ANKARA(ANKA)- Ordu ve yerli sanayiciler savunma sanayiinde ithal yerine yerli ürünler kullanmak için kapsamlı bir işbirliğine gidiyor. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri ithal ettiği ürünlerin yerli üretimlerini gerçekleştirmek için Ostim sanayicilerine üretim yapıp yapamayacaklarını soracak.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, yazılı açıklamasında, bu yılın başında projeyi ilk kez Deniz kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'a sunduğunu ve olumlu yanıt alınmasının ardından komutanlarla sanayicileri bir araya getirdiğini belirtti. Donanma Komutanlığı ile tam bir mutabakat sağlandığını kaydeden Aygün, projenin diğer kuvvet komutanlıklarına da genişletilmesi için düğmeye bastıklarını söyledi.
Ordu-sanayi işbirliği için OSTİM Başkanı Orhan Aydın ile birlikte hareket ederek konuyu en son 30 Nisan günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yaptığı ziyarette aktardığını kaydeden Aygün "Büyükanıt Paşa'dan olumlu ve büyük bir yanıt aldık. Bu proje Türk Ordusu'nun sanayi devrimidir. Türk Sanayi için devrim gibi bir adımdır. Topla tüfekle değil, tornayla, frezeyle yapılan bir devrimdir" dedi.
-DONANMA SORACAK, OSTİM YAPACAK-
Projeyi süratle hayata geçirdiklerini ve ilk serginin Donanma Komutanlığı ile 6 Mayıs'ta Ostim Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirten Aygün, serginin 20 Mayıs'a kadar açık kalacağını vurguladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının katılması beklenen sergi süresince sanayicilere Donanma Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 1500'ü aşkın ürünü yapıp yapamayacaklarının sorulacağını anlatan Aygün, "Üretimi mümkün olan ürünler Ostim sanayicilerinden tedarik edilip Türk sanayisine önemli destek sağlanacak. Bu sergiyi diğer kuvvet komutanlıklarının sergileri izleyecek. Türk sanayiine can suyu verilecek" diye konuştu.
Projenin hayata geçmesiyle bir taşla beş kuş vurulacağına vurgu yapan Aygün bu faydaları şöyle açıkladı:
"Yabancı firmalar çok sayıda sanayi ürününü kalite ve fiyat avantajı yüzünden Ostim'de yaptırıyor. Ostim'de 10 YTL'ye yapılan bir ürün, dışarı gidip Türkiye'ye geri geldiğinde aynı ürün Türk sanayicisine 100 YTL'den satılıyor. Dolayısıyla ordumuzun ihtiyacı ürünler Türkiye'de imal edilirse milyar dolarlar mertebesinde bir tasarruf sağlanacak. Bir yandan cari açığın düşmesine katkı sağlarken, diğer yandan Türk sanayisi ayakta kalacak ve teknolojik ürünlerinde imalatına geçilecek. Projenin belki de en önemli faydalarından birisi de işsizliğin önlenmesine olan katkısı. Yüzlerce kişiye yeni iş sağlayacak bu proje gerçek anlamda bir taşla beş kur vurduracak bir proje." (ANKA)