Adana'da elektrik teknisyenliği yapan İrfan Yılmaztürk'e arkadaşları 4,5 yıl önce Sosis cinsi bir köpek yavrusu hediye etti. Yılmaztürk ailesi "Ellen" ismini verdiği süs köpeğine, ailenin bir ferdi gibi bakmaya başladı. Ellen 2,5 yaşına geldiğinde masada yatarken yere düştü.
Düşme sonucunda omuriliğinde zedelenme olduğu için arka ayakları felç oldu. Bu yüzden sokağa çıkıp gezemeyen Ellen için Yılmaztürk ve ailesi seferber oldu. Yılmaztürk ailesi önce Ellen'i tekrar ayağa kaldırmak için veteriner veteriner dolaştı. Ancak Ellen, bir türlü tedavilere cevap vermedi.
İrfan Yılmaztürk, bu kez internet üzerinden köpeklere takılan protezleri inceleyerek çare aradı. Ancak Yılmaztürk, yine internet üzerinden yaptığı araştırmada tekerlekli protezlerin 800 ile 2 bin lira arasında olduğunu öğrenince yıkıldı. Çünkü bunu ödeyebilecek gücü yoktu. Bu sebeple tekerlekli protez alamayan elektrik teknisyeni Yılmaztürk, yılmayarak internetten araştırmaya devam ederek tekerlekli protezin nasıl yapıldığını inceledi. Ayrıca, televizyonlardaki köpeklere yapılan protez uygulamalarını da inceleyen Yılmaztürk, eşiyle birlikte köpeğini ayağa kaldırmak üzere tekerlekli protez yapmaya karar verdi.
Yılmaztürk, köpeğinin yürüyemeden evde kalmasına yüreğinin dayanmadığını belirterek, "Sürekli evde kalmak zorunda kalıyordu. Dışarı çıkarıyorduk ama kucağımızda gezmek zorunda kalıyordu. Diğer köpekleri görünce o da onlarla birlikte yürümek istiyordu ama bir türlü yürüyemiyordu. Ben bu duruma çok üzülüyordum. Sonunda onun için tekerlekli protez yapmaya karar verdim. İnternet ve televizyondan gördüğüm gibi, 2 tekerlek üzerine kafa kısmına doğru uzanan demir parçalarının tutturulmasıyla bir tekerlekli protez oluşturdum" dedi.
Köpeğinin rahat hareket etmesi ve canının yanmaması için her şeyi düşünen Yılmaztürk, "Köpeğin yürürken ayağının yerde sürtünmemesi için ayak kısmının geldiği yere 2 tekerleğin arasına, plastikten bir ayak koyacak yer yaptım. Bu sayede köpeğin ayakları yerde sürünmüyor. Sanki ayakları varmış gibi diğer köpekler gibi hem geziyor hem de koşuyor" diye konuştu.
Köpeğin tekerlekli protez sebebiyle idrarını rahatça yapamadığını, bu sebeple de bir bebek gibi altına bez bağladıklarına dikkat çeken Yılmaztürk, "Ellen'i çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Ona çocuk gibi bakıyoruz. Onun felçli kalmasına gönlüm razı olmadı. Tedavisi için hala uğraşıyorum. Tekerlekli protezi daha da geliştirmeyi düşünüyorum. Ama inşallah düzelir" dedi.