HABER

TechAnkara Proje Pazarı 2017 açıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yüksek katma değerli ürünler üretmek için girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunu sağladığımızda rekabet gücümüz, üretimimiz, dünya ekonomisi ve ticaretindeki payımız daha da artacaktır." dedi.

Elvan, Avrupa Birliği'nin desteklediği ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Genç İstihdamın Artırılması İçin Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi"nin kapanışı ve "TechAnkara Proje Pazarı 2017"nin açılışı nedeniyle ATO Congresium'da düzenlenen etkinlikte konuştu.

Türkiye'nin önündeki önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğuna işaret eden Elvan, "Buna karşın istihdam oluşturma alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer alıyoruz. Yılda yaklaşık 1 milyon ilave istihdam sağlıyoruz." diye konuştu.

Elvan, Orta Vadeli Program'da istihdamın geliştirilmesi, iş gücünün niteliğinin artırılması, eğitimin kalitesinin daha da yükseltilmesi konularında önemli tedbirler aldıklarını vurgulayarak, iş ile iş gücü arasındaki beceri uyumunun artırılması gerektiğini söyledi.

Girişimcilik konusuna da değinen Elvan, bu anlamda özellikle yenilikçi girişimciliğin ön plana çıkan bir kavram olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin çok daha güçlü olması, işsizlik oranını aşağı çekmesi ve dünya ekonomisinden daha fazla pay alması için rekabet gücünü artırmasının önemini vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Rekabet gücünü en hızlı nasıl arttırabiliriz? Mevcut işletmelerimizin süratle dijitalleşmesi lazım. Girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik ekosistemimizi geliştirmek gerekiyor ki yüksek katma değerli ürünler üretebilelim. Bunu sağladığımızda rekabet gücümüz, üretimimiz, dünya ekonomisi ve ticaretindeki payımız daha da artacaktır."

Ankara'yı bilim, teknoloji ve yenilik konusunda bir güç merkezi haline getirmek istediklerinin altını çizen Elvan, Bakanlık olarak bu anlamda gerekli her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

- Diğer konuşmalar

Ankara Valisi Ercan Topaca da girişimcilik ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi noktasında Ankara'da güzel işlere imza atıldığını belirterek, sanayi bölgelerinin de söz konusu gelişmelere katkı sağladığını söyledi. İşsizliğin Valilik olarak çözüm bulamadıkları sorunların başında geldiğini anlatan Topaca, "Bu konuda çaresiz kalıyoruz. Bu anlamda yapılması gereken çok iş var." dedi.

Topaca, genç girişimcilerine yol açmak adına Ankara Kalkınma Ajansı ile her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, gençlerin daha iyi bir gelecek kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot da genç girişimcilik projesinin istihdamın artırılması, işsizlik ve girişimcilik gibi önemli konuları ele aldığını belirtti.

Projenin işsizliğin azaltılmasına yönelik önemli bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Begeot, "İstihdamın artırılması ve işsizliğin düşürülmesi tüm ülkelerin baş etmeye çalıştığı bir sorun. Bir toplum tatmin edici işlere ve gelire sahip değilse çok ciddi sorunlar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise Ankara'nın birçok konuda olduğu gibi teknolojinin de merkezi konumunda bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden 4'ünün Ankara'da yer aldığına işaret eden Şayık, bu zamana kadar Ankara'da girişimcilik ekosisteminin gelişimi için 150 milyon lira destek sağladıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından TechAnkara Proje Pazarı 2017 finalistlerine ödüllerini veren Bakan Elvan, proje pazarını gezdi.

En Çok Aranan Haberler