Çeşme Belediyesi'nin ilçede okuyan turizm meslek lisesi öğrencileri için haziran ayında yapımına başladığı 164 yatak kapasiteli, öğrencilerin; ütü, kütüphane, kafeterya gibi tüm gereksinimlerinin düşünüldüğü öğrenci yurdunun yapımında sona yaklaşılıyor. Tamamı Çeşme Belediyesi tarafından karşılanılan 1 milyon 755 bin liralık yatırımla hayata geçen proje yüzde 95 oranında tamamlandı. Binanın tüm iç ve dış inşa çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Bina, içinde afak rötuşların da tamamlanmasının ardından öğrencilerimizin kullanımına hazır hale gelecek. Yurdun kişi sayısı az olduğu için kız öğrenciler eğitim göremiyordu, şimdi sosyal adaletsizlik düzelecek" dedi
HER KATTA ÜTÜ VE ÇAMAŞIR ODASI
Çeşme Belediyesi tarafından yapılan 2 bin 550 metrekare büyüklüğündeki yurt binasının öğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri ve pratik yaptıkları uygulama oteli ile de koridor aracılığıyla ara bağlantısı kurularak, öğrencilerin kışın dışarı çıkmadan yurt binalarından doğrudan otele giriş yapabilmeleri sağlandı. Yapılan yurt binasının yerlerinin granit, duvarlarının da saten alçı olduğu, kolay ulaşım ve yoğunluğa müsaade etmemek adına her katta ayrı ütü ve çamaşır yıkama ve kurutma odalarının bulunduğu bildirilirken odalara özel banyo ile tuvaletlerin yanı sıra her öğrenci için ayrı çalışma masa ve sandalyesi de olacak.
"KIZLAR EĞİTİM GÖREMİYORDU”
İlçedeki mevcut yurt binasının yetersizliğini nedeniyle çalışmalara başladıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Mevcut yurdun kişi sayısı yeterli olmadığı için erkekler yurtta kalıyor. Kızlara ise yer yoktu. Bazı kız öğrencilerin ailesi çocuklarına ya ev tutuyor ya da birlikte buraya taşınıyorlar. Fakat maalesef her aile bu maddi yükün altından kalkabilecek imkanlara sahip değil. Bu nedenle burayı kız öğrenciler ya tercih etmiyor ya daeğitimini sürdüremiyordu. Yeni yurt binasıyla hem sosyal adaletsizliği düzelteceğiz, hem de çocuklarımız daha iyi imkanlarda eğitimlerini devam ettirebilecekler " diye konuştu.
"Çok önceden ihtiyaç duyulan ve tamamlanması gereken bir binaydı" diyen Tütüncüoğlu, sözlerine şöyle devam eti: "Görevi yatılı okuyan öğrencilerin barınma imkanlarını sağlamak olan makamların, hem kendileri yapmayıp hem de bizim yapmamamız için işi yokuşa sürmelerine, izin vermeyip elimizi-kolumuzu oyalamalarına şahit olduk. Aylarca ilgili makamlardan izinlerin gelmesini bekledik. Gelmeyen izinler sonucu şimdi başlasak şu zaman tamamlarız dediğimiz binanın bitim tarihinde anca temelini atabildik. Fakat güzel bir sonuç ortaya çıktı. Öğrencilerimize dört dörtlük, 5 yıldızlı bir yurt binası inşa ettik.”
MARİNA'YA 400 METRE
Öğrencilerin yemek ihtiyacının karşılanması ve sosyalleşebilmeleri için yurt içinde 3 katta da olmak üzere toplam 300 metrekarelik bir alan restoran ve kafe olarak tasarlandı. Restoran içi erişimin bulunduğu kafe bölümüne ayrıca katlardan da doğrudan ulaşılabiliniyor. Dalyan Mahallesi'nde inşa edilen yurt binası, bölgenin çarşısı olan restoran ve kafelere de birkaç yüz metre uzaklıkta olmakla birlikte Dalyan Marina'nın 400 metre uzağında ve odaların öğrenci odalarının çok büyük bir bölümü Dalyan Marina ve denizi görecek şekilde inşa edildi.