HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağlayan mülteci baba ailesiyle Almanya'ya ulaştı

Geçen ay Yunanistan'ın Kos (İstanköy) adasına vardığında çocuklarına sarılmış halde ağlarken görüntülenen Laith Majid ve ailesinin Almanya'nın başkenti Berlin'e ulaştığı bildirildi.

Ağlayan mülteci baba ailesiyle Almanya'ya ulaştı

Geçen ay Yunanistan'ın İstanköy adasına vardığında çocuklarına sarılmış halde ağlarken görüntülenen Laith Majid ve ailesi Almanya'nın başkenti Berlin'e ulaştı. Majid'in fotoğrafı sosyal medyada ve basında yaygın olarak kullanılmış, mülteci krizinin simgelerinden biri haline gelmişti.

Majid ailesinin hikayesine yer veren Alman Bild gazetesinin haberine göre, Laith ve karısı Nada, 18, 17, 9 yaşlarındaki üç oğlu ve 7 yaşındaki kızlarından oluşan Majid ailesi, haftalarca süren yolculuklarının ardından sonunda Almanya'ya vardı.

Ailenin Spandau'da, mültecileri barındırmak için kullanılan eski bir kışlada kaldığı belirtiliyor. 'Europe says OXI' adlı Facebook grubunun yayınladığı ve Berlin'de çekildiği belirtilen bir fotoğrafta, Majid ailesinin ilkiyle tezat oluşturacak şekilde güldüğü görülüyor.

Aile, 12 kişinin taşındığı dört kişilik bir şişme botla 16 Ağustos'ta Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos adasına geçmiş ve bu yolculuk için 6500 dolar ödemiş.

New York Times için çalışan fotoğrafçı Daniel Etter, ailenin adaya varışını görüntülemiş ve bu fotoğrafı göçmenlerin dramının simgelerinden biri haline gelmişti.

Korkulu yolculuk

Etter o anı şöyle anlatıyor: "Bot karaya çıktığında orta yaşlı bir adam indi. Çok sarsıldığı belliydi. Yürümekte zorluk çekiyordu. Tüm ailesi sonunda kıyıya çıktığında o da karısı da tek tek çocuklarına sarılıp gözyaşına boğuldu."

Etter, ailenin adadaki şehir merkezine gidip Yunan yetkililerce işlemlerinin yapılmasına yardımcı olmuş. Fakat sonra izlerini kaybetmiş.

Fotoğrafçı Etter, geçen ay Alman basınına yaptığı açıklamada Majid ailesinin, 2011'den bu yana iç savaşın olduğu Suriye'nin Deyr ez-Zor bölgesinde IŞİD'den kaçtığını söylemişti. Ancak Majid, Bild gazetesine Iraklı bir Sünni aileden geldiklerini ve Şii yönetimden ölüm tehditleri aldıklarını ifade etti.

Kos'a ulaşmak ailenin karşılaştığı zorlukların sonu demek değildi. Atina'dan Berlin'e geçmek için bir tırın kapalı bölümünde 24 saat boyunca korkulu bir yolculuk yapmaları gerekti.

"Merkel annemiz sayılır"

İngilizce öğretmeni olan Nada Adel, 13 ülkeden teklif aldıklarını ama Almanya'yı seçtiklerini söyledi."Angela Merkel çok iyi. Bizim annemiz sayılır" dedi. Almanya Başbakanı Merkel, Suriyeli mültecilerin Almanya'ya gidebileceklerini açıklamıştı.

Majid ailesi, küçük kızları Nur'un hala denizle ilgili kabuslar gördüğünü ve "Bir daha asla denize gitmeyeceklerini" söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü, bu yıl Avrupa'ya ulaşmak için Akdeniz'i geçen 300 bin mülteci ve göçmenin 2500'ünün yolculuk sırasında öldüğünü belirtiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler