Yemek Tarifi Haberleri

Kalburabastı tarifi: Kalburabastı nasıl yapılır?

Türk mutfağının meşhur şerbetli tatlılarından biri de yüzlerce yıldır yapılan ve tüketilen kalburabastı tatlısıdır. Yapımı son derece pratik olan bu tatlı hem öğünlerde hem de bayramlarda ikram edilen lezzetli bir tatlıdır. Saraylardan evlerinizin mutfağınıza ulaşan bu lezzetin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-03-2024 15:41

Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerileri

Glutensiz bir diyet sürdürenler için lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Gluten içermeyen bir beslenme tarzı aslında birçok lezzetli alternatife kapı açar. Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerilerini derledik. Bu tarifler, hem besleyici hem de damak tadınıza hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Yemek 09-02-2024 08:46

İşe giderken hazırlayabileceğiniz öğle yemeği fikirleri

Ofiste çalışanlar öğle aralarında sürekli dışarıdan yemek siparişi vermekten bir süre sonra sıkılabiliyor. Bütçe de göz önünde bulundurulduğunda ofise öğle arası için yemek götürmek çok mantıklı bir seçenek olabiliyor. Ancak elbette her yemeği evde hazırlayıp ofise götürmek çok mümkün değil. Sizin için işe giderken hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik öğle yemeği tariflerini listeledik.

Yemek 08-02-2024 13:09

Öğrencilere özel akşam yemeğini kurtaracak pratik tarifler

Öğrencilerin; yoğun tempoda geçen bir günün ardından evde kolayca hazırlayabilecekleri çok lezzetli ve bir o kadar da doyurucu yemekler var. Dersler, ödevler ve sınavlardan sonra eve geldiklerinde akşam yemeğini pratik bir şekilde halledip afiyetle yiyebilecekleri tarifleri listeledik. Üstelik bu pratik tariflerle dışarıdan yemek siparişi vermek yerine evde yaparak öğrenci bütçesine katkı sağlamak da mümkün. İşte pratik, leziz ve herkesin kısa sürede hazırlayabileceği o tarifler...

Yemek 07-02-2024 11:15

Diğer Haber Etiketleri

Google baget tavuk tarifi cinnamon roll tarifi kalburabastı tarifi kroket tarifi kruvasan tarifi kabak Karnabahar patates peynir turşu makarna Gluten Ramazan menüsü kek fritöz Masterchef Gelinim Mutfakta Mahmudiye iftar kaşar peyniri tavuk öğrenci pizza kebap Tantuni tarifi topalak çorbası tarifi tiktok çökertme kebabı babagannuş bugün ne pişirsem bulgur pilavı fırında tavuk gözleme fritöz fiyatları hamburger köftesi tarifi google trends iftar menüleri iftar menüsü arama dolma elbasan tava karnabahar yemeği irmik helvası kalburabastı yemek tarifleri yemek tarifleri pratik yemek yemek menüsü nasıl yapılır mercimek çorbası makarna nasıl yapılır makarna salatası makarna sosu masterchef türkiye püf noktası philips airfryer philips airfryer xxl philips fritöz şinitzel şehriye çorbası sandviç tefal fritöz tarif tavuklu salata sütlü nuriye kaşar patates kroket osmanlı mutfağı öğle yemeği trend trends bastı makarna pişirme çeşitleri kroket nasıl yapılır kirde kahvaltısı etli tatlılar cookie pancake şerbetli tatlı mezgit fileto tüm sebzeler menemen soğanlı mı soğansız mı burger köftesi tarifi topalak çorba kulüp sandviç klasik karnabahar kizartmasi aşlama püf noktaları türk yemeği kolay karnabahar kızartması düğü doğrama leziz farklı yemekler yağsız fritöz tiramisu makarna sosu domatesli tarifi soğan halkaları yapılışı pandispan hamburger köftesi evde nasıl yapılır hamburger köftes Paris Brest

Yemek Tarifi

Yemek Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yemek Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

TikTok'ta trend olan o makarna tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemeler burada

Pratik yemek tarifi arayanlar buraya! Okuldan, işten yorgun gelip pratik bir tarifle yemek yapmayı kim istemez ki? Tek tava kullanarak bütün işlemlerini yapabileceğiniz makarna hem pratikliği hem lezzetiyle beğeninizi kazanacak. Bulaşık derdinde son veren bu tarifi herkes denemek isteyecek! Tek tavada yapılacak kremalı makarna tarifini ve gerekli malzemeleri sizin için derledik.

Yemek 03-11-2023 16:04

Patlıcan severlerin bayılacağı tavuklu sultan kebabı tarifi! Zuhal Topal'la Yemekteyiz tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu sultan kebabı, iftar sofralarınıza, davet menünüze, ana yemeklerinize yakışacak, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bir tarif.Gerek görüntüsüyle gerekse lezzetiyle muhteşem sultan kebabı tarifine bayılacaksınız. Tavukla ya da etle hazırlanabilen ve kısa sürede ana yemek çıkarmak isteyenler için hem hamur işi hem de etin buluştuğu tarifi evde hazırlamak oldukça kolay. Peki, Zuhal Topal'la Yemekteyiz tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Yemek 18-04-2023 17:20

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 23. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşırken daha çok aratılmaya başlanıyor. Ramazan boyunca farklı yemekler yemeyi seven kişiler her gün yeni yemek tarifi bulmakta zorluk çekiyor. İftara ne yapsam diye düşünüyorsanız özel olarak hazırlanan iftar menülerinden ilham alabilirsiniz. İşte 14 Nisan iftar menüsü...

Yemek 14-04-2023 09:53

Bugün iftarda ne pişirsem diyenlere leziz tarifler! 31 Mart iftar menüsü

Ramazan ayında farklı ve doyurucu bir yemek tarifi bulmak oldukça zorlu oluyor. Her gün 'İftara ne pişirsem?' diye düşünenler için uygun iftar menüleri hazırlanıyor. İftarda hem lezzetli hem de pratik tarifler arıyorsanız Ramazan ayının 9. gününde hazırlanan iftar menüsünü mutlaka denemelisiniz. Peki Bugün iftarda ne pişirsem? İşte 31 Mart bugün ne pişirsem iftar menüsü...

Yemek 31-03-2023 09:51

Gelinim Mutfakta Humuslu acılı köfte tarifi! Enfes humuslu acılı köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Salı günü Humuslu acılı köfte tarifi yapılıyor. Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden olan humus ve enfes köftenin buluşmasından oluşan Humuslu acılı köfte tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri iştah kabartan Humuslu acılı köfte nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte Humuslu acılı köfte tarifi...

Yemek 28-02-2023 13:41

Milyonlarca kişi denedi! Kaşar ve turşu trendinin püf noktaları

TikTok'ta ortaya çıkan yemek trendleri kısa süre içerisinde milyonlarca kişiye ulaşıyor. En son akım haline gelen kaşar ve turşu videoları dünyada birçok kişi tarafından denendi. Bu trendi deneyen sosyal medya kullanıcılar ortaya çıkan lezzet karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yemek 24-02-2023 16:22

Osmanlı mutfağına ait nefis tavuklu yemek: Mahmudiye! Mahmudiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Mahmudiye Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen tavuklu bir yemektir. Hızlıca hazırlanan bu yemek tavuk, kayısı, üzüm, bal gibi malzemelerle yapılır. Yemeğin tadının güzel olması için, malzemelerin ölçülü ayarlanması oldukça önemlidir. Peki mahmudiye nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 25-01-2023 12:05

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünmeye son! İşte 15 Ocak yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek yapsam?' diye düşünüyorsanız birbirinden leziz yemek tariflerini hazırladığımız 15 Ocak yemek menüsü içeriğimizden fikir alabilirsiniz. Bugün başlangıç olarak, Mersin, Konya, Adana yörelerinde sıkça yapılan topalak çorbasına yer verdik. İşte 15 Ocak yemek menüsü...

Yemek 15-01-2023 11:08

Airfryer kekikli kabak dilimleri tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da kekikli kabak dilimleri nasıl yapılır?

Ana yemekleri, atıştırmalıkları, tatlıları ve her tür yemek tarifini Airfryer ile çok kısa süreler içinde pişirerek servis edebilirsiniz. Kekikli kabak dilimleri gibi sağlıklı tarifleri airfryer’da hazırlayarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Yoğurt ya da farklı soslar ile yemek sofralarınızda ikram edebilirsiniz. Kekikli kabak dilimlerini ister kahvaltı ve öğle yemeklerinizde isterseniz ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz.

Yemek 06-01-2023 10:57

Airfryer hamburger köftesi tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da hamburger köftesi nasıl yapılır?

Yediden yetmişe neredeyse herkesin gözde fastfoodlarından birisi olan hamburgerin her hâli hem iştah açıcı hem de göz doyurucu. Özellikle de yumuşacık ve sulu köftesiyle vazgeçilmezlerden birisi olan hamburger köftesini daha az yağlı ve sağlıklı bir şekilde Airfryer’da pişirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve birkaç malzemeden oluşan hamburger köftesinin püf noktası da hardal ve üzüm pekmezi kullanmaktır.

Yemek 30-12-2022 16:44

Airfryer kruvasan tarifi ve malzemeleri nelerdir? Airfryer'da kruvasan nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait lezzetlerden birisi olan kruvasan oldukça güzel bir tada sahip hamur işlerinden birisidir. Yapımı biraz zahmetli olsa da kat kat kabarmasıyla ve çıtırlaşmasıyla birlikte damaklarda çok güzel bir tat bırakır. Milföy hamuruna benzeyen bir hamura sahip olan kruvasanı airfryer’da kısa bir süre içerisinde pişirebilirsiniz. Kruvasanı dilerseniz sabah kahvaltılarında kahvenin yanında dilerseniz öğle yemeklerinizde sandviç olarak ya da tatlı niyetine tüketebilirsiniz.

Yemek 30-12-2022 16:43

Airfryer soğan halkası tarifi gerçek lezzetinde: Airfryer'da soğan halkası nasıl yapılır?

Soğan halkaları en sevilen fast foodların başında gelen lezzetli bir atıştırmalıktır ve farklı pişirme teknikleriyle hazırlanabilir. Kızartma yöntemiyle pişirilerek daha çıtır ve sert soğan halkaları elde edebilirken fırınlama yöntemiyle de biraz daha yumuşak bir soğan halkası hazırlayabilirsiniz. Airfryer ise soğan halkası hazırlarken pek çok avantaj sunarak daha sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık yapmanızı sağlar.

Yemek 23-12-2022 16:48

Şıhıl Mahşi tarifi: MasterChef Şıhıl Mahşi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte malzeme listesi

Şıhıl Mahşi diğer bir adıyla dolmaların şahı olarak bilinen bu tarif bir tür kabak dolmasıdır. MasterChef'in 20 Aralık Salı akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılardan Şıhıl Mahşi yapılması istedi. Şıhıl Mahşinin tarifi vatandaşlar tarafından hızlıca araştırılmaya başlandı. Bu tarif Hatay, Antakya'ya ait bir lezzet. Şıhıl Mahşi dolmaların şahının pratik ve lezzetli tarifini sizler için derledik.

Yemek 20-12-2022 22:04

Airfryer fish finger tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da fish finger nasıl yapılır?

Özellikle çocuklar tarafından sevilen ve sıklıkla tercih edilen yemeklerden biri de fish fingerdır. Balık sevmeyen çocuklara balık sevdirmenin en güzel yolu lezzetli, dışı çıtır içi yumuşacık fish finger tarifidir diyebiliriz. Fish finger genellikle patates kızartması ve çeşitli soslarla birlikte servis edilir. Airfryer’da birkaç dakika içinde pişirilebilen fish fingerların yağ oranı kızartma yönteminden daha düşük ve az kalorilidir.

Yemek 19-12-2022 17:37

Gelinim Mutfakta Yedikçe zayıflatan yemek tarifi! Hem sağlıklı hem leziz yedikçe zayıflatan yemek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın çarşamba günü ilginç bir yemek olan Yedikçe zayıflatan yemek tarifi yapılıyor. Sağlıklı olan yiyeceklerin lezzetsiz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Yedikçe zayıflatan yemek hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli. İzleyiciler 'Yedikçe zayıflatan yemek nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte sağlıklı yemek tarifleri arayanların vazgeçilmezi olacak yedikçe zayıflatan yemek tarifi...

Yemek 14-12-2022 13:38

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlar için lezzet dolu 12 Aralık yemek menüsü!

Mutfağa her girdiğinizde 'Bugün ne pişirsem?' diye uzun uzun düşünmeye son! 'Bugün ne pişirsem?' başlığı altında birbirinden leziz yemek tariflerine haberimizde sizler için yer veriyoruz. İşte 12 Aralık yemek menüsü...

Yemek 12-12-2022 16:35

2022'nin en çok aranan yemeği: Paneer Pasanda tarifi! Paneer Pasanda nasıl yapılır?

Google Trends, 2022 yılı boyunca tüm dünyada en çok aranan yemekleri açıkladı. Bu listenin başında Paneer pasanda yer aldı. Paneer, Hindistan ve Pakistan mutfağında yaygın olarak kullanılan bir peynir çeşididir. Paneer pasanda ise, peynir ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Paneer pasanda nasıl yapılır merak ediyorsanız bu Paneer pasanda tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 09-12-2022 10:31

Google Trends 2022: Bu yıl Google'da en çok aranan yemek tarifleri açıklandı! Türk yemekleri de var...

Google Trends, tüm yıl boyunca en çok aratılan konu başlıklarını açıkladı. İnternetten yemek tarifi arayan ve bu yemekleri uygulayan birçok kişi bulunuyor. İnternet yemek tarifleri konusunda oldukça çeşitli menüler çıkarmanızı sağlayabiliyor. Google Trends, 2022 yılı boyunca tüm dünyada en çok aranan yemekleri açıkladı. Bu tarifler arasında 3 tane Türk yemeği bulunuyor.

Yemek 09-12-2022 10:13

Lavaş içinde tavuklu salata tarifi: Lavaş içinde tavuklu salata nasıl yapılır?

Ekmeğe göre daha az kalorili olduğu için sıkça tercih edilen lavaş özellikle de pratik kullanımıyla birçok yemek tarifi için kullanılıyor. Genellikle dürüm ve burrito gibi tariflerde sıkça kullanılan lavaşı bu sefer farklı bir tarifle deneyin. Dürüm ve burritodan farklı olarak kâse olarak kullanabileceğiniz lavaşları güzel bir tavuklu salatayla süsleyin. Lavaşı tabak olarak kullanacağınız bu tarif oldukça kolay.

Yemek 08-12-2022 13:51

Airfryer patates kroket tarifi: Airfryer'da patates kroket nasıl yapılır?

Airfryer kullanarak hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Yumuşacık patateslerin çıtır kaplamasından oluşan patates kroketleri ister özel günler için hazırlayın, ister gün içi atıştırmalık olarak tüketin. Airfryer'da patates kroket nasıl yapılır? İşte her evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz airfryer patates kroket tarifi...

Yemek 05-12-2022 11:27

Üsküp mutfağının en gözde yemeği! Damat paçası nasıl yapılır? Masterchef damatça paçası tarifi

Damat paçası yemeği dün MasterChef Türkiye’te yapılan yemeklerden bir tanesiydi. Balkanlarda yaşayan Türklerin Rumeli’den göçerken getirdiği bu yemek tarifi, Türkiye’de başta Trakya bölgesi olmak üzere birçok bölgede severek yapılıyor. Damatlara özel hazırlanan bir yemek olması sebebiyle bu ismi alan damat paçası,dün akşam yarışmacıları zorlayan yemekler arasında yer alıyordu.

Yemek 02-12-2022 13:49

MasterChef elbasan tava nasıl yapılır? İşte elbasan tava tarifi ve malzemeleri!

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yemek programında elbasan tava hazırlandı. Bununla birlikte seyirciler, elbasan tavanın tarifini araştırmaya başladı. Ağızda dağılan tadıyla adeta lezzet şöleni yaşatan elbasan tavanın tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki MasterChef elbasan tava nasıl yapılır? İşte elbasan tava tarifi ve malzemeleri!

Yemek 01-12-2022 20:26

Bu tarif parmakları yedirir! İşte fırında yumuşacık soslu tavuk tarifi

Hem doyurucu hem de protein deposu olan tavuk, sofralarda sıklıkla yer alır. Ana yemeklere çok yakışan tavuk yemeğini bir de fırında hazırlamayı deneyin. Bu tarif parmakları yedirir! İşte fırında yumuşacık soslu tavuk tarifi...

Yemek 21-11-2022 13:13

Airfryer ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı tarifler

Son günlerde en popüler mutfak aletleri arasında bulunan airfryer, mutfakta harcanan süreyi minimuma indirirken aynı zamanda inanılmaz lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlıyor. Normalden çok daha kısa bir sürede yemek hazırlamanızı sağlayan bu cihazla hazırlanan tarifler, az yağlı olduğu ya da hiç yağ içermediği için son derece sağlıklı. Birbirinden leziz yemekleri dakikalar içerisinde hazırlamanızı sağlayan airfryer ile birbirinden farklı tarifler denemeye ne dersiniz?

Yemek 31-10-2022 17:09

Sebzeleri lezzetli hâle getiren tariflerde bugün! Airfryerda acılı karnabahar tarifi

Türk mutfağında sebze ile yapılan birçok yemek tarifi bulunur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan karnabahar hem lezzeti hem sağlıklı içeriğiyle sofraları şenlendirir. Peki, birçok farklı tarifi bulunan karnabaharı bir de Airfryerda yapmayı denediniz mi? Airfryerda hazırlanan, dışı çıtır çıtır içi yumuşak karnabahar tarifini yediden yetmişe herkes çok sevecek!

Yemek 25-10-2022 17:07

Her evde mutlaka olması gereken Airfryer fritöz çeşitleri

Yağ kullanmadan çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Evet, yanlış duymadınız. Yeni nesil airfryer fritöz modelleri sayesinde kısa sürede en iyi ve en sağlıklı kızartmaları hazırlamak artık mümkün. Piyasada pek çok özellikte airfryer üretiliyor. Sizler için birbirinden kaliteli airfryerları listeledik. Gelin, bu ürünleri birlikte inceleyelim.

Yemek 19-08-2022 16:08

MasterChef Paris Brest nasıl yapılır? Paris Brest tarifi malzemeleri neler?

MasterChef'te Paris Brest isimli tatlı yapıldı. Yarışmacıların Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun belirttiği süre zarfında yaptıkları tatlı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki MasterChef Paris Brest nasıl yapılır? Paris Brest tarifi malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 31-07-2022 01:01

MasterChef Çökertme Kebabı tarifi! Çıtır patatesli çökertme kebabı ve malzemeleri

Çökertme kebabı, alt katında yer alan çıtır patates kızartması hatta arzuya göre eklenen pide parçaları, domates sos, çırpılmış yoğurt ve et dilimleriyle deneyenlerin vazgeçemediği bir lezzet. MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan çökertme kebabı yapılması istendi. Çökertme kebabını denemek isteyenler için en pratik ve lezzetli çökertme kebabı tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 29-07-2022 16:04