İZMİR (İHA) - Türk Haber-İş Sendikası ve Türk Telekom A.Ş. arasında devam eden 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin henüz bir sonuca bağlanmaması protesto edildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yapan Türk Haber-İş Sendikası üyeleri ve Türk Telekom çalışanları, toplu iş sözleşmelerinin henüz bir karara bağlanmamasını kafalarına taktıkları hunilerle protesto etti.
Türk Haber-İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Kemal İlçioğlu, kafalarına taktıkları hunilerin uluslararası anlamda insanların psikolojik tedavi gördüğü ve akli dengesinin yerinde olmadığı anlamına geldiğini belirterek, "Bu hunileri taktık çünkü bizim bu görüşmeler sonucu gerçekten akli dengemiz bozuldu ve bizden kesinlikle hizmet beklemesinler" dedi.
İlçioğlu, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Sendika arasında yürütülen 7. dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinin 22 Temmuz 2007 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve yasa gereği resmi arabulucu sürecinin başladığını söyledi. İlçioğlu, Resmi Arabulucu Başkanlığı'nda yapılan toplantılarda da uyuşmazlık konusu maddeler üzerinde sürdürülen görüşmelerden de olumlu bir sonuç alınamadığını söyledi. İlçioğlu, yaptığı açıklamada, "Bizim amacımız, şimdiye kadar uygulamada ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmek, özelleştirilen Türk Telekom A.Ş.'nin kazanmış olduğu yeni statü uyumunu sağlamak ve değişim ihtiyacını açmaktır" dedi.
Anlaşamadıkları maddelerin çok az olduğunu anlatan İlçioğlu, şöyle konuştu: "Bizim fiyatlarla ilgili bir anlaşmazlığımız yok. Biz sadece çalışanlar arasında ücret farklarının ortadan kaldırılmasıdır. Türk Telekom patronları bizden 6. iş günü talep ediyorlar fakat karşılığında hiçbir şey teklif etmiyorlar. Madem 6 gün çalışmamız için bize teklifte bulunuyorsun o zaman bunun karşılığını vermelisin. Bizim için yüzde 38 zam istediğimizi söylüyorlar. Bunlar kesinlikle yalan. Biz sadece çalışanlar arasında farklılıkların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu da yüzde 10'luk bir zama denk gelir."
Kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getiren İlçioğlu, kazanılmış haklarının korunması ve günün şartlarına göre geliştirilmesi ve sendikal örgütlülüğün devamı amacıyla başladıkları toplu iş görüşmelerinin masa başında bitirilmesinin en büyük arzuları olduğunu anlattı.