HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bartın'daki göçükte Çinli madenci öldü

Amasra ilçesinde özel kömür işletmesine ait bir maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Mahsur kalan üç Çinli madenciden biri öldü, biri kurtarıldı, diğerinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir özel kömür işletmesine ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük sonucu, mahsur kalan üç Çinli madenciden biri öldü.

Tarlaağzı Köyü mevkisinde bulunan ocaktaki göçüğün, TSİ 04.30 sıralarında galeri açma çalışması sırasında meydana geldiği açıklandı.

Göçüğün nedeni ise henüz bilinmiyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, göçüğün ardından 38 yaşındaki Maoshun Yang'ın cesedine ulaştı.

Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 40 yaşındaki Shouping Sun ise sağlık ekiplerinin ilk müdahelesi sonrası Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Amasra Kaymakamı Kadir Yener Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kazadan yaklaşık 4 saat sonra ikinci işçiye ulaşıldı ancak hayatını kaybetmişti. Üçüncü personele ulaşma çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına şirketin kurtarma ekipleri, TTK Amasra Müeesse Müdürlüğü ekipleri ile il AFAD ekipleri katılıyor. Tüm ümidimiz üçüncü Çinli işçiye sağ salim ulaşmaktır" dedi.

Göçük altındaki Shoujle Sun'u kurtarma çalışmaları sürüyor.

Beş madenci ise göçük sırasında kaçarak kurtulmayı başardı.

'Şirket yetkilileriyle görüşmüşlerdi' Doğan Haber Ajansı (DHA) madende çalışan Çinli işçilerin, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen su baskını sonrası iş güvenliği önlemlerinin arttırılması için dün maden şirketinin yetkilileriyle toplantı yaptıklarını ve isteklerini ilettiklerini bildirdi.

Ermenek'teki ocakta mahsur kalan 18 işçi beş gündür toprağın ve suyun altında.

Madene dolan su önemli ölçüde boşaltılsa da, kurtarma ekipleri madende çamurla mücadele ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler