BURSA (İHA) - Bursa'da ilçe belediyelerinden düşük fiyata aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, zabıtanın her sabah kendilerini durdurup araçlarını bağladığını iddia ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasını bastı.
Keles, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık gibi ilçe belediyelerinden 25-30 bin liraya aldıkları 'S' plaka ile Bursa'da çalıştırılmadıklarını, zabıtanın araçlarını bağladığını öne süren servis minibüsçüleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bastı. Binanın ikinci katında bulunan belediye başkanlığı makamına gitmek isteyen yaklaşık 50 kişilik grupla özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen polis tarafından binadan çıkarılmak isteyen
şoförler, belediye binasında oturma eylemi yaptı. "İntihar edeceğim", "Adalet bize de işlesin", "Ekmek bu, rant değil", "Arabaları bağladın, beni de bağla" yazılı pankartlar taşıyan grup, programı dolayısıyla Altepe'yi göremedi. Polis tarafından dışarı çıkarılan grup, dışarıda bir süre oturduktan sonra dağıldı.
"ARAÇLARIMIZ HER SABAH BAĞLANIYOR"
800 servis minibüsçüsünün mağdur durumda olduğunu öne süren servis sürücüsü Suphi Çetin, "Ben Harmancık'tan 'S' plakası aldım. Harmancık'ta fabrika mı var ki orada servis taşımacılığı yapayım? Şu anda merkezde çalışan S plakalar Bursa'nın ihtiyacını karşılamıyor. Bursa çok gelişti ve yoğun göç aldı. Var olan servis minibüsleri bu kapasiteyi kaldıramıyor. Bursa'da servislere ihtiyaç olduğunu yetkililer de biliyor. Buna rağmen bize korsan muamelesi yapılıyor. Korsan taşımacılık yapıyorsak bize bu vergi
levhalarını neden verdiler? Biz belediyeye S plakalarının alınması için para ödedik. Elimizde belge var. Korsan taşımacılık yapmıyoruz. Ancak sabah saatlerinde zabıta ekiplerine emir veriliyor. Zabıta her sabah araçlarımızı durdurarak servislerimizi bağlıyor. Zabıta ruhsat isterken bile bize dövecekmiş gibi muamele yapıyor" iddialarında bulundu.
Şehir merkezinde çalışan araçlarından 500'ünün bağlandığını ve otoparka çekildiğini söyleyen Çetin, "Bu insanlar kredi çekerek araçları aldı. Şimdi bu araçlar otoparka çekildi. Sürücülerin aileleri var. Bazılarının yuvası dağıldı. Servis araçlarının ücretini ödemeyen bazı arkadaşlarımıza icra geldi. Bunun hesabını kim verecek? Ben Harmancık ve Orhaneli Belediyelerine 110 bin TL ücret ödedim bu plakaları almak için" ifadelerini kullandı.