22 Nisana kadar il ve ilçe müftülüklerine yapılacak başvurularda, hacı adayları, kayıt yeniletecek veya ilk defa kayıt yaptıracak.
Hacı adayları başvurularını, müftülüklerden veya Diyanet İşleri Başkanlığının, ''http://hac.diyanet.gov.tr'' internet adresinden alabilecekleri hac müracaat formu dilekçesi ile yapacak. Dilekçeye nüfus cüzdanı fotokopisiyle banka dekontu eklenecek.
İlk defa kayıt yaptıracaklar ilgili hesaba 15 TL, kayıt yeniletenler ise 5 TL yatıracak. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenlerle, hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecek. Önceki yıllarda müracaatı olduğu halde geçen yıl kayıt yeniletmemiş olanlarla, kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmamış olanların bu yılki hac müracaatları ''ilk defa müracaat edenler statüsünde'' değerlendirilecek. Çekilecek kura sonrası kesin kayıt hakkı sırası gelenlerden süresi içinde kaydını yaptırmayanlara, bu husus gelecek yıllarda müktesep hak teşkil etmeyecek.
Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukların birbirleriyle; engellilerin ise daha önce hacca gitmemiş refakatçileriyle kuraya girme talepleri kabul edilecek.
Yakınları ile başvuranlardan birisinin kayıt yeniletmesi, diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde, müracaatlar birlikte alınacak ve kuraya tek numara ile katılınacak.
Mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan kadınlar müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleri ile yapabilecek.
Daha önce hacca gidenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecek.
Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girildiğini veya girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını ''http://hac.diyanet.gov.tr'' internet adresinden kontrol edebilecek. Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar, bilgilerini ilgili müftülüklerden kayıt süresi içinde düzelttirebilecek.
AA