Yeni Torba Yasa Maddeleri Haberleri

Uçaklarda yeni dönem: Arama kurallarını kabul etmeyen yolcular binemeyecek! Bagajlar, eşya ve kargolar için de geçerli

Uçaklarda yeni dönem başlıyor! Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yeni düzenleme yolda. Havalimanı girişlerinde uygulanan arama prosedürleri önemli ölçüde değişecek. Yeni yasa taslağında yer alan üst ve bagaj arama kurallarına uymayan yolcular uçağa alınmayacak. Yeni dönemin ayrıntılarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu açıkladı.

Haber 2024-05-21 13:39:05

Tayvan Meclisi'nde ortalık fena karıştı! Yumruklar havada uçuştu, milletvekili oyları alıp kaçtı

Tayvan Parlamentosu'nda hükümet ve muhalefet vekilleri birbirine girdi. Tayvan'ın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasına günler kala mecliste yumrukların havada uçuştuğu bir kavga çıktı. Görev değişimi öncesinde reform tartışmaları şiddetli bir kavgaya dönüştü. Meclis'te yumruklar havada uçuştu, yasa tasarısını alan vekil meclisten kaçarak uzaklaştı.

Haber 2024-05-17 18:20:37

Son dakika! Gözler Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında! Başsavcılık açıkladı: 3 sivil ve 1 komiser gözaltına alındı

Son dakika haberi: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Haber 2024-05-16 07:18:14

Bunlar da trol mafyası! Çok konuşulacak... Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu, yeni yasa geliyor

AK Parti tarafından hazırlanan 'trol mafyası’ raporu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. İtibar suikastına karşı harekete geçen AK Parti'de yeni yasa için hazırlıklara başlandı. Parayla desteklenen trollerin kimler olduğu ve hangi metotları kullandığına dair detaylı bir araştırma yapılan raporda, yeni yasanın çerçevesi de çizildi. Sahte hesapların engellenmesini amaçlayan AK Parti, MHP lideri Bahçeli’nin “sosyal medya hesapları kimlik numaraları ile açılsın"’ önerisini gündeme aldı.

Haber 2024-05-14 10:06:25

Eğitimcilere şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak! Gözler TBMM'ye çevrildi: Yeni yasa yolda

Öğretmenlik için yeni yasa düzenlemesi yolda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Yasa taslağının önümüzdeki günlerde TBMM'nin gündemine geleceğini belirten Yılmaz detayları açıkladı.

Egitim 13-05-24 09:34

Kripto paralarda yeni dönem! 30 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mesaisine bugün yeniden başlayacak. Meclis'in gündeminde önemli yasal düzenlemeler varken kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Genel Kurul'a sunulması bekleniyor.

Finans 16-04-24 10:25

İsrail'e yeni yaptırımlar gelecek mi? Ticaret Bakanı Bolat'tan ihracat kısıtlaması açıklaması: Gelişmelere göre karar verilebilir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'e ihracat kısıtlaması kararıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bolat, "Maalesef bugüne kadar uluslararası bir ambargo kararı alınmadı. Dünyada Türkiye, bu sabah alınan kararla bir işaret fişeği yakmıştır. Türkiye ambargo uygulayan ilk ülke oldu. Bu ürünler seçilirken temel gıda maddeleri kapsam dışı bırakıldı. Gelişmelere göre bu ürünlerle ilgili de karar verilebilir." dedi.

Finans 09-04-24 23:30

Son dakika | Olaylı maç sonrası yeni yasa yolda! Bakan Tunç Kulüplerin sorumluluğu var deyip görüntüleri işaret etti

Son dakika haberi: Maç sonu sahanın karıştığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından başlatılan soruşturmayla ilgili son durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. "Kulüplerin sorumluluğu var" diyen Bakan Tunç, "Görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu" diye ekledi. Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası'yla ilgili gelişmeyi de paylaşırken ayrıca Eylem Tok ve oğlu ile CHP'deki 'para sayma' soruşturmasına da değindi.

Haber 19-03-24 12:11

Eşini cinsel içerikli videolarla tehdit edip fuhuş yaptırdı! İğrenç detay ortaya çıktı: 70 bine satıldım, hamileyim

Osmaniye'de yıllardır yaşanan ve yeni ortaya çıkan olay akıllara durgunluk verdi. Suriye uyruklu Luey H. eşi ve Suriye'den yasa dışı yollarla yanına sığınan akrabası A.A.'ya zorla fuhuş yaptırdı. Eşini cinsel videolarla tehdit eden Luey H.'nin akrabasını da 5 ay önce 55 yaşındaki bir adama 70 bin lira karşılığında sattığı ortaya çıktı. Satılan kadının 1 aylık hamile olduğu tespit edildi.

Haber 11-03-24 12:00

SON DAKİKA EMEKLİ İKRAMİYESİ: Bakan Işıkhan'dan açıklama: Bayram ikramiyesine yeni artış var mı? 'Koşullar'ı işaret etti

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli bayram ikramiyeleri için, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" dedi.

Finans 05-03-24 12:02

Peş peşe zamlar tepki çekmişti, bazı marketler fiyatı sabitledi! Liste belli oldu

Kırmızı ete gelen peş peşe zamlar tepki çekerken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği'nden yeni hamle geldi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu ile protokol çerçevesinde ramazan ayı boyunca bazı marketlerde fiyatların sabitlendiğini söyledi.

Finans 05-03-24 11:55

Kademeli emeklilikte müjde var mı? SGK Uzmanı EYT misali kademe kademe geliyor dedi, emeklilik düzenlemesini işaret etti!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündemden düşmüyor. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor.SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sisteminde er ya da geç düzenleme yapılacağını belirtti, son gelişmeleri yorumladı.

Finans 16-02-24 07:32

Komşudan 'eşcinsel evliliğe' onay çıktı! Çocuk detayı dikkat çekti

Komşu Yunanistan'da eşcinsellerle ilgili yeni bir adım atıldı. Yunanistan Parlamentosu eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine imkan tanıyacak yasa tasarısını onaylandı.

Haber 16-02-24 07:02

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 13-02-24 13:54

Facebook, Instagram ve diğerleri… Sosyal medyada hakarete af yok! Günlüğü 100 lira ceza için yasa yolda: 5 yıl detayı

Sosyal medyadaki hakaret olayları bir kez daha mercek altında. İnternet ortamında edilen hakaret cezasız kalmayacak. Sürecin hızlanması için de yeni uygulama yürürlüğe girecek. Suç tespit edildiği takdirde para cezası uygulanacak. Günlüğü 100 liradan 10 bin 500 lira ceza belirlenecek. Süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Finans 13-02-24 11:19

Emekli kök aylık bilmecesi! Hesaba yatan ile e-Devlet farklı çıkmıştı: Maaş bilgisinde ‘seyyanen zam’ paniği

En düşük emekli maaşını 10 bin TL yapan, ve SSK Bağkur emekli maaşını yüzde 11,68 artışlar yüzde 49,25’e yükselten yasa yürürlüğe girmişti. Milyonlarca kişi emekli maaşı fark ödemelerini hesaplarında gördü. Sosyal Güvenlik Kurumu ise milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet’e yükledi. Ancak maaşlarının yüzde 49 yerine 37,57’lik oranla güncellenmiş halini gören emeklilerde son maaş artışının seyannen yapılıp yapılmadığı endişesi doğdu. Maaş bilgileri için gözler SGK’ya çevrildi.

Finans 08-02-24 08:22

Kazakistan'da pedofillerinin cinsel organlarının kesilmesine yönelik yasa kabul edildi! Kimyasal hadımı yetersiz buldular

Kazakistan, yeni yasa tasarısı kapsamında pedofili suçu işleyenlerin cinsel organlarının cerrahi olarak çıkartılacağını açıkladı. Karar kimyasal hadım sisteminin çocuklara yönelik cinsel suçluları caydırmadığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi.

Trend 07-02-24 07:51

1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat! Kademeli emeklilik torba yasaya girdi: Çalışma ve emeklilikte tüm kurallar değişiyor

Milyonlarca kişi ‘1999 sonrası kademeli emeklilik çıkacak mı?’ diye merak ederken çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin yeni adım atılıyor. Bu kapsamda ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa çalışmalarında sona gelindi. 3600 ek göstergeden kademeli emekliliğe, taşeron işçilere kadrodan ev kadınlarına emekliliğe kadar bir çok düzenlemenin torba yasada yer alması bekleniyor. Peki kademeli emeklilikten kimler yararlanacak? SSK Bağ-Kur prim eşitlemesi ile erken emeklilik nasıl olacak?

Finans 03-02-24 12:17

27 modelde Türkiye kapısı kapandı! Yeni yasa ile her şey değişti: Bu otomobiller 2024'te satılamayacak

Ticaret Bakanlığı’nın elektrikli araç ithalatına ilişkin aldığı karar sonrası birçok marka ve model için Türkiye kapısı şimdilik kapandı. Eğer yasada herhangi bir değişiklik yapılmazsa tam 27 model Türkiye’de satılamayacak. Yasağa takılan şirketler ise yeni ithalat koşullarına göre araçlarını Türkiye’de satabilmek için gerekli adımları atacaklarını dile getiriyorlar. İşte herkesin merak ettiği o araçların listesi…

Finans 27-01-24 14:41

3600 ek gösterge torba yasada olacak mı? 470 bin memuru ilgilendiren açıklama SGK uzmanından geldi

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Finans 19-01-24 12:26

Daha az çalışıp aynı maaşı alacaklar! Dünyada yeni trend... Bir ülke daha 4 gün çalışma sistemine geçiyor

Dünyada haftada 4 gün çalışma sistemi yaygınlaşmaya başladı. İngiltere geçtiğimiz yıl bu denemeyi başlatmış ve olumlu sonuçlarını görmüştü. Kimi ABD şirketleri de bu uygulamaya geçerken Şili'de de haftalık çalışma süresini 40 saate düşüren yasa tasarısına onay gelmişti. Son olarak bir ülke daha dünyada git gide yayılan bu trende katıldı: Dominik Cumhuriyeti! O ülke; çalışma saatlerinin 36 saate düşürüleceğini ve çalışanların aynı maaşı almaya devam edeceğini açıkladı.

Finans 17-01-24 12:01

EYT'yi kıl payı kaçıranlar için kademeli emeklilik hayali suya mı düştü? Gerçek ortaya çıktı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündeme geldi. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Ankara kulis bilgisini paylaştı, "Kademeli emeklilik gelecek mi, çalışma yapılıyor mu?" sorularına yanıt verdi.

Finans 11-01-24 09:15
EYT

Dilan-Engin Polat, Tayyar Taylan-Özlem Öz ve Tuzlaspor soruşturmalarında yeni gelişme!

Dilan-Engin Polat, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çiftinin soruşturması ile Tuzlaspor Başkanı hakkındaki yasa dışı bahis soruşturmalarının yeni savcıları belirlendi. Üç önemli soruşturmayı daha önce Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü yürütüyordu, Kökçü’nün görev yerinin değiştirilmesiyle adı gündemdeki üç soruşturma için 3 farklı savcı görevlendirildi.

Haber 10-01-24 18:29

EYT'yi kıl payı kaçıranlar için yeni fırsat! Emekli olmak isteyenler dikkat: Yaş, prim, gün tablosu sil baştan

EYT'nin ardından kademeli emeklilik müjdesi geldi. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak?

Finans 10-01-24 14:15

2000-2008 arası sigorta girişi olan SSK 4a, Bağ-Kur 4b’li çalışanlar dikkat! Kademeli emeklilikle 7000 değil 6250 prim günü: İkinci EYT ile kısmi emeklilik şartları neler?

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan kademeli emeklilik yasasını bekliyor. Tıpkı EYT’liler gibi erken emekli olmak için hesap kitap yapan çalışanların bu talebine çözüm yolu aranıyor. Kademeli yaş şartları için şu anda Meclis gündeminde olan yeni bir yasa teklifi, 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli değişiklikler öneriyor. Peki kademeli emeklilik şartları neler? İşte detaylar...

Finans 08-01-24 13:37

2000- 2008 arası SGK girişi olanlar dikkat! Erken emeklilikte yeni düzenleme: Kimler faydalanacak?

EYT'nin ardından kademeli emeklilik müjdesi geldi. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak?

Finans 05-01-24 09:44

Ticaret Bakanı'ndan 2024 mesajı: Dış ticaret dengemizdeki fark, kalıcı olarak daha da kapanacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni yıl mesajında "Dış ticaret dengemizdeki fark, kalıcı olarak daha da kapanacak." değerlendirmesini yaptı. Bolat, "Kaçakçılık ve yasa dışı ticaretin her türü ile haklı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir." ifadesini kullandı.

Finans 31-12-23 17:49

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE SON DAKİKA: Milyonlarca emekli bekliyor! Torba yasaya bütçe arası ödemeyi geciktirdi: SGK o tarihe göre hazırlık yaptı

Son dakika haberi… Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Sorusu milyonların gündeminde kalmaya devam ediyor. Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihleri için gözler yetkililerden gelecek açıklamalara çevrilirken yeni bir detay ortaya çıktı. Meclis’teki bütçe görüşmeleri nedeniyle 2. Torba Yasa şimdilik beklemeye alınırken, 5000 TL ikramiyenin ayın son günlerinde hesaplara yatacağı öngörüldü.

Finans 16-12-23 12:24

Dilan ve Engin Polat'a çifte şok! Peş peşe yeni gelişmeler, avukatından jet açıklama

Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat soruşturmasında iki yasa dışı bahis baronu da dosyaya şüpheli olarak eklendi. Polatların avukatı, ne Dilan Polat'ın ne de Engin Polat'ın baronlarla ile hiçbir bağının olmadığını açıkladı. Öte yandan soruşturma savcısına bir kişi daha ifade verdi. O tanık kim ve 'Şampiyonlar Ligi' masasındaki hangi fenomenle ilgili neler söyledi, bu soruların yanıtı henüz bilinmiyor.

Magazin 16-12-23 07:57

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak, hangi tarihte? Çalışan emekliye 5000 TL ikramiyede son durum!

Çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacağı merak konusu olurken birçok vatandaş da 15 Aralık 2023 cuma günü arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Çalışana emekli ikramiyesi torba yasa içerisinde yer alıyor. Konu TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Peki, Çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesinde son durum...

Finans 15-12-23 11:25

Erken emekliliğin önü açılıyor… 2008 sonrası ilk kez sigortalı olanlar dikkat! Uzman isim kuruşu kuruşuna hesap yaptı

Erken emeklilik için adım atılıyor. Milyonları ilgilendiren ikinci bir torba yasa Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile ev kadınları için sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Primlerin 3’te 1’i devlet tarafından ödenecek. Asgari ücret zammı ile destek daha da artacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, milyonların beklediği erken emeklilik düzenlemesine ilişkin detayları anlattı.

Finans 14-12-23 14:34

BDDK’daki 400 memura 45 bin liralık tazminat! Büyük yankı uyandırmıştı: AK Parti’den yeni önerge hazırlığı

BDDK'nın İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören maddesi tartışmalara yol açmıştı. Sadece 400 çalışan memura verilmesi planlanan ‘hayat pahalılığı ikramiyesi’ için AK Parti geri adım atmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre, bu kararın torba kanun teklifinden çıkarılacağı öne sürüldü. BDDK’nın tüm memurlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Finans 06-12-23 14:05

TBMM'de yoğun mesai başlıyor! Emekliye 5 bin lira ikramiye, KKM'de vergi istisnası, borç yapılandırma...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek teklifte çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi, KKM'de vergi istisnası ve şirketler için borç yapılandırma gibi birçok düzenleme yer alıyor. İşte detaylar...

Finans 03-12-23 09:50

Asgari ücret zammı kadar artacaktı: GSS borçlarına af geliyor! 80 maddelik torba yasaya girdi

Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.

Finans 30-11-23 08:55
GSS

Sosyal medya fenomenlerinin vergilendirilmesinde yeni düzenleme! Kapsam genişletiliyor

TBMM'ye sunulan 80 maddelik yeni torba yasada, sosyal medya fenomenleriyle ilgili düzenleme de yer alıyor. Sosyal medya fenomenlerine sağlanan vergi kolaylığının kapsamı genişletiliyor. Buna göre, internet ve diğer elektronik ortamlar üzerinden gelir getiren tüm iş dalları için vergi kolaylığı sağlanacak. Düzenleme yasalaştığında, şu an yaklaşık 10 bin olan vergi mükellefi fenomen sayısının iki katına çıkması bekleniyor.

Finans 25-11-23 16:28

80 maddelik 'Torba Yasa' geliyor: Ev kadınları için emeklilik fırsatı: 1.430 liralık destek devletten

80 maddelik torba yasa bu hafta Meclis'e sunulacak. Torba yasada yer alan başlıklardan birisi de ev kadınlarına emeklilik hakkı getirilmesi. Öte yandan torba yasada şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının da artırılacağı belirtiliyor.

Finans 23-11-23 08:43

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK İMKANINDA SON DURUM 22 KASIM 2023: Ev hanımlarına emeklilik ne zaman çıkacak, şartları neler?

Ev hanımlarına emeklilik imkanı geliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine sunulacak. Bahsi geçen düzenleme ile sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, ev hanımlarına emeklilik ne zaman çıkacak? Ev hanımlarına emeklilik şartları neler?

Finans 22-11-23 07:32

4 adımlı yasa Meclis'e geliyor: Erken emeklilikte son hazırlıklar! 5400 prim günü 4500'e iniyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Finans 21-11-23 14:56

Toplu taşıma için yeni yasa geliyor! 'Yerel seçimden önce olabilir' dedi, detayları açıkladı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle alakalı sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak bir çalışmayı başlattıklarını açıkladı. Karaismailoğlu; söz konusu yasa teklifinin yerel seçimlerden önce Meclis'e gelebileceğini belirtti.

Finans 18-11-23 17:39

Torba yasayı işaret etti! Bakan Bolat bu sözlerle net şekilde uyardı: 'Cezalar katmerli şekilde artırılacak...'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haksız fahiş fiyatlar ve stokçuluk gibi konuların yeni torba yasada yer alacağını söyledi. Bolat, "Bunları yapanlara ağır cezalar uyguluyoruz. Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli şekilde artırılacak" dedi.

Finans 11-11-23 15:55

Kentsel dönüşüm yasası resmen yürürlükte: Yerleşim yerleri de rezerv yapı alanı olacak! 21 maddelik kanunda detaylar ortaya çıktı…

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. 21 maddelik kanunun öncelikli amacının, afet riski bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak olduğu açıklanmıştı. Herkesin merak ettiği yeni kentsel dönüşüm yasasında tüm detaylar belli oldu.

Finans 09-11-23 08:44

Yıllar önce fotoğrafçısıydı! Esra Balamir'den Dilan Polat yorumu geldi! 'Dizi gibi izler gibi baktım'

Yasa dışı bahis, kara para aklama, vergi kaçakçılığı, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat Silivri Marmara Cezaevi'ne gönderildi. Tüm Türkiye'nin aylardır konuştuğu Polat Ailesi hakkında her gün yeni gelişmeler gündeme geliyor. Dilan Polat'ın 5 yıl önce fotoğrafçılığını yaptığı Esra Balamir'den de yorum gecikmedi. Ünlü isim konuya dair bakın neler söyledi...

Magazin 08-11-23 17:17

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI nedir, maddeleri nelerdir? Meclis'te kabul edildi! Kentsel dönüşüm yasası maddeleri!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yasa içeriği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Bahsi geçen kanun teklifi ile kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğunun önüne geçilmesi planlanıyor. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir? Kentsel dönüşüm yasası maddeleri nelerdir?

Finans 08-11-23 07:48

BAĞKUR 7200 PRİM GÜN SAYISI İLE ERKEN EMEKLİLİKTE SON DURUM: Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman düşecek? 7200 primle emeklilik ne zaman çıkacak?

Bağ-Kur prim gün sayısının ne zaman düşeceği, erken emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Beklenen prim gün sayısının düşürülmesine yönelik projeye ilişkin detaylar merak edildi. Esnafa erken emeklilik şartları torba yasa ile vatandaşlar tarafından bekleniyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman düşecek? 7200 primle emeklilik ne zaman çıkacak? İşte BAĞKUR erken emeklilik konusunda ayrıntılar...

Finans 01-11-23 07:44

BAĞKUR 7200 primle erken emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak? 7 bin 200 primle erken emeklilik şartları

Erken emeklilik ile ilgili son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. BAĞKUR 7200 gün emeklilik çalışmalarında son durum merak edildi. Esnafa erken emeklilik şartları torba yasa ile vatandaşlar tarafından bekleniyor. Peki, 7200 primle emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak? İşte BAĞKUR erken emeklilik şartları ile ilgili detaylar...

Finans 01-11-23 07:42

CUMHURİYET BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ 2023: 5000 TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, kimler alamayacak?

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi hakkında yeni bir son dakika açıklaması olup olmadığını öğrenmek isteyenler arama motorlarında sorgulama yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) oldukça yoğun bir gündemi var. Genel Kurul'da, çalışmayan emekliye 5000 TL ikramiyeyi de içeren Torba Kanun teklifi de görüşülecek. Peki, 5000 TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kimler Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi alamayacak?

Finans 24-10-23 13:31

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ: 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, çalışan emeklilere ödenecek mi?

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olurken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftada oldukça yoğun bir gündemi var. Genel Kurul'da, çalışmayan emekliye 5000 TL ikramiyeyi de içeren Torba Kanun teklifi de görüşülecek. Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, çalışan emeklilere ödenecek mi? İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi ile ilgili detaylar...

Finans 23-10-23 08:53

Emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek? Beklenen hafta geldi: Meclis'te gündem yoğun

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftada oldukça yoğun bir gündemi var. Genel Kurul'da, çalışmayan emekliye 5 bin lira ikramiyeyi de içeren Torba Kanun teklifi görüşülecek. Öte yandan 2024 bütçesinin komisyon mesaisi de başlayacak.

Finans 23-10-23 08:38

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ 2023: Almanya işçi alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? 2 milyon işçi, 37 bin euro maaş!

Almanya işçi alımı başvuru şartları, tarihleri ve istenen meslekler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Ülkede 2 milyon işçiye ihtiyaç var. 37 bin euro maaşla Almanya'da çalışmak isteyenler arama motorlarında yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki, Almanya işçi alımı başvuruları ne zaman? Almanya işçi alımı şartları neler?

Finans 19-10-23 13:24