HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB Komisyonu Başkanı: Türkiye'nin üyelik süreci durdurulacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam tartışmalarına, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da dahil oldu.

AB Komisyonu Başkanı: Türkiye'nin üyelik süreci durdurulacak

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, “Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB, üyelik sürecini anında durduracak” dedi.

Reuters’ın haberine göre, France 2 televizyonuna konuşan Juncker, “Türkiye, mevcut haliyle, yakın bir zamanda Avrupa Birliği üyesi olabilecek bir konumda değil. Hatta daha uzun bir dönem için de bu durum geçerli” dedi.

Juncker ayrıca, Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB'nin, üyelik sürecini derhal durduracağını sözlerine ekledi.

'İDAM CEZASI GELİRSE TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER DERHAL DURDURULUR'

Radio Anch’io’ya konuşan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, idam cezasını yeniden getiren bir ülkeyle müzakerelere devam etmenin, "ne gökte ne de yerde var olamayacağının" açık olduğunu söyleyerek, bu durumda derhal müzakerelere son verileceğini belirtmişti.

Gentiloni, AB değerlerinin, idam cezasının kaldırılmasını da öngördüğünü hatırlatmıştı. Bakan, daha önceki açıklamalarında da Türkiye’de seçilmiş hükümetin yanında olduklarını, darbe girişimini ise kınadıklarını belirtmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler