Birkaç yıl sonra diğer bacağı da kangren oldu. Normal şartlarda kesilmesi gereken bacağı doktorun tecrübesi ve hastanın azmi kurtardı.
Sigaraya bağlı olarak gelişen bir damar hastalığı olan Buerger hastalığı genç yaşta kişileri pençesine alıyor. Sigaraya son verilmezse kişi ellerinde ve ayaklarında uzuv kayıpları yaşamaya başlıyor. Bir bacağını bu hastalığa kurban veren Mehmet Yılmaz Coşkun, sigara alışkanlığından vazgeçmedi ve diğer bacağı da çürüdü. Dayanılmaz ağrılarla doktora gidip "Bacağımı kesin” diye yalvardı ama Damar Cerrahı Doç. Dr. Yusuf Kalko, Coşkun'u iyileştireceğine ikna etti. Ameliyat ettiği hastanın bacağı kurtuldu.
Yaşadıklarını anlatan Mehmet Yılmaz Coşkun, ”2002 yılında baş parmağımdaki tırnak etime battı. Eti yararak tırnağı çıkardım ve enfeksiyon kaptı. Daha önce yürümemde zorluk vardı ama teşhis konamamıştı. İlaç tedavisi verdiler ama işe yaramadı ve her geçen gün biraz daha büyüdü. 2003 yılında damarlarımda tıkanıklık olduğu söylendi. Parmaklarımda yaralar oluşmaya başladı, ameliyat oldum ve 1 buçuk sene tedavi gördüm ama nafile. 2005 yılında da bacağı kestirdim. Çünkü bacağım çürüdü. Hastanede 7-8 ay yattım iyileşir gibi oldu ama çıktıktan sonra yine aynı şekline döndü. Bu sefer 2013 yılında düştüm ve ayağımın üst tarafında yara oluştu. Bacağımı kestirdikten sonra her şey artık normale döndü diye tedaviye gitmedim, hatam oradaydı. Küçücük bir yara kocaman oldu. Morfin alıyordum ama ağrılarım sancılarım hiç geçmiyordu. Kestirmeye karar verdim. Ablam Yusuf beyi bulmuş ‘ona görünmeden kestirme' dedi. Ben de atladım Bodrum'dan İstanbul'a geldim. Yusuf beyi gördüm ona da aynı şeyi söyledim. "Morfin kar etmiyor, kesin ayağımı diye yalvardım ama kesmeyeceğini söyledi. ‘İyileştireceğim seni ama sen de sabırlı olacaksın' dedi. Ocak ayıydı beni ameliyata aldı. Ondan sonra pansuman ve ilaç tedavisine devam etti. 15 gün sonra da yara kapanmaya başladı. Bana kalsa kestirecektim. Gözüm bacağımı görmüyordu ağrıdan. Diğer bacağımı kurtaramadılar bunu da kurtaramazlar, dayanamam kesin kurtulayım dedim. Yusuf bey müsaade etmedi, iyileşir dedi. 3,5-4 ayda iyileşti. En son raddede de hormon tedavisi uygulandı. Şimdi bacağımı her şekilde kullanıyorum. Ocak ayı itibari ile sigarayı da bıraktım. Şimdi çok küçük bir yara kaldı” dedi.
Hastanın durumunu ve izledikleri tedavi şeklini anlatan Doç. Dr. Yusuf Kalko, ”Hastanın aslında kılcal damarları tıkalı ama daha önce sağ ayağını diz altından kaybetmiş. Sol ayağı da kesilme üzereyken bize geldi. Bundan iki sene önce bypass yaptık ve ayağını kurtardık. Yarası çok kötüydü ama iyileşti. Hastaneden çıkınca sigara ve diğer kötü alışkanlıklarına devam edince tekrar ayağı kötüye gitti. Tekrar geldiğinde ise bize yalvardı ayağımı kesin diye. Biz inatla uğraştık, tekrar damarını açtık, tekrar yarasını temizledik. Hiperbarik oksijen vakum tedavisi uyguladık. Şu an yarası yüzde 90 çok iyi. Ayak sırtında bir yarası var. Oraya da büyüme hormonu uyguluyoruz. Çok da iyi sonuç verdive yara kapanmak üzere. Böyle bir hastanın zaten bir ayağı yok, iki ayağı protezle yaşaması çok zor. Bundan dolayı amputasyona yanaşmadık. Ama bir ara biz bile ne olacak acaba diye merak ettik. Tabi ameliyat öncesi tüm riskleri hasta ve yakınları ile de paylaştık. Burada önemli olan şey, özellikle yarası olan hastalar için kritik bacak iskemisi dediğimiz durumlarda sabrın çok önemli olduğu. Hastanın sabretmesi gerekir. Hemen 1 günde yaranı iyileştiririz gibi bir iddiada zaten kimse bulunamaz. Bir de üstüne şeker hastalığı varsa daha da sabırlı ve dikkatli olmamız gerekir. Bir parmak bile kurtarmak bizim için önemli bu hastalarda. Özellikle Mehmet bey bir bacağını kaybetmiş protezli bir hastaydı. Biz sol bacağı çok kötü durumdayken vazgeçmedik. 2 yıldır peşindeyiz ve sonunda kurtardık.Biz de kolaya kaçıp diz altı veya diz üstü ampütasyon yapabilirdik ama kilolu bir adam bütün hayatı biterdi. Konforlu bir yaşantısı olmazdı tuvalete bile sürünerek giderdi. Bu saatten sonra sigaraya tekrar başlamadığı müddetçe sıkıntı yaşamaz. Görüntü bazen aldatıyor. Yara çok kötü kokuyor ve bacak çok kötü görünüyor ve doktorlar haklı olarak yok bunla uğraşılmaz ampütasyon gerekiyor diyor. Ancak böyle durumlarda sabır göstermek gerekir. Bu şekilde olup kurtardığımız çok bacak var" dedi.