HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB Ankara Büyükelçisi Haber istifa etti

"Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek", sözleri büyük tepki gören AB Büyükelçisi Hansjörg Haber istifa etti.

AB Ankara Büyükelçisi Haber istifa etti

Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "Bir atasözümüz var. 'Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek', burada tersi oldu" sözleriyle büyük tepki gören AB Ankara Büyükelçisi Hansjörg Haber'in istifa ettiği bildirildi.

BBC'ye göre Alman diplomat Hansjörg Haber istifasını sundu. İstifa nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Hansjörg Haber, 13 Mayıs günü basına yaptığı bir açıklamada göçmen sorunuyla ilgili olarak Ankara'nın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu eleştirirken "Bir atasözümüz var. 'Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek', burada tersi oldu" sözlerini sarf etmişti. Büyük tepki gören bu sözler nedeniyle 17 Mayısta Dışişleri Bakanlığı'na çağırılan Haber'e beyanından duyulan rahatsızlık iletilmişti.

Böylece, 30 Eylül 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubu sunarak Ankara'daki görevine resmen başlayan Haber, dokuz ayı doldurmadan görevinden ayrılmış oldu.

VOLKAN BOZKIR SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Haber, yaptığı açıklamalar nedeniyle dönemin AB Bakanı Volkan Bozkır'ın sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Bozkır, Haber’in açıklamalarına, "Hiçbir diplomat ve özellikle büyükelçi, görevli bulunduğu ülkenin cumhurbaşkanına böyle hitap edemez. Bir büyükelçinin bulunduğu ülkeyi ve insanını aşağılamaya ve cumhurbaşkanına laf söylemeye hakkı yoktur. Bu diplomasinin birinci kuralıdır. Türkiye-AB ilişkileri, bu tür diplomatik gafları ve Türkiye’ye tepeden ve olumsuz bakışı kaldıramayacak kritik bir dönem geçirmektedir. Alman olmakla övünen AB Büyükelçisi Haber’in şimdi bu hususta bir açıklama getirmesini ya da ‘gerekeni’ yapmasını bekliyorum" sözleriyle tepki göstermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler