HABER

"Medya okur yazarlığı" dersi başlıyor

ADANA (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, pilot bölgelerde uygulanan 'medya okur yazarlığı' dersinin, 2007-2008 eğitim öğretim yılından itibaren bütün ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulacağını söyledi.

Er, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretimde birçok yeniliği hayata geçireceğini ve bu kapsamda 'medya okur yazarlığı' dersi okutulmasına ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın artık 'kalıpçı ders verme ve öğrenme' metotlarını geride bıraktığını ifade eden Er, "Artık öğrenmeyi, öğrenmenin ve eleştirel gözle bakmanın yöntemlerini çocuklara öğretecek sistemler takip edilecek" dedi.
Çocukların 2-2.5 yaşlarında televizyon izlemeye başladığını vurgulayan Er, "Bizim istediğimiz doğru ilişki. Çocuklar, genellikle gerçekle kurguyu ayıramaz. Kurguları model almaya başlar. Çocukların daima televizyonlarda, medyada gördüğü değişik profillerden, kahramanlardan, rollerden kendine modeller çıkardığını biliyoruz. İşte o gerçekle kurgunun farkını bu dersler anlatacak" diye konuştu. Dersin, hizmet içi eğitim alacak sosyal bilgiler dersi öğretmenleri tarafından okutulacağını belirten Er, dersin iletişime giriş, kitle iletişimi, medya, televizyon, aile, çocuk ve televizyon, radyo, gazete ve dergi, internet konu başlıklarından oluşacağını kaydetti. Er, haftada 1 saat okutulacak 'medya okur yazarlığı' dersinin 6, 7 ve 8. sınıfların sadece birinde seçilebileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Talim Terbiye Kurulu'ndan çıkan kararla, önümüzdeki eğitim öğretim yılında haftalık ders çizelgelerinde değişikliğe gidildiğine de dikkat çekerek şunları söyledi:

"Yabancı dil, bilgisayar ve beden eğitimi ders saatleri birer saat artırıldı. 'Medya okur yazarlığı' projesini de ders olarak çizelgeye koydu. Buna göre ilköğretim öğrencilerinin 4 ve 5. sınıfta ikişer saat okutulan zorunlu yabancı dil dersi dörder saate çıkarıldı.

Yabancı dil dersi 6, 7 ve 8. sınıflarda da dörder saat okutuluyor. İlköğretimin 4 ve 5. sınıflarında birer saat işlenen beden eğitimi dersinin saati de ikişer saate çıkarıldı. Beden eğitimi dersi ilköğretimin ilk 3 yılında da ikişer saat uygulanırken, 6, 7 ve 8. sınıflarda birer saat işleniyor. Yeni haftalık ders çizelgesinde seçmeli dersler içinde yer alan 'trafik ve ilk yardım' dersinin adı 'trafik güvenliği' olarak değiştirilirken, bu derste 'ders içi faaliyet' kapsamında gerektiğinde tıp doktorları ve trafik polislerinden de yararlanılacak. Bilgisayar dersinin adı da 'bilişim teknolojileri' olarak değiştirilirken, ilköğretimin bütün sınıflarında birer saat okutulan bu dersin 4 ve 5. sınıftaki saat sayısı ikiye yükseltildi."

En Çok Aranan Haberler