev alan Metin Külünk, partisini ekonomi üzerinden eleştirisiyle dikkatleri üzerine çekti. Semt pazarı ziyaretinde bir emeklinin AK Parti isyanına yanıt veren Külünk "20 yıldır bizi omuzlarında taşıyan insanların derdine çare olamıyorsak, bu vatandaşlar sonuna kadar haklıdır" dedi.

Finans 04-07-24 15:37

Dünya Altın Konseyi: Altının ons fiyatı çoğu varlık sınıfını geride bıraktı

Dünya Altın Konseyi, altının ons fiyatının yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 12 artarak çoğu ana varlık sınıfını geride bıraktığını bildirdi. Enflasyon oranlarının "nispeten" yüksek kaldığına ancak merkez bankalarının faiz indirimlerine hazırlandığına işaret edilen raporda, “Ancak işler nadiren planlandığı gibi gider ve altın gibi küresel ekonomi de bir itici güç bekliyor gibi görünüyor.” ifadesine yer verildi.

Finans 02-07-24 17:38

Yılda 12’den fazla denetim! Kuyumcu bile ‘16 bin TL’ olarak bildiriyordu: Hükümet kasanın başına geçip ‘hasılat’ nöbeti tutacak

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında vergilendirilmeyecek alan bırakmamaya hazırlanan hükümetin yeni planını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün açıkladı. Yeni düzenleme ile avukat, doktor, diş hekimi, restoran, kafe ve kuaför gibi serbest meslek çalışanlarına hasılat sorgusu geliyor. Detaylar ise belli oldu. Tespit edilen tutarlar ile mükellefin beyanı karşılaştırılarak buradaki fark yüzde 20'den fazla ise mükellef aradaki farkın izahı için davet edilecek.

Finans 02-07-24 09:01

Asgari ücret ve emekli zammı mesajı! Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı: 'Reel olarak artacak...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında ekonomi gündemine yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Emekli maaşı zammı beklenirken Bakan Şimşek EYT'nin bütçeye etkisine yönelik dikkat çeken veriyi paylaştı. EYT'nin yıllık maliyetinin 724 milyar lira olduğunu bildirdi. Asgari ücret zammı için de reel artış beklendiğini kaydetti. "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Bir sonraki vergi paketinde borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalıştıklarını söyledi.

Finans 01-07-24 09:35

Asgari ücrete ara zamda herkesin atladığı detay! Maaş ödeme tarihi planı terse çevirebilir! Özgür Demirtaş da net konuştu: İmkansız!

ORC Araştırma "asgari ücret" anketinin sonuçlarını paylaştı. Vatandaşların yüzde 77’den fazlası asgari ücreti yetersiz bulurken gözler bir kez daha ekonomi yönetimine çevrildi. Asgari ücrete ara zamda herkesin atladığı bir detay ortaya çıktı. Bu kapsamda zam için 3 Temmuz’dan ay sonuna kadar yeni asgari ücreti belirleme olanağının olduğu öğrenildi. Öte yandan Ekonomist Özgür Demirtaş da, "Asgari ücret ile yıl sonuna kadar dayanılması imkansız' paylaşımı yaparak zammın gerekliliğine değindi.

Finans 29-06-24 15:30

Dünyanın yakından takip ettiği Biden-Trump düellosu: Canlı yayına damga vuran an: Bunun başkanlık yapabilecek aklı yok

ABD bu sene Kasım ayında bir kez daha sandık başına gidecek. 2020'de yarışan Biden-Trump ikilisi sabaha karşı gerçekleşen canlı yayında kozlarını paylaştı. Tartışmada ekonomi, göçmen, Rusya-Ukrayna, İsrail, sağlık durumu gibi birçok konu ele alındı. Canlı yayına adaylar arasında yaşanan 'ilişkiye girdin-girmedim' tartışması damga vurdu. Öte yandan Biden'ın bir soru karşısında zorlanmasına Trump 'Bunun başkanlık yapabilecek aklı yok' sözleriyle tepki gösterdi.

Haber 28-06-24 06:29

Bakan Kacır: 5 yılda sanayi alanlarının büyüklüğünü iki katına çıkaracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara'da düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu'nun 22'nci Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kacır, küresel ekonomi, salgınlar, savaşlar ve jeopolitik krizlerle tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği ve teknolojideki rekabetin her geçen gün hızlandığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Finans 26-06-24 16:58

Temmuz ayında asgari ücret için yüzde 25 çıkışı! Cumhur İttifakı ortağı Destici: Hiç tartışmaya gerek yok

Memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı temmuz ayında yapılacak zamma çevrildi. Bu sırada Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştiriler getirirken "Memur emeklerimizin zam oranı diğer emeklilerimizden aşağıda kalmasın" çıkışıyla dikkat çekti. Destici ayrıca temmuzda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerektiğini savunup "Enflasyon farkı yüzde 25 ise asgari ücrete yüzde 25 verilmeli ve toplantı kapatılmalıdır. Hiç tartışmaya gerek yok" dedi

Finans 26-06-24 16:19

Kritik Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama! Dezenflasyon detayı...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Finans 25-06-24 13:13

Piyasalar perşembe gününe odaklandı! Merkez Bankası'ndan faiz indirimi gelir mi? TEPAV tarih verdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 27 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Aylık Ekonomik Değerlendirme Raporu'nda faiz indirimi için eylül ayını işaret etti.

Finans 25-06-24 12:00

Hedef: Bir üst gelir grubu! İşçisinden emeklisine atılacak adımlar tek tek belirlendi; AK Parti talepleri not ediyor

Son seçimlerden bu yana AK Parti'nin değişmeyen gündemi değişim. Özellikle ekonomi alanında vatandaşın elini rahatlatmaya yönelik reformlar öncelikler arasında en önde geliyor. Bu kapsamda atılacak adımlar kulisleri hareketlendirdi. Emeklilerin, işçilerin, memurların, öğrencilerin ve ev hanımlarının yakındığı konularda AK Parti çalışmalarına ivme kazandıracak.

Haber 24-06-24 07:55

Yeni vergi düzenlemesinde ‘izah et’ dönemi! Hesap veremeyen yandı: 100 bin lira geliri olan bir kişi…

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yeni bir vergi paketi üzerinde çalışıyor. Gelirinden çok harcayanlar, kirayı elden alanlar, IBAN ile ödeme yapanlar özellikle bakanlık kıskacındaydı ve düzenlemede sona gelindi. O paket önümüzdeki hafta meclise gelecek. İşte yeni vergi düzenlemesinin ayrıntıları…

Finans 23-06-24 07:53

Bahşişe yüzde 10 vergi alınsın önerisine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan tepki

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), bahşişlerden yüzde 10 vergi alınmasına yönelik öneri sunumuna tepki gösterdi. Demirtaş, bahşiş alanların dar gelir grubunda olduğunu hatırlatarak, "Ekonomi Bakanlığının ekstra vergiyi dar gelirlilerde aramayı bırakması lazım" düşüncesini dile getirdi.

Finans 20-06-24 16:03

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans 20-06-24 07:22

Fitch Ratings raporu yayımlandı! Türkiye için olumlu senaryo, rakam revize edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiyle olan beklentilerine ilişkin raporunu yayımladı. Fitch, küresel ekonomi için büyüme rakamını bu yıl için yüzde 2,4'ten yüzde 2,6'ya yükseltti. Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 2,8'den yüzde 3,5'e çıkarıldığı bildirildi.

Finans 17-06-24 22:17

Forbes açıkladı: En çok milyarderi mezun eden 12 üniversite belli oldu

ABD'nin önde gelen ekonomi dergisi Forbes, Haziran 2024 itibariyle mezun ağında en çok milyarder bulunan üniversitelerin bir listesini yayımladı.

Finans 17-06-24 14:41

2 yıllık sınırlama bitiyor, geri sayım başladı! Mehmet Şimşek ‘yeni düzenleme yok’ diye açık açık söylemişti: ‘Düşüş olmaz, aksine artış olacak’

Kiradaki fahiş artışın önüne geçmek için 2 yıldır uygulanan yüzde 25 sınırlaması günler sonra sona erecek. Uygulamanın uzatılması yönünde bir çalışma olmadığı ekonomi yönetimi tarafından dile getirilirken düzenlemenin kalkmasıyla birlikte kira fiyatlarında yaşanacak hareketlilik merak ediliyordu. Emlak sektörü temsilcileri kirada düşüş değil aksine yükselişlerin yaşanacağının altını çiziyor.

Finans 14-06-24 07:55

Bakan Şimşek'ten 'güçlü ekonomi programı' vurgusu! 'Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü ekonomi programı uyguladığını vurgulayarak, "Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Finans 12-06-24 12:30

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon dönemine giriyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayında zirve enflasyonu açıklamasının ardından ekonomi yönetiminden peş peşe dezenflasyon açıklamaları geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da "Dezenflasyon dönemine giriyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 09-06-24 09:41

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: 'Program saat gibi çalışıyor, yeni bir hikaye oluştu Türkiye için'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki aylarda sadece baz etkisiyle değil, kalıcı bir şekilde enflasyonun düştüğünü göreceğiz hep birlikte” dedi. Ekonomi programının çalıştığına vurgu yapan Şimşek, "Program saat gibi çalışıyor. Sağlıklı politikalar, rasyonel politikalar, yani dünya normlarına, kurala dayalı politikalar, uygun politikalar ve yapısal reformlar, yeni bir hikaye oluşturdu Türkiye için. Bu hikayeye muazzam bir ilgi var." ifadelerini kullandı.

Finans 07-06-24 22:06

Filenin Sultanları THY uçağıyla “Ekonomi” gitti “Businnes” döndü

"Voleybol Milli Takımımız ABD’den Zaferle Döndü! ABD’deki galibiyet serisinin ardından, Voleybol Milli Takımımız, Türkiye'ye dönüş yolculuğunu THY’nin 'business' sınıfında gerçekleştirdi.

Spor 06-06-24 16:11

Putin’den dikkat çeken Türkiye açıklaması: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçeklerle ilgili bilgi verin”

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Putin, Türkiye'de değişen ekonomi politikaları ve Batı ülkeleri ile yakınlaşma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada “Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasıyla bağlantılı olursa, Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olur. Böyle bir tehdit var” dedi. Putin ayrıca Ukrayna’nın yaptığı saldırılarla ilgili de ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verin’ şeklinde bir çıkış yaptı.

Haber 06-06-24 07:57

Yıl sonuna kadar zam yok! Ankara'daki toplantıda o da konuşuldu

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'na ekonomi yönetiminin kararları damga vurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yıl sonuna kadar doğal gaz fiyatlarına zam gelmeyeceğini söylediği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ise partililere tasarruf tedbirlerine uyulması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi.

Finans 04-06-24 13:18

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı! Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı: Ciddi manada hizmetleri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Özer Uçuran Çiller için "Özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi" ifadelerini kullandı.

Haber 03-06-24 14:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu: Evi, arsası, yazlığı olanları ilgilendiriyor, tapuda yeni dönem! 100'ün üzerinde maddesi var

Bir süredir gayrimenkulde vergi düzenlemesi yapılacağı yönünde haberler konuşulurken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden hesaplanacak. Konuya ilişkin ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 100 maddelik bir taslak sunduğu ifade ediliyor.

Finans 03-06-24 07:54

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili açıklama geldi! 'Görüşmeler sonlandırıldı'

Yapı Kredi Bankası'nın satışı ekonomi piyasasında gündem olmuştu. Koç Holding son yaptığı açıklamada "Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir" dedi.

Finans 31-05-24 18:46

İmar Kanunu değişiyor! Yeni dönemin şifresi: Ankara kriterleri! AK Parti düğmeye bastı, ekonomi ve siyasette reform adımları...

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de reform çalışmalarının detayları netleşmeye başladı. Seçimsiz 4 yıllık süreç için kapsamlı bir çalışma hazırlayan AK Parti'de yeni dönemin şifresi ise 'Ankara kriterleri' olacak. Hem ekonomik hem de siyaseten güven ortamını artırmak isteyen parti yönetimi, harekete geçti. İlk olarak İmar Kanunu'nda değişiklik gündemde. İşte tüm detaylar...

Haber 29-05-24 11:49

Tapu ve Kadastro'da yeni dönem! 4 alanda reform için çalışmalar başladı: Gereksiz vergi istisnasına son veriliyor

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ikinci mali önlemler paketi geliyor. Yeni atılacak adımların 4 aşamalı ayağında en dikkat çeken kısım vergi muafiyet ve istisnaları oldu. Bu kapsamda ekonomi yönetimi, ekonomiye katkısı olmayan indirim, istisna ve muafiyetleri listeledi. Taslağın Meclis kapanmadan yasalaştırılması planlanıyor. Ayrıca gayrimenkullerin ve arsaların gerçek değeri üzerinden alım satımının sağlanması için de bir çalışma başlatıldı.

Finans 28-05-24 08:37

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: 'Yeni destek modeli' görüşüldü

Başta Orta Vadeli Program (OVP) olmak üzere ekonomi politikalarını masaya yatırmak üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlık etti. Toplantıda enflasyonda düşüş mesajı verilirken, tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modeli görüşüldü.

Finans 27-05-24 11:01

Filenin Sultanları için gelen o yorumlar çileden çıkarttı! Fatih Altaylı federasyona da verdi veriştirdi: THY'ye de haksız diyemem

Lig maçı için ABD'ye gittikleri uçakta ekonomi koltuğuna oturtulmalarına isyan eden Filenin Sultanları'nın tepki paylaşımları sosyal medyayı yıkmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı sosyal medyada gelen 'tasarruf' yorumlarına ateş püskürüp zehir zemberek ifadeler kullandı. "Türk Hava Yolları'na haksız diyemem" diyen Altaylı, Türkiye Voleybol Federasyonu'nu da hedef aldı.

Haber 27-05-24 08:53

Hisse, altın, dolar… Piyasalarda mutlaka bilmeniz gerekenler! Haftanın gündemi büyüme verileri

Ekonomi ve finans takviminde yoğun bir haftaya giriliyor. Küresel piyasalarda gözler bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisine çevrildi. Yurt içinde de Türkiye’nin büyüme verileri bekleniyor. Tüm bunların yanında piyasalarda altın, dolar, borsa üzerinde etkili olacak veriler de açıklanacak. İşte herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler…

Finans 27-05-24 07:09

A Milli Kadın Voleybol Takımı yine ekonomide uçtu! Ebrar, Zehra Güneş, Eda Erdem... Filenin Sultanları'ndan THY'ye 13 saatlik uçuş tepkisi! Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Eda Erdem... Filenin Sultanları peş peşe paylaşım yaparak Türk Hava Yolları'na tepki gösterdi. Ekonomi bölümünde uçan A Milli Kadın Voleybol Takımı "Bize gelince ekonomi" diyerek sitemlerini dile getirdi. Tepkiler üzerine Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'den açıklama geldi. İşte gündem olan o paylaşımlar ve THY'nin açıklaması...

Kulis 26-05-24 15:36

Asgari ücrete ara zam için Bahçeli’den destek! Ekonomi yönetimi karşı çıkıyordu: ‘Artışa ilişkin bir şey gelirse destekleriz…’

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı konusunda ekonomi yönetimi kesin konuşsa da beklentiler Temmuz ayı öncesinde devam ediyor. Milyonlarca çalışanı doğrudan ve dolaylı yoldan etkileyecek asgari ücret zammı için son dakika açıklaması ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli "Artışa ilişkin bir şey gelirse destekleriz" diyerek heyecan yaratan bir çıkışta bulundu.

Finans 25-05-24 14:32

Bakan Şimşek'ten kayıt dışı ekonomi açıklaması: 'Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'na katıldı. Şimşek, "Kayıt dışında mücadele için ne paketi açıklayacağız, ne de eylem planı açıklayacağız. Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri sürekli sahada olacaklar. Efendim şu kesim, bu kesim, yok öyle bir şey. Yani herkes hakkıyla vergisini ödesin. Büyükler de denetime tabi tutulacak ama KDV konusunda istismar eden küçük işletme de tabii ki denetlenecek" dedi.

Finans 23-05-24 18:33

Bekarı, genci, yaşlısı, evlisi, bekarı gözler orada! Emekli maaşı ve asgari ücret kulisi! Maaşlardaki zammın oranını verdi

Temmuz ayı yaklaştıkça asgari ücret zammıyla ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Bakan Işıkhan, asgari ücrete zam düşünülmediğini duyurmuştu. Ekonomi yönetiminin gündeminde asgari ücret zammı olmasa da sürecin devamında bu fikrin değişebileceği öngörülüyor. Emekli zammı için de ilk oranlar gelmeye başladı. İşte asgari ücret ve emekli zammı hakkındaki son detaylar...

Finans 22-05-24 10:52