HABER

İç Güvenlik Paketi Meclis İçişleri Alt Komisyonu'ndan geçti

Yurt içi ve dışından çok sayıda eleştiri alan İç Güvenlik Paketi, Meclis İçişleri Alt Komisyonu'ndan geçti. İç Güvenlik Paketi yasalaşırsa polis okullarındaki öğrenciler farklı okullara gönderilecek.

İç Güvenlik Paketi Meclis İçişleri Alt Komisyonu'ndan geçti

İç Güvenlik Paketi Aralık ayının başından TBMM İçişleri Komisyonu tarafından alt komisyona sevk edilmişti. Yurt içinden ve yurt dışından pek çok eleştiri alan, yoğun tartışmaların yaşandığı İç Güvenlik Paketi, Meclis İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edildi. İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşması halinde polis akademileri ve polis okulları kapatılacak. Bunun sonucunda ise 2000 öğrenci eğitimlerine farklı okullarda devam edecek. Akademik personel ise boş kadrolara yerleştirilecek.

**"İÇ GÜVENLİK PAKETİ'NDE NELER YER ALIYOR?" HABERİ İÇİN TIKLAYIN

**

İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmasıyla bu alanda hareketli bir döneme girilecek. Polis okullarında eğitim görmekte olan 300 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan liselere yerleştirilecek. Polis akademisinde eğitimine devam eden 1300 öğrenci ise Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenecek İktisadi ve Ticari Bilimler Fakülteleri'ne gönderilecekler. Öte yandan polis akademisinde görev yapan 193 öğretim üyesi ise boş bulunan kadrolara yerleştirilecek.

HRW, İÇ GÜVENLİK PAKETİ KONUSUNDA ENDİŞELİ

Yurt içinde yoğun tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi hakkında bir eleştiri de New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (HRW) geldi. İç Güvenlik Paketi hakkında eleştirilerde bulunan HRW, paketin "insan haklarını baltalayabileceği" konusunda vurgu yaptı. Özellikle üç nokta üzerinde yoğunlaşan HRW, tasarıyla polis yetkilerinin uygun güvenceler olmaksızın arttırıldığını savunmuştu. Ayrıca valiler ve kaymakamlara polis soruşturmaların yönlendirilmesine olanak tanıyan daha geniş yetkiler verilmesi de eleştirilere sebep oldu.

HRW'nin Türkiye uzmanı Emma Sinclair-Webb açıklamasında, "Hükümet zaten önceden de meclisten polisiye önlemlerle ilgili oldukça sorunlu yeni düzenlemeler çıkartmıştı. Şimdi de iç güvenlikle ilgili olarak kendi yetkilerini daha da artırmaya çalışıyor" dedi. TBMM'yi tasarı metninde değişiklik yapmaya çağıran Sinclair-Webb, "Meclis tasarıyı değiştirmeli ki, insanlar politik şiddetten olduğu kadar, keyfi devlet uygulamalarından da korunabilsinler" ifadelerini kullandı.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ PİRİ'NİN AÇIKLAMASI

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, İç Güvelik Paketi hakkında açıklamasında, "Polis şiddeti yalnızca son çare olarak kullanılabilir, bu yüzden bu tür bir pakette en azından bu şekilde yansıtılması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler