HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hafta hafta hamilelik hesaplama ve bebeğin gelişimi

Hamilelik bir mucizedir ve bu mucizenin başlangıcı gebeğin gelişimin takibi açısından önemlidir. Bunun için de hamilelik hesaplama yapmak gerekmektedir. Çocuğun anne karnındaki gelişimi, doğum haftasının tespit edilmesi vb. hamilelik hesaplama ile gerçekleştirilmektedir. Tabii size bu konularda en kesin bilgi doktorunuz tarafından verilebilir. İşte kendi kendinize yapabilmeniz için hamilelik hesaplama yöntemi...

Hafta hafta hamilelik hesaplama ve bebeğin gelişimi

Hamilelik bir kadın için hem büyük bir mutluluk ama anneler çocukları için duydukları endişeler nedeniyle bu dönemi akıllarında pek çok soru işareti ile geçiriyorlar. Özellikle hamilelik sürecinin takibi büyük önem taşıyor ki kadınlar hamilelik hesaplama ile gebeliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını ve çocuklarının söz konusu haftada nasıl bir gelişim düzeyinde olduğunu öğreniyorlar.

Lakin, bazı hamile kadınlar hamileliğini hafta üzerinden değil, ay üzerinden hesaplayınca işler iyice karmaşık hale geliyor. Doktorlar ise ay üzerinden değil hafta üzerinden hamilelik hesaplama işleminin gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorlar.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK HESAPLAMA: HAMİLELİK KAÇ HAFTA SÜRÜYOR? İŞTE 12. HAFTA - 36. HAFTA GEBELİK SÜREÇLERİ

Hamilelik süreci 40 hafta sürüyor. Bu süre ise geniş geniş verilen hafta süresi. Örnekler genellikle 36 ile 38 haftayı gösteriyor ve ağırlıklı olarak 38. hafta sonrasında doğum gerçekleşiyor. 36. hafta sonunda son aya girildi ve hesaplamalara göre, 280 gün tamamlandı ve 9. ay ve 10. ay içerisinde doğum gerçekleşiyor.

İşte hafta hafta hamilelik hesaplama: Kaç aylık hamileyim?

  1. hafta kritik dönem. 1. ayınız başladı demektir! Ultrason ölçümlerine göre 4. ve 5. hafta, 1. gebelik ayı oluyor ve böylece anne adaylarmız 'çocuğum 1 aylık' diyebilirler. Bundan tam 4 hafta sonrasında 2. ay başlangıcı, 8.ve 9. hafta 2. ay bitmiş bulunuyor.

  2. hafta ile 3. aya girildi, 13 hafta bittiğinde 3 ay bitti olarak hesaplanıyor. 16-17 haftalar bittiğinde 4 ay sona erdi ve bebeğiniz bu tarihten itibaren 4 aylıktır.

  3. hafta sonunda; hamilelik hesaplama ibresi 5. ayı gösteriyor ve 21. hafta sonucunda 5. ay bitmiş oluyor. 24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitti ve doğuma sadece 3 ay kaldı! 28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitti ve son haftalara girdiniz. 32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitti. 36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girildi. Tekrar belirtmekte fayda var; gebelik toplam 40 hafta sürüyor ve dolayısıyla ay hesaplamaları kafa karışıklığına neden olabilir. 1 ay, tam olarak 4 haftadan oluşur, her geçen 4 hafta 1 ayı oluşturuyor demektir.

ADET GÜNÜNE GÖRE HAMİLELİK HESAPLAMA

Hamilelik hesaplama konusunda, ağırlıklı olarak, 'adet düzensizliğim var, hamilelik haftası hesaplama nasıl yapılır?' sorusu soruluyor. Adet düzensizliği, adet gününe göre hamilelik hesaplama konusunda en fazla kafa karışıklığı yaratan detaylardan bir tanesi. Bununla birlikte, geç yumurtlama yaşayan kadınlarda da, adet düzensizliği yaşayan kadınlarda da hamilelik hesaplama konusu öncelikle uyuşmaya bakılır. Yani, doktor kontrollerinde bebeğin beden ökçümleri ile kişinin hesapladığı hamilelik haftası ile farklılık gösteriyorsa bu sefer tekrar ultrason ölçümüne başvurular ve doktor farklı bir inceleme ile bebeğin kafa çapı, bacak uzunluğu gibi detaylı incelemelerde bulunarak doğru hamilelik hesaplama bulunur.

HAFTA HAFTA ANNE KARNINDA BEBEĞİN GELİŞİMİ

Bebek anne karnında hızla gelişir. Her hafta bebeğiniz için yeni gelişmeler mevcuttur. uzuvları belli olmaya başlar, kilo alır, dış seslere tepki gösterir. Hamillike hesaplama neticesinde bulunduğunuz haftaya göre çocuğunuzun durumunu aşağıdaki makeleden öğrenebilirsiniz.

34. HAFTA GEBELİK SÜRECİ: HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ: CİNSEL İLİŞKİ YAŞAMAK BEBEĞE ZARARLI MIDIR?

  1. hafta süresince artık sizi doğuma hazırlayan Braxton-Hicks kasılmaları ortaya çıkıyor. Bu kasılmaları yaşadığınız süreç, 34. hafta gebelik sürecine girdiğinizin göstergesi artık. Bununla birlikte anne ve babalar, bebeğe zarar geleceğini düşünerek bu dönem içerisinde cinsel ilişkiden kaçınabiliyorlar. Anne baba adayları artık gebeliğe yaklaşılan bu dönemlerde cinsellikten kaçabilirler. Bunun sebebi de bebeğe herhangi bir zarar verebileceklerini düşünmeleridir. Ancak çeşitli özel durumlar dışında ve gebelik riskli değilse cinsel ilişkiye girmenin herhangi bir sakıncası yoktur. Anne adayları orgazm sırasında rahimlerinin kısa süreli kasıldığını hissedebilir. Endişelenmeye gerek yoktur. Bu kasılmaların bebeğe herhangi bir zararı bildirilmedi.

Cinsel ilişkide dikkat edilmesi gereken detay, doktorlara göre karnınıza baskı yapmayacak bir pozisyon bulmakta. Zira, cinsel ilişkiye dair anne adayı ve baba adayı herhangi bir cinsellikten soğuma yaşıyorsa, kaygıları çok şiddetliyse eşi mutlaka anlayışla karşılayacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler