HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir, Hindistan cevizi yağı yüze sürülür mü?

Gerek sağlık gerekse yemeklere lezzet verme amacıyla kullanılan birçok farklı yağ türü bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağı da bu yağlar arasında karşımıza çıkmaktadır. Hindistan cevizinin iç kısmının preslenmesi sonucu ortaya çıkan bu yağ antioksidan yönünden de zengin bir yağ çeşididir. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu yağın insan sağlığı açısından da pek çok önemli yararı vardır. Peki, Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve yüze sürülür mü?

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir, Hindistan cevizi yağı yüze sürülür mü?

İçindekiler

  • Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?
  • Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir?
  • Hindistan cevizi yağı yüze sürülür mü?
  • Hindistan cevizi yağı yüze nasıl uygulanır?
  • Hindistan cevizi yağı nasıl ve nerelerde kullanılır?

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi ağacının olgun çekirdeklerinden elde edilen bir yağ olmakla birlikte yüksek düzeyde doymuş yağ içermektedir. Doymuş yağ içermesinden kaynaklı uzun süre saklanabilen bir yağ türüdür. Hindistan cevizi yağı faydaları açısından da çok zengindir. Sağlıklı beslenme listelerinde de yerini alan bu yağ, günümüzde birçok kişinin severek tükettiği yağ türleri arasında bulunur.

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi yağı, bileşenlerinde çeşitli vitamin ve mineral bulundurulan yağlardan biridir. Besleyici bir niteliğe sahip olan bu yağın içinde K vitamini, B vitamini, B1 vitamini, E vitamini ve bağışıklık güçlendirici etkisiyle öne çıkan C vitamini bulunurken aynı zamanda magnezyum, potasyum, demir, çinko, kalsiyum gibi mineraller de bulunmaktadır. İnsan sağlığına sayısız yararı olan bu yağı dozunda tüketmek ise oldukça önemlidir. Hindistan cevizi yağının faydaları ise genel olarak şu şekildedir:

  • İnsülin salgılanması üzerinde olumlu etkileri mevcuttur.
  • Göz çevresinde yaşa bağlı meydana gelen kazayağı görüntüsünü iyileştirmede etkilidir.
  • İltihap ve enfeksiyon gibi sorunların giderilmesinde etkin bir role sahiptir.
  • Hindistan cevizi yağı saça faydaları yönünden de zengin bir yağdır. Saçların daha canlı olmasını destekleyen bu yağ, yıpranmış saçları onarmada da etkilidir.
  • Tok tutucu özelliğinden kaynaklı zayıflamaya yardımcı olur.
  • Karaciğer, böbrek ve kalp sağlığını korumada etkili olmaktadır.
  • Bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanı sıra kanserden korunmaya da yardımcı olduğu söylenir.
  • Ağız sağlığı üzerinde olumlu etkileri mevcuttur.
  • Sindirim sistemiyle ilgili problemlerin giderilmesinde etkili bir rolü vardır.
  • Hindistan cevizi yağı cilde faydaları olan bir yağ türüdür. Cildi nemlendirici ve besleyici niteliği vardır.

Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir?

Hindistan cevizi yağının birçok önemli yararı vardır. Yaygın olarak bağırsak ve ağız bölümlerini etkileyen bir mantar çeşidi olan Candida Mantarının sebebiyet verdiği iltihapların iyileşmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Bu noktada Hindistan cevizi yağı hangi hastalıklara iyi gelir konusu sorgulanabilir. Bu yağ enerji verici vitamin ve minerallere sahiptir. Doğru miktarda tüketildiğinde tükenen kişilere enerji vermektedir.

Hindistan cevizi yağının bünyesinde bulunan antioksidanlardan kaynaklı yaşlanma karşıtı bir özelliği vardır. Diyabet, kalp hastalıkları, karaciğer ve böbrek gibi hastalıkların tedavisinde destek amacıyla kullanımı mevcuttur. Ayrıca vücudun mikrop, virüs gibi problemlerle daha hızlı savaşmasını sağlar.

Hindistan cevizi yağı yüze sürülür mü?

Hindistan cevizi yağının sayısız faydası mevcuttur. Bu faydalarından biri de cildi nemlendirmesi ve onarmasıdır. Bu bağlamda Hindistan cevizi yağı yüzü beyazlatır mı konusu karşımıza çıkabilir. Bu yağın yüz bölgesinde görülen leke izlerinde olumlu etkileri vardır. Ancak doğrudan bir leke giderici niteliği mevcut değildir. Öte yandan düzenli kullanıldığında yüzü aydınlatıcı etkisi vardır.

Bu yağ sağlık açısından kullanıldığı gibi yemeklere tat vermesi için de kullanılmaktadır. Ayrıca kozmetik alanda da kullanımı epey yaygındır. Yağın içerisinde laurik asidi ve kaprilik asidi bulunduğundan cilt yüzeyinde görülen enfeksiyonları azaltmada etkilidir.

Hindistan cevizi yağı yüze nasıl uygulanır?

Hindistan cevizi yağının nem miktarı bir hayli fazladır. Antimikrobiyal özelliğe sahip olan bu yağ türü cilt yüzeyinde de kullanılabilen bir yağdır. Tek başına kullanımı çok fazla önerilmemekle birlikte yaygın olarak başka ürünlerle karıştırılarak cilt üzerine uygulanmaktadır. Tek başına kullanıldığında ise gece yatmadan önce uygulanması önerilir. Çok az miktarda yağ yüz bölgesine hafif masaj eşliğinde uygulanabilir.

Antioksidan yönünden zengin bir içeriğe sahip olan bu yağın özellikle yüz bölgesine pek çok olumlu etkisi vardır. Hindistan cevizi yağı yüze faydaları arasında nemlendirici etkisi, cilt onarıcı özelliği, ciltte oluşan yaraları veya tahrişleri iyileştirme etkileri yer almaktadır.

Hindistan cevizi yağı nasıl ve nerelerde kullanılır?

Hindistan cevizi yağının kullanım alanı epey geniştir. Yemeklerde, özellikle sıcak yiyeceklerde rafine edilmiş yağ kullanılırken soğuk lezzetlerde ise soğuk sıkım formundaki çeşidi tercih edilir. Yemeklere oldukça fazla lezzet katan bu yağın kozmetik sektöründe de kullanımı çok yaygındır. Cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan bu yağ, çabuk yağlanan cildin daha az yağlanmasında etkilidir. Bu yüzden cilt üzerinde de kullanıma uygun bir yağdır.

Ayrıca saçları onarmada ve saçın kaybettiği nemi geri kazandırmada etkin bir role sahiptir. Bunların yanı sıra mobilya parlatıcı ve makyaj temizleyici nitelikleri de vardır. Hindistan cevizi yağı, doymuş yağ oranı yüksek olan bir yağ türü olduğundan özellikle kalp ile ilgili rahatsızlıkları olan bireylerin tüketmeden önce uzman bir hekim onayı alması önemlidir.

Önemli not: Bu içerik tavsiye niteliği taşımamaktadır. Paylaşılan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir tıbbi sorunun teşhis veya tedavisi için kullanılmamalıdır. Tıbbi bir sorununuz varsa lütfen doktorunuza danışınız.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler