HABER

İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ ile mücadele konusunda, "OHAL Komisyonu çalışmaya başladığı için kurumların kendi uhdesinde bulunan dosyalar talep edilmekte, bunlarla ilgili karar verilmektedir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın ikinci bölümünde yer alan maddeler üzerindeki görüşmeler sürüyor.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, FETÖ soruşturmaları kapsamında bazı aksaklıkların yaşandığını savundu.

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan er, erbaş, askeri öğrenci hususunun bir yara haline geldiğini belirten Usta, şöyle konuştu:

"Bize intikal eden er ve erbaşların dosyalarında hiçbir şey bulunmamaktadır. Bir askeri öğrencinin darbeci olduğunu düşünmek zaten akla ziyan bir durumdur. Ailelerin bir çoğu perişan vaziyette. Kimi komşusundan borç almış gelmiş, kimi parklarda yatıyor. Bu insanlar ailelerince devlete emanet edilmiş kişiler. Bu askerler komutanlarını kendisi seçmedi, birliklerini de kendisi seçmedi. 'Tatbikat var' denilerek bu çocuklar götürülmüş. Bu öğrencilerin, erlerin tutuksuz yargılanma imkanı yok mudur? Lütfen bu konuda bir adım atılsın ve bu drama bir son verilsin. İnsanımızı devlete küstürmeyelim."

Olay günü hiç silah kullanmamış ama hain damgası yiyen erlerin bulunduğuna işaret eden Usta, "Ölen askerler arasında elinde silah olup da halkın üzerine ateş etmeyen ve komutanları tarafından vurulanlar mevcut. Devlet bunlara hain gözüyle baktı. 20 gün sonra 25 gün sonra çöp poşetleri içerisinde çocuklarını aldı aileler. Elinde barut izi yok, silah kullanmamış çocukların olduğu ortaya çıkıyor. Aileler perişan. Bu durumda olanların incelemesi yapılarak itibarları iade edilsin. Suça bulaşanlar da tabii ki cezalandırılsın."

Yerinden söz alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Anayasa'nın 138. maddesine göre görülmekte olan davalarla ilgili hususların değerlendirilmesi ve müzakere edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Algıyı farklı yöne çekecek ifadelerde daha dikkatli olunmasında fayda olduğunu belirten Gül, şöyle devam etti:

"OHAL Komisyonu çalışmaya başladığı için kurumların kendi uhdesinde bulunan dosyalar talep edilmekte, bunlarla ilgili karar verilmektedir. Kurumların karar vermesini engelleyecek bir durum yoktur ama kurumların verdiği karara karşı yargı yolu yok. Dolayısıyla OHAL Komisyonu çalışmaya da başladı. Bir an evvel yargı yolunu açmak adına çok önemli bir reform. Dolayısıyla OHAL Komisyonunun karar vermesi için kurumların yardımcı olması da doğal. Çünkü, ona karşı yargı yolu da açıktır."

En Çok Aranan Haberler