Siyasi Partiler Haberleri

Kırklareli'nde yasak alanlara asılan propaganda amaçlı poster ve bayraklar kaldırıldı

Kırklareli'nde, seçim kapsamında yasak olan alanlara propaganda amaçlı asılan poster ve bayraklar toplatıldı.

Yurthaber 11-03-2024 13:53

AYM'den 3 parti için kapatma kararı: Dağılmış sayıldılar, malvarlıkları hazineye geçecek

Yerel seçimler yaklaşırken gözler siyasi partilerde. Bu sırada Anayasa Mahkemesi'nden önemli bir karar geldi. 3 siyasi parti için kapatma kararı geldi.

Haber 19-01-2024 12:06

Yarın resmen başlıyor, bu tarihlere dikkat! Yerel seçim takvimi gün gün belli oldu

Dünyanın geri kalanıyla birlikte Türkiye'de yeni yıl heyecanı yaşanırken 2024'ün ilk gününden itibaren 31 Mart yerel seçimleri için takvim işlemeye başlayacak. Siyasi partilerin özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyükşehirlerdeki belediye başkanı adaylarına gözler çevrilirken seçmenlerin kaçırmaması gereken tarihler de belli oldu.

Haber 31-12-2023 16:47

Anayasa Mahkemesi'nden 3 siyasi parti için 'kapatma' kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi (AYM), 3 siyasi partinin 'kendiliğinden dağılma hali' ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona ermesine hükmetti. AYM'nin 3 partiye ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 19-10-2023 11:13

Siyasi Partiler

Siyasi Partiler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Siyasi Partiler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Seçime günler kala şikayetler arttı! e-Devlet'ten kontrol edin diyerek uyardı: 'Bana bile bunu yaptılarsa...'

Seçimlere sayılı günler kala haberi olmadan siyasi partilere üye yapıldığını iddia edenlerin sayısı arttı. Çok sayıda seçmen gibi iradesi dışında bir siyasi partiye üye yapıldığını e-Devlet'ten öğrenen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da suç duyurusunda bulundu. Ağaoğlu, vatandaşları e-Devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini kontrol etmeleri konusunda uyararak, "Ben tüketici haklarını savunan biri olarak, bana bile bunu yaptılarsa herkes dikkatli olsun" dedi. İşte detaylar...

Haber 04-04-2023 09:45

Seçimlere hangi partiler girebilecek? YSK'da kritik toplantı...

Son dakika haberine göre; YSK, seçime girecek siyasi partilerin tespiti için toplandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'nin bugünkü toplantısında, 14 Mayıs'taki seçimlere girecek siyasi partilerin belirlenmesi için çalışma yapılacağını bildirdi.

Haber 11-03-2023 10:30