HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan Parlamentosu'na bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de teröristler parlamento binasını hedef aldı. Saldırıda en az 19 kişi yaralandı. Altı saldırgan öldürüldü.

Polis, bir intihar saldırganının kullandığı bomba yüklü aracı patlatmasının ardından başlayan çatışmalarda altı Taliban üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Afgan polisi, milletvekillerinin toplantı halinde olduğu sırada, parlamento binasının hemen dışında dört ayrı bomba patlatıldığını açıkladı.

Binanın çevresinde güvenlik güçleri ve silahlı saldırganlar arasındaki çatışmalar saatlerce sürdü. Polis, parlamentoya saldıran altı Taliban üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

TALİBAN ÜSTLENDİ

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Çok sayıda mücahit parlamento binasına girdi. Yoğun çatışmalar sürüyor" dedi.

Mücahid, "Saldırı, yeni savunma bakanı parlamentoda tanıtıldığı sırada gerçekleşti" ifadesini kullandı.

ÖNCE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

AA muhabirine bilgi veren parlamentodaki üst düzey polis yetkilisi Vahit Amerhil, militanların önce bomba yüklü bir aracı bina önünde infilak ettirdiğini açıkladı.

Saldırıda dördü kadın, en az 19 kişi yaralandı.

İKİ İLÇE TALİBAN'IN KONTROLÜNDE

Taliban'ın ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentinin Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini de ele geçirdiği belirtildi.

Daşte Erçi Kaymakamı Nesruddin Sadi, Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında bir hafta önce başlayan ve dün gece şiddetlenen çatışmaların sonucunda, Daşte Erçi ilçesinin kontrolünün bu sabah Taliban'a geçtiğini söyledi.

Yardım istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirten Sadi, "Kimse yardımımıza koşmadı. Biz de ilçeden çıkmak zorunda kaldık" dedi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, Kunduz kentinin Daşte Erçi ilçesinde kontrolü sağladıklarını ifade ederek 14 karakol, onlarca araç ve çok sayıda silah ele geçirdiklerini iddia etti.

Kunduz İl Şura Başkanı Muhammed Yusuf Ayubi de dün gece Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında şiddetlenen çatışmaların ardından kentin Çar Dere ilçesinin Taliban'ın kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler