Protein Degeri Yuksek Besinler Haberleri

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı için önemli olan birçok farklı besin kaynağı mevcuttur. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-16 18:45:34

'Ne yapsam zayıflayamıyorum diyenler dikkat! Göbek yağlarınıza veda edin

Uzmanlar, fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin belirledikleri hedefe ulaşmaları için egzersiz ve diyet yapmalarını öneriyor. Fakat yoğun iş temposundan ötürü birçok kişi aperatif yiyeceklere ve hareketsiz bir yaşama yönelebiliyor. Oysa kilo kaybını hızlandırmanın en iyi yollarından biri diyete düşük kalorili besinler ile protein içeren gıdalar eklemek ve spor yapmak.

Haber 2023-12-10 13:58:59

Uzmanlar Mevsiminde tüketin! diyerek uyarıyor! İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Haber 2023-10-01 15:43:25

Sağlıklı sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Bu besinler beyni küçültüyor, zararları saymakla bitmiyor

Doğru beslenmenin sağlık üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Uzmanlar, sebze ve protein ağırlıklı beslenen kişilerin daha güçlü bir hafıza ile daha çevik bir vücuda sahip olduklarını belirtiyor. Beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için doğru beslenmenin mühim olduğunu belirten doktorlar tüketilmemesi gereken yiyeceklere karşı uyardı. İşte beyni küçülten besinler...

Haber 2023-09-26 15:23:53

Etten daha fazla protein içeriyorlar! İşte yüksek proteinli besinler

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.

Haber 24-09-23 12:35

İbrahim Saraçoğlu’nun bir numaralı besini bakın neymiş! Protein bombası, C vitamini deposu

Sağlıklı beslenmek hastalıklara karşı korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamalarla sık sık faydalı besinler hakkında bilgi veriyor. Saraçoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada yanına alacağı tek bir besin olsa hangisini seçeceğini açıkladı. O besini duyanlar çok şaşırdı.

Haber 28-07-23 09:19

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Keten tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keten tohumu nasıl kullanılır, tüketilir?

Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

Haber 10-04-23 12:00

Saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Sahurdan iftara kadar sizi tok tutacak, susatmayacak yiyecekler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca aç ve susuz kaldığımız için sahur vaktinden iftara kadar geçen süre içinde hem tok tutacak hem susatmayacak yiyecekler tercih etmek gerekiyor. Doğru besinler tüketilirse ramazan ayında tutulan oruç vücudu yormaz ve gündelik yaşantıya açlık çekmeden devam edebilmek mümkün olur. Gelin, sizi tok tutacak ve susatmayacak protein içeren gıdalarla glisemik indeksi düşük besinleri beraber inceleyelim.

Yemek 24-03-23 10:47

Fitness ve vücut geliştirme tutkunları için en etkili protein tozu önerileri

Protein tozları spor yapanların en çok ihtiyaç duyduğu takviyelerin başında yer alır. Kas kütlesinin artmasında ve kasta oluşan hasarların kısa sürede onarılmasında etkili olan bu besinler, vücut gelişim hızını arttırarak spora daha iyi motive olmanızı sağlar. Güçlü görünen bir vücuda sahip olmak istiyorsanız burada yer alan protein tozlarına mutlaka göz atın.

Haber 18-11-22 17:16

Protein içeren besinler listesi: Proteinli yiyecekler nelerdir, protein nelerde var?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için vücudun belli başlı gereksinimleri vardır. Kalsiyum, mineral, vitamin ve sudan sonra vücudun en çok ihtiyacı olan proteindir. Vücut gelişiminin sağlıklı olması için gün içinde belirli miktarlarda protein alınmalıdır. Proteinden zengin gıdalarla beslenerek ihtiyacınız olan günlük protein miktarını alabilirsiniz. Hem hayvansal hem de bitkisel temelli gıdalardan belli miktarlarda protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Günlük ne kadar protein alınmalı?

Haber 28-10-22 17:00

Protein tozu ne işe yarar, kas yapar mı? Protein tozu zararları nelerdir, protein tozu kilo aldırır mı?

Protein, spor yapanların ve özellikle kas hacimlerini arttırmak isteyen kişilerin en çok ihtiyacı olan bileşendir. Kas gelişiminde büyük etkisi olan protein besinlerden alınabileceği gibi bazı karışımlardan da alınabilir. Protein tozu, besinler dışında protein almanın yollarından birisidir. Özellikle yoğun antrenman yapan sporcuların takviye olarak aldığı protein tozu bir uzman görüşü ile kullanılmalıdır. Protein tozu kas yapar mı, protein tozu nasıl kullanılır?

Haber 28-10-22 16:59

Yediğiniz an kas yapar: Protein ağırlıklı besinler

Protein alımınızı artırmanın yollarını mı arıyorsunuz? Kas yapmak veya kilo vermek için belirli bir günlük protein hedefine ulaşmaya çalışıyorsanız, hangi meyvelerin protein açısından yüksek olduğunu merak edebilirsiniz. Mevcut birçok mükemmel kaynak vardır ve meyvede bulunan küçük miktarlardaki protein, genel tüketiminizde büyük bir fark yaratmasa da size ekstra bir protein takviyesi sağlayabilir.

Haber 18-08-22 07:04

Somondan daha fazla omega 3 var: Chia tohumunu suda bekletip içince ne oluyor?

Chia tohumu, Salvia hispanica bitkisinden geliyor. Chia tohumu protein ve lif gibi besinler açısından çok zengindir. Chia tohumu siyah ve beyaz renkte olabilir. Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla kullandığı chia tohumu genellikle yemeklerin içine katılıyor. Bazı insanlar ise chia tohumunu suda bekleterek tüketmeyi tercih ediyor. Peki, chia tohumunu suda bekleterek tüketmenin faydası var mı?

Haber 02-06-22 11:58

Kan şekerini ve kolesterolü düşürür... Mutlaka yemelisiniz

Baklagiller, Fabaceae (Baklagiller) adı verilen bir bitki ailesinin meyveleri veya tohumlarıdır. Dünya çapında yaygın olarak yenen bu besinler, zengin lif kaynakları ve önemli vitamin ve minerallerle doludur. Vejetaryen ve veganlar için harika protein kaynaklarıdır. Baklagilleri dilediğiniz tarifin içine ekleyebilirsiniz. Baklagiller tüketmek, kolesterolü düşürmeye, kan şekeri seviyelerini düşürmeye ve sağlıklı bağırsak bakterilerini artırmaya yardımcı olabilir.

Haber 07-05-22 16:04

Sadece kırmızı ette yok: Protein kaynağı besinler

Protein ihtiyacının kırmızı et dışında yağlı tohumlardan karşılanabileceğini belirten uzmanlar, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği ve yer fıstığının yüksek miktarda protein içerdiğine dikkat çekiyor. Kalsiyum, selenyum, demir, magnezyum gibi mineralleri içeren mantarların da protein alternatifleri arasında bulunduğunu belirten uzmanlar, Brüksel lahanası, brokoli ve ıspanak gibi sebzelerin iyi protein kaynakları arasında yer aldığını söyledi.

Haber 13-04-22 09:29

Sezaryen doğum yapan annelerde anne sütünü artıracak süper besinler

Sezaryen ile doğum yapan annelerin, sadece hızlı bir iyileşme için değil, aynı zamanda yenidoğan bebeğini kolayca emzirmek için yeme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Lif, protein, demir, mineraller ve kalsiyum gibi yararlı vitaminlerle dolu bu yiyecekler sayesinde sezaryen doğum yapan anneler emzirme konusunda sıkıntı çekmeyecek.

Haber 31-03-22 07:00

Magnezyum takviyesi almak sağlıklı mı? Magnezyum hakkında her şey...

Magnezyum, vücut ısısının dengelenmesi, protein sentezinin düzenlenmesi ve sinir hücrelerinin haberleşmesinin sağlanması için gerekli olan temel bir mineraldir. Peki magnezyumu hangi besinler ile karşılarız? Magnezyum takviyesi almak gerekir mi? Takviye alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Haber 09-02-22 09:46

Bayramda kilo ve bağışıklığınızı doğru beslenme ile koruyun! Bayrama özel beslenme tüyoları

Doğru beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi yaz ve bayram döneminde de önem taşıyor. Prof. Dr. Emine Nur Tozan, yaz aylarında yüksek Omega-3 kaynağı ton balığı gibi protein bakımından zengin besinler öncelikli Akdeniz tipi beslenmenin daha doğru olduğunu belirtti.

Yemek 14-07-21 17:29

Kuru meyvelerin zararları var mı? Kuru meyveleri nasıl tüketmeliyiz

Vitamin, protein ve mineral açısından oldukça zengin besinler olarak görülen kuru meyveler, enerji deposu olma özelliğinin yanı sıra fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar sağlar. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, kuru meyveleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı.

Yemek 16-06-21 15:55

Adını duyunca akla hemen cinsellik geliyor ama fındığın faydaları saymakla bitmiyor!

Diğer kuruyemişler gibi fındıklar da besin açısından zengindir ve yüksek oranda protein, yağ, vitamin ve mineral içerir. Fındıkların harika bir besin profili vardır. Kalorileri yüksek olmalarına rağmen besinler ve sağlıklı yağlarla doludurlar. İşte fındığın kanıta dayalı yararları.

Yemek 14-01-21 10:56

Diyetisyenden beslenme uyarısı: proteini yüksek besinler tüketin

Korona virüs salgını ve kış mevsimi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini ifade eden Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, bu süreçte protein oranı yüksek besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlara D vitamini seviyelerini normal referans aralığında tutmaları uyarısında bulundu.Korona virüs salgınının üzerine gelen kış mevisiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması bağışıklık sistemimizin ve sağlığımızın korunması açısından önem taşıyor.

Yurthaber 24-12-20 10:46

Protein nedir? Protein içeren besinler nelerdir?

Protein, canlılardaki temel yapı taşlarından bir tanesidir ve yaşamın devamlılığı için çok büyük bir öneme sahiptir. İnsan vücudunda pek çok işlevi bulunmaktadır. Bu nedenle de vücuda yeterince alınması gerekmektedir. Peki hangi besinler ile protein alınabilir? Protein nelerde var? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 23-12-20 14:01

Beslenme uzmanından uyarı: İftarda salçalı yemekten kaçının

Sahurda tüketilen besinler gün boyunca hem tok kalmayı hem de su dengesini sağladığı için çok önemli. Diyetisyen Hatice Kübra Bayer "Sahurda ve iftarda mutlaka et, balık, yoğurt, yumurta gibi protein kaynaklarına ve tam tahıllar, bulgur, kuru baklagiller gibi kompleks karbonhidratlara yer verilmelidir. Su tüketimine özen gösterilmeli. Şeker içeriği yüksek hazır meşrubatlar yerine şekersiz komposto, hoşaf tüketilmelidir” dedi.

Yemek 21-05-20 12:13

Ramazanda süt tüketimine dikkat

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Karaca: - "Süt, içerdiği protein, karbonhidrat, yağ, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum ve B vitaminleri nedeniyle ramazan ayında sağlıklı besinler arasında yer alıyor ancak süt ve süt ürünlerinde, kaliteli ve hijyenik ürünlerin tüketilebilmesi için bunların ambalajlı olması gerekiyor" - Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık: - "Bazı kişiler halk sağlığını hiçe sayarak kamera karşısında çiğ süt içiyor ve yanlış bilgiler veriyor. Bu kişilere güvenerek çiğ sütü kaynatmadan tüketenler olabilir. Böyle bilinçsiz davranışlar halk sağlığını riske atıyor"

Finans 16-05-18 11:17

Bu besinler göbek eritmeye yardımcı oluyor

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak, hem estetik hem de sağlık açısından kişilere son derece rahatsızlık veren ve istenmeyen göbek yağlarını yakmaya yardımcı olan besinler ile ilgili bilgiler verdi.Yaprak, göbek bölgesinde yağ yakımına yardımcı besinleri şöyle sıraladı;Yoğurt: Yoğurt içeriğindeki protein ve kalsiyum sayesinde hem uzun süre tok tutucu hemde sağlıklıdır.

Haber 15-02-18 12:20

Besin zehirlenmesine karşı 14 öneri

Yorgunluk, üşüme, baş ağrısı, baş dönmesi, mide sorunları, ishal, kramplar, görme sorunları… Şiddetli durumlarda bağırsak problemlerine kadar gidebiliyor, hatta zamanında müdahale edilmezse hayata bile mal olabiliyor. Bu problemlere yol açan tablonun adı, yaz aylarında sıkça görülen “besin zehirlenmesi”. Besinler içerdikleri su, protein ve karbonhidrat miktarlarıyla bakterilere üremeleri için oldukça uygun ortam oluşturuyorlar.

Haber 11-08-17 11:16

Protein içeren besinler! 30 dakikada hazırlayabileceğiniz 10 yemek

Metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını arttırmanın yolu protein içeren besinleri tüketmekten geçiyor. Evet, "Doğru söylüyorsun da nerede bende o yemek pişirecek zaman?" diyen sporcu dostlarımız için sadece 30 dakikada yapacakları muazzam lezzetler vermeye hazırız!

Yemek 20-09-16 16:57

Gebelikte sık tüketilmesi gereken besinler

Annenin günlük yaşantısını sürdürecek yeterli enerji ve besin öğelerini alırken doğal yollardan fazladan alacağı protein, enerji, vitamin ve mineraller hem kendisi hem de doğacak bebeğin sağlıklı olmasının garantisidir.

Magazin 06-09-15 12:56

Gebelikte sık tüketilmesi gereken besinler

Annenin günlük yaşantısını sürdürecek yeterli enerji ve besin öğelerini alırken doğal yollardan fazladan alacağı protein, enerji, vitamin ve mineraller hem kendisi hem de doğacak bebeğin sağlıklı olmasının garantisidir.

Magazin 31-08-15 10:40

Yüksek Sıcaklıkta Pişen Etlerin Lezzet Ve Protein Değeri Azalıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte pikniklerde en fazla tüketilen besinler arsında yer alan etin, hafif veya orta...

Yurthaber 26-06-14 09:12

Sahurda Protein İçeriği Yüksek Besinler Tokluk Sağlar

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzmanı Diyetisyen Ceren Aktaş, 3 ana öğün olan...

Yurthaber 09-07-13 12:52

Protein Açısından Zengin Besinler

Süzme peynir kalsiyum düzeyi hayli düşük olsa da,

Kadin 28-08-07 11:25