HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atina'da paha biçilmez 68 eser çalındı

Ekonomik krizin pençesindeki Yunanistan'da son bir ay içinde üçüncü tarihi eser soygunu yapıldı.

Atina'da paha biçilmez 68 eser çalındı
Yunanistan'da Olimpiyat Müzesi'nde silahlı iki soyguncu 68 adet paha biçilmez tarihi eseri çaldı.
Dünyanın en önemli kültür miraslarından biri olan Olimpiyat Müzesi'ndeki soygun sonrası Yunanistan Kültür Bakanı Pavlos Geroulanos istenmesi halinde istifa edebileceğini söyledi.
Yunan yetkili Thmios Kotzias silahlı iki kişinin Olimpiyat Müzesi'ndeki Arkeoloji Bölümü'nde 68 tarihi eseri çaldığını belirtti.
Silahlı iki saldırganın sabah saatlerinde müzedeki güvenlik görevlisini tabancayla etkisiz hale getirip bağladıktan sonra müzedeki tarihi eserleri çaldığı açıklandı.
Mora Yarımadası'ndaki Olimpiyat Müzesi ülkenin en önemli tarihi mirasları arasında gösteriliyor. Olimpiyat Müzesi 2004 yılında Atina'daki yaz olimpiyat oyunları öncesinde restore edilerek hizmete açılmıştı.
Yunanistan'ın ve dünyanın en önemli müzelerinden biri olarak gösterine Olimpiyat Müzesi 7 bölümden oluşuyor. Millatan önce 300 yılında yaşayan Tanrı Hermes'in çıplak heykeli de bu müzede bulunuyor.
Ekonomik kriz içindeki Yunanistan'da bu yıl içinde üç tarihi eser soygunculuğu yapıldı. Ocak ayında Atina Ulusal Müzesi'nde Pablo Picasso ve Piet Mondrian'in eserleri çalınmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler