Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Haberleri

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemizde ve dünyada mühendislik alanındaki bölümlerin çalışma alanı zamanla genişlediğinden mühendislik farklı alt dallara ayrılır. Bu bölümlerden biri olan metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü Türkiye’de 28 üniversitede bulunmaktadır. Son yılların popüler mühendislik dallarından biridir. Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü enerji, verimlilik ve ham madde başlıklarının etkili planlanması ve üretimini sağlayan meslek insanları yetiştirmeyi amaçlar.

Egitim 10-04-2023 11:55

Depremzede üniversite öğrencileri modül ev üretiminde gönüllü oldu

Ara tatil için gittikleri ailelerinin yanında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere yakalanan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri Yasemin Kılıç ile Melih Sabri Özdemir, bölgede geçirdikleri ilk günlerin ardından Kocaeli'ye dönerek üniversitelerinin depremzedeler için yaptığı modül ev üretiminde yer aldı.

Yurthaber 09-03-2023 10:51

Yüzde 100 yerli kurşun geçirmez zırh plakası ürettiler

Cumhuriyet Üniversitesinde yerli malzemeler kullanılarak hafif ve kurşun geçirmez zırh plakası üretildi - Zırh plakaların, 50 ve 100 metre mesafelerdeki atış talimlerinde kurşun geçirmediği tespit edildi - Proje danışmanı Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Özer: "İleride bu plakayı daha küçük, hafif ve tekstile dizilebilecek şekle getirip askerlerimizin ve kolluk güçlerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz" - Projeyi hayat geçiren yüksek lisans öğrencisi Çağatay Kırıklar: "Askerlerimizin giydiği kıyafetler 5-10 kilogram civarında ve teçhizat ağırlığı fazla. Uzun mesafede yürüyüşlerde askerlerimize zorluk veriyor. Biz de şimdilik 3,5-4 kilograma kadar düşürmüş durumdayız"

Haber 23-08-2018 11:10