HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylan Kurdi Kobani'de toprağa verildi

Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışırken botlarının alabora olması sonucu hayatını kaybeden ve Bodrum'da sahile vuran cesedinin fotoğrafıyla tüm dünyayı üzüntüye boğan Aylan Kurdi ile ailesinin cenazesi Kobani'de toprağa verildi.

Aylan Kurdi Kobani'de toprağa verildi

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmeye çalışırken şişme botlarının batması sonucu ölen 12 Suriyeli mülteciden biri olan üç yaşındaki Suriyeli çocuk Aylan Kurdi, kardeşi Galip ve annesi Rihan memleketleri Kobani'de toprağa verildiler.

UYARI: AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLAR BAZI OKURLARIMIZ İÇİN RAHATSIZ EDİCİ OLABİLİR

Dünyada Suriyeli göçmenlerin sembolü haline gelen Aylan Kurdi, birlikte yaşamını yitirdiği annesi Rihan ve 5 yaşındaki kardeşi Galip Kurdi ile birlikte sabah saatlerinde İstanbul'dan kalkan tarifeli uçakla Şanlıurfa'ya götürüldü.

Cenazelerin son yolculuğuna götürülüşü sırasında polis ekipleri de zırhlı araçla konvoya eşlik etti.

Cenazeye HDP Urfa Milletvekilleri Leyla Güven, Dilek Öcalan, CHP Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal ve Kurdi ailesi eşlik etti.

Cenaze sınır kapısından Kobani'ye gönderildi.

Kobani tarafında ise Kobani kantonu eşbaşbakanı Enver Müslim, Kobani halkı ile Kurdi ailesi cenazeyi karşıladı.

Kobani'deki cenaze törenine yaklaşık iki bin kişi katıldı. Katılımcılar arasında HDP Urfa Milletvekilleri Leyla Güven, Dilek Öcalan, CHP Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal da vardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler