HABER

MEB'in hizmetli kadrosu, destek istiyor

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) çalışan memur ve hizmetliler, sorunlarının çözümü için sendikalardan destek bekliyor.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı çalışanları, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı'yı ziyaret ederek, sorunlarını dile getirdi. Sendika genel merkez binasında gerçekleşen görüşmede, 50 kadar memur ve hizmetliyle ilgili Avcı, eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde büyük katkı ve emekleri geçen hizmetli, şoför, bekçi, hademe, teknisyen, memur ve üniversitelerin idari personel kadrolarındaki eğitim çalışanlarının kendilerini "üvey evlat" olarak gördüklerine tanık olduklarını ve buna çok üzüldüklerini belirtti.

Avcı, çalışanları "eğitim hizmetlerinin görünmez kahramanları" olarak niteledi ve memur ve hizmetlilerin, 600 YTL maaşla, haftanın hemen her günü, ek bir ücret almadan çalıştıklarını kaydetti. Avcı, yaptıkları zor ve yıpratıcı işlere karşılık oldukça düşük ücret almakta olan memur ve hizmetlilerin ezgin bir kesim olduğunu, yöneticiler ve iktidarlar tarafından görmezden gelindiklerini ve horlandıklarını söyledi.

Avcı, 800 bin kişilik eğitimci ordusunun yüzde 20'sini oluşturan hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, kaloriferci, memur ve üniversitelerdeki idari personel olmadan kaliteli eğitim hizmeti verilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Eğitim hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli şekilde sunulmasında çalışanların sorunlarının çözülmesi ile eş anlamlı olduğunun hatırlanması gerektiğini ifade eden Avcı, "Azimle çalışan bu gayretli insanların durumu gerçekten içler acısıdır. Ekonomik, bürokratik ve mesleki baskılar altında adeta inim inim inlemektedirler" dedi.

Kendisini ziyarete gelen memur ve hizmetlinin sorun ve taleplerini dinleyen Genel Başkan Gürkan Avcı, sendika genel merkezinde yaptığı görüşme sonunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e bu talepleri ileteceğini ve konunun takipçiliğini yapacağını söyledi. Genel Başkan Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e şu taleplerle gidecek:

"Öğrenim yılı başında yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığı eğitim-öğretim ödeneği memur ve hizmetlilere de ödenmelidir. Sabah 7.30'dan akşam 7.30'a kadar eğitim kurumlarında çalışan memur ve hizmetlilere her fazla saat için ek ders ücreti oranında ödeme yapılmalı ve bunun yanında sarf malzemesi ve iş elbisesi ücreti verilmelidir. Öğretmen ve idarecilere tanınan indirimli otobüs bilet hakkı bunlara da verilmeli, kurumların servis araçlarından faydalanmaları sağlanmalıdır. Hafta sonlarında ve bayram tatillerinde göreve gelen idarecilere verildiği gibi memur ve hizmetlilere de mesai ücreti verilmelidir. Eğitim kurumlarında çalışan memur ve mutemetlere iş takibi dolayısıyla harcadıkları yol ücretlerine karşılık yolluk ödenmelidir. Memur ve hizmetlilere bilgisayar, iletişim, mesleki ve kişisel gelişim gibi alanlarda hizmet içi kurs imkanları sunulmalı ve teşvik edilmelidir. Kadrosuzluktan dolayı iki-üç kişinin yapacağı işi tek başına yapmak zorunda kalan bu arkadaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda çalışmaları sağlanmalı, tozlu, kirli, mikroplu ortamlarda çalıştıkları için iş önlüğü, maske, duş alma olanağı gibi gibi imkanlar yaratılmalıdır"

En Çok Aranan Haberler