HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'da şiddetli deprem

Afganistan'ın kuzeydoğusunda, Pakistan sınırında, 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem 5 ülkede birden hissedildi.

Merkez üssü Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Feyzabad kentinin 76 kilometre güneyinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem Pakistan, Hindistan ve Tacikistan'da da hissedildi.

AFP'nin haberine göre, deprem, Pakistan'da 52 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Afganistan'daki bir okulda ise 12 kız öğrenci ezilerek can verdi.

Büyük paniğin yaşandığı depremde Pakistan'ın Sargodha şehrinde bulunan bir okul binasının çöktüğü ve pek çok yaralının olduğu öğrenildi. Afganistan'ın Talukan kentindeki bir okulda ise deprem sırasında çıkan izdihamda 12 kız öğrenci hayatını kaybetti.

Reuters'ın haberine göre, Afganistan'ın Celalabad kentinde beş kişi yaşamını yitirirken, 55 kişi de yaralandı.

7.5 büyüklüğüdeki depremin merkezinin Afganistan'ın Feyzabad'a 76 kilometre uzaklıktaki Hindikuş dağları olduğu iddia edildi. Depremin 196 kilometre derinlikte meydana geldiği, yaklaşık 30-40 saniye sürdüğü belirtildi.

Öte yandan depremin olduğu bölgede elektrik kesintisinin yaşandığı ve telefon hatlarının çalışmadığı kaydedildi.

5 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

7,5 büyüklüğündeki deprem, başkent Kabil'in yanısıra Pakistan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Hindistan'da da hissedildi.

TÜRK ELÇİLİĞİNDE HASAR YOK

Afganistan'daki Türk büyükelçilik ve konsolosluklarında da depremin hissedildiği ancak herhangi bir hasarın bulunmadığı belirtildi.

Afganistan'daki depremi ilk duyuran Amerikan Ulusal Jeolojik Enstitüsü en çok Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da hissedilen depremin büyüklüğünü 7.7 olarak duyurmuştu.

2005'TE 75 BİN İNSAN ÖLMÜŞTÜ

Pakistan'ın Kaşmir bölgesinde 2005 yılında meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 75 bin insan hayatını kaybetti. Bu yıl nisan ayında Nepal'i vuran 7.8 büyüklüğündeki deprem de, 9 bin kişinin ölümüne ve 900 bin kişinin evsiz kalmasına neden oldu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler