HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD'de hava üssüne silahlı saldırı' alarmı tatbikat çıktı

Washington yakınlarındaki Andrews Askeri Hava Üssü'nde silahlı saldırgan alarmı verildi. Ancak dünyayı ayağa kaldıran ve uluslararası medyaya flaş haber olan alarmın yanlış verildiği ortaya çıktı.

ABD'nin Maryland eyaletindeki Andrews Askeri Üssü'ne yönelik silahlı saldırı bilgisi verildi. Hava üssü bütün giriş ve çıkışlar kapatıldı, personel sığınaklara yönlendirildi. Ancak işin aslı sonra anlaşıldı ve olay tatbikattan ibaret çıktı.

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDI

Twitter'dan yapılan açıklamada, yerel saatle 09.00 sularında üsteki sağlık tesisinde silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Reuters'a konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, üste silahlı bir saldırgan olduğunu bildirdi. Saldırganı etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Ancak tüm bu olan bitenin tatbikattan ibaret olduğu sonradan anlaşıldı. Birçok kişi olayın tatbikat olduğunu uzun süre anlamadı ve büyük bir panik yaşandı.

TATBİKAT ÇIKTI

Ancak Anadolu Ajansı, verilen alarmın "hatalı" olduğunu, üste silahlı saldırgan bulunmadığını bildirdi. Washington Post'a konuşan bir güvenlik yetkilisi de üste "saldırgan olmadığını" söyledi.

Associated Press'in haberine göre, Rodney Smith isimli sağlık merkezi yetkilisi, "Önce 'silahlı saldırgan' tatbikatı yapılıyordu. Sonra durum gerçeğe dönüştü" dedi.

BEYAZ SARAY'A 24 KM UZAKLIKTA

Andrews, ABD başkanlarını taşıyan Air Force One uçağının bulunduğu üs. Söz konusu askeri üs, Beyaz Saray'a yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta. Söz konusu askeri üs, aynı zamanda ABD Başkanı Barack Obama'nın düzenli olarak golf oynadığı askeri üs olarak biliniyor.

BIDEN’IN GEZİSİ ERTELENMİŞTİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ohio eyaletine gitmek için bu üssü kullanacaktı. Ancak üsteki olay nedeniyle Biden'ın bu seyahati de ertelenmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler