HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 Şubat İngiltere basın özeti

İngiliz basınında İngiltere'nin isteği ile yapılan ve Avrupa Birliği ile üye devletlerin ilişkilerini daha esnek şekilde yeniden düzenleyen anlaşma taslağı geniş yer tutuyor.

İngiliz gazetelerinde, Avrupa Birliği ile üye devletlerin ilişkilerini daha esnek şekilde yeniden düzenleyen anlaşma taslağı ile ilgili haberler geniş yer tutuyor.

Dün taslağı açıklanan anlaşma, İngiltere'nin itirazları üzerine AB'nin gündemine alınmıştı.

Independent haberi "Anlaşma mı, anlaşma değil mi?" başlığıyla veriyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un taslağı "gerçek bir ilerleme" olarak nitelediği, ancak karşıtlarının anlaşma taslağını 'Başbakan'ın istediği asgari reformları bile karşılamayan bir yalan' olarak gördüğü belirtiliyor.

Gazete Cameron'ın bugün parlamentoda konuyla ilgili yapacağı açıklamada, kendi partisi içinden de eleştiri alabileceğini yazıyor.

Daily Telegraph da anlaşma taslağını fazla hafif bulan bazı Muhafazakar Partili bakanların, Cameron'a başkaldırabileceğini yazıyor.

Gazete taslaktaki, 'AB ülkelerinden gelen göçmen işçilerin sosyal yardımlardan kademeli olarak faydalanması' maddesine dikkat çekiyor.

Cameron'ın orijinal planında "bu göçmenlere yapılan sosyal yardımların tamamen kaldırılması" maddesinin bulunduğu hatırlatılıyor.

'Erdoğan'ı aşağılayan iş arkadaşlarınızı ihbar edin'Times gazetesi, Isparta Valiliği'nin kaymakamlıklara ve kamu dairelerine ay başında gönderdiği iddia edilen "muhbirlik" yazısına yer veriyor.

Yazıda cumhurbaşkanı ile devlet büyüklerine hakaret edenlerin polise ihbar edilmesinin istendiği belirtiliyor.

Times artan PKK eylemleriyle birlikte hükümetin tavrının da sertleştiğini, CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ‘IŞİDsever' dediği gerekçesiyle ‘başbakana hakaret' suçlamasıyla bir yıl iki ay hapis cezası verildiğini ifade ediyor.

Haberde görüşüne yer verilen Uluslararası Af Örgütü'nden Andrew Gardner, "Türkiye'de ifade özgürlüğü tarihinin en dip noktasında. Hakaret ve terörle mücadele kapsamında açılmış çok sayıda haksız dava var. Çocuklar bile tutuklanıyor." diyor.

İngiltere'de binlerce mülteci çocuk okula gidemiyorGuardian, İngiltere'de sığınma talebinde bulunmuş ve devletin sağladığı geçici yerlerde konaklayan binlerce mülteci çocuğun, eğitim hizmetlerinden faydalanamadığını yazıyor.

Mültecilerle çalışan sivil toplum kuruluşlarının aktardığına göre, bu çocukların birçoğu, İngiltere'ye geldikleri ilk sene, okullarda yer bulunamaması nedeniyle eğitim alamıyor.

İngiltere'de bu çocukların eğitimiyle ilgili bir yetki boşluğu yaşanıyor. Ülkeye ayak bastıktan sonra devletin sağladığı konaklama yerlerinde kalan mültecilerin eğitim hakkı bulunmuyor.

Yerel yönetimler de bu çocuklara eğitim sağlama sorumluluğunun yasal olarak kendilerinde olmadığını savunuyor.

Guardian'a konuşan İçişleri Bakanlığı yetkilisi "Mülteci ailelere bir an önce kalıcı yer bulmak ve çocuklarının okula devam etmesini sağlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz" diyor.

ABD ile AB veri paylaşımında anlaştıFinancial Times, ABD ile Avrupa Birliği'nin veri paylaşımı konusunda yeni bir anlaşmaya vardığını duyuruyor.

Anlaşmanın özellikle verilerini Avrupa'da da yedeklemek zorunda kalmaktan endişe duyan ABD merkezli Facebook ve Google gibi teknoloji şirketlerinin bu endişelerini dindirdiği belirtiliyor.

Anlaşmaya göre ABD hükümeti, AB'nin veri göndermesinin ardından AB vatandaşlarını ayrım yapmaksızın gözetime tabi tutmaktan kaçınacak.

Yeni anlaşma, ABD ile Avrupa Birliği arasında şirketlerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla, veri transferi alanında 15 yıl önce varılmış olan Safe Harbour İlkeleri'nin yerini alacak.

İngiltere'nin en mutsuzları orta yaşlılarGuardian, İngiltere'de yapılan yaşam memnuniyeti araştırmasının sonuçlarına yer veriyor.

Sonuçları dün yayınlanan araştırmaya göre, 40-59 yaşındakiler, hayattan en az zevk alan ve en fazla stresli grubu oluşturuyor. Guardian, 90 yaş üstündekilerin bile hayattan orta yaşlılardan daha çok keyif aldıklarını söylediklerine dikkat çekiyor.

2012-2015 yılları arasında yapılan araştırmaya 300 bin yetişkin katılmış.

Araştırmayı yürüten ekip, mutluluk ve yaşam memnuniyetinin 35'ten sonra hızla düşmeye başladığını gözlemlediklerini belirtiyor.

Ancak bu durum 60 yaş ve üstündekiler için geçerli değil. Araştırma, 65-74 yaşlarındakilerin hayattan en çok keyif alan grup olduğunu gösteriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler