HABER

MIT'ten iğnesiz enjeksiyon teknolojisi!

Dünyanın sayısı teknoloji üniversitelerinden MIT, iğnesiz enjeksiyon teknolojisi geliştirdiklerini duyurdu. İlk müşteriler arasında ise Amerikan Ordusu var.

MIT'ten iğnesiz enjeksiyon teknolojisi!

MIT’deki bilim adamları, iğnesiz enjeksiyon sistemi geliştiriyorlar. Geliştirlen bu teknolojide, grip aşısı yalnızca bir sinek ısırığı kadar acılı olacak.

Cihaz, deriye ses hızında ve yüksek basınçlı ilaç pompalıyor. Bu sayede hiçbir şey anlamıyorsunuz. Ses hızında!
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre Amerika’da yılda 385.000'den fazla iğneye bağlı olarak kaza oluyor. Bu da hastaları, doktora görünmek konusunda endişeye düşüren faktörlerden, elbette…

MIT aslında bu teknolojiyi geliştiren ilk kurum değil. 1860'lardan beri Amerikan Ordusu, bu tip sistemler üzerinde çalışıyor. Modern kimyagerler ise iğnesiz grip aşıları öneriyor.

MIT’nin yarattığı enjeksiyon cihazı prototipi ise şimdiye kadar en gelişmişi. MIT’nin açıklamasına göre farklı departmanlar için farklı dozların kullanımına da izin veriyor bu cihaz.

Mesela bir bebeğe bu cihazla aşı yaparken gücü düşürüp, bebeğin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Fakat bir yetişkin için ise aynı güç, belki derisinden içeri girmeye izin vermeyecektir. Tabii güç dozunun ayarlanması, farklı cilt hastalıklarına sahip kişiler için de tedaviyi mümkün kılıyor.

MIT’deki araştırmacılar şimdiye kadar farklı yöntemler kullandılar, ilaçları gözden veya kulaktan alınacak biçimde tasarladılar. Ayrıca MIT şimdi de toz ilaçları sıvı ilaçlar gibi enjekte etmek için çalışıyorlar. Bu da soğuk saklanamayan sıvı ilaçlar için yararlı olacaktır.

[

](http://www.scroll.com.tr/80144/mit-ignesiz-enjeksiyon/)

En Çok Aranan Haberler