HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter'da Ara Güler'e tepki yağdı

Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan ve ailesinin fotoğraflarını çeken Ara Güler'e Twitter'ın da gündemindeydi. Ünlü fotoğraf sanatçı Ara Güler'e Twitter üzerinden sert yorumlar yapıldı.

Twitter'da Ara Güler'e tepki yağdı

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin fotoğraflarını çekmesi, Twitter'ın gündemine oturdu. Medyada da geniş yankı bulan çekim sonrasında Ara Güler'e Twitter üzerinden sert tepkiler yağdı. Erdoğan'ın Kısıklı'daki evini ve ailesini fotoğraflayan, 60 yılını Türkiye'de fotoğraf sanatına adamış olan Ara Güler'e Twitter üzerinden yapılan yorumlar arasında; "Ara Güler çok büyük bir fotoğrafçı olabilir ama adam olmadığınız Gezi'de göstermişti. Onun için konuşmaya değmez.", "Bilim adamı, sanatçı olmak başka, insan olmak başka #Ara Güler." gibi oldukça sert cümleler vardı.

ARA GÜLER'DEN CEVAP GELDİ

Twitter kullanıcılarının tepkisine çeken Ara Güler'e bir eleştiri de Cumhuriyet Gazetesi'nden geldi. Usta fotoğraf sanatçısı, 'Ustayı 'Ara' ki bulasın' başlığı altında eleştirildi. Sadece Twitter'a değil yazılı basına da konu olan Ara Güler'in Cumhuriyet Gazetesi'ne yanıtı gecikmedi. İşinin fotoğraf sanatı olduğunu belirten Ara Güler, Twitter'daki yorumlara da cevap olacak şu açıklamayı yaptı; "Cumhuriyet gazetesi benim umurumda bile değil, artık o gazeteye bakmıyorum. Ben fotoğrafımı sanatımı yapıyorum. Bu tür şeyleri yazanlarla uğraşacak zamanım yok" yanıtını verdi.

ARA GÜLER KİMDİR?

Peki, bir anda Twitter'ın en çok konuşulan ismi olan Ara Güler kimdir? Ara Güler 1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun olan Ara Güler lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalıştı. Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. Amacı rejisör veya oyun yazarı olmaktı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başlayan Ara Güler bu yıllarda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam ediyordu. Ancak fotoğrafçı ve gazeteci olmaya karar verdi. 1961'de Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başlayan Ara Güler aynı yıllarda Henri Cartier-Bresson ile tanıştı. İngiltere'de yayımlanan Photography Annual antolojisi onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafcısından biri olarak tanımladı. Ara Güler'in 1975'de ABD'ne davet edildi ve birçok ünlü Amerikalının fotograflarını çektikten sonra Yaratıcı Amerikalılar adlı sergisini dünyanın birçok kentinde sergiledi. Yine aynı yıl Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan Kahramanın Sonu adlı bir belgesel film çekti. İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russell, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Maria Callas, Fikret Mualla, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile roportajlar yapan Ara Güler, hâlâ fotoğraf çekmektedir. Kendisi fotoğraf sanatçısı tanımını kabul etmeyip foto muhabiri olduğunu söylemektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler