HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan şikayet etti'

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu hakkında İtalya'da "kara para aklama" iddiasıyla soruşturma açılması talebinin, Cem Uzan'ın kardeşinden geldiğini öne sürdü.

'Bilal Erdoğan'ı Hakan Uzan şikayet etti'

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'da "kara para aklama" iddiasıyla soruşturma açılması talebinin, Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'dan geldiğini iddia etti.

Bologna Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesini sunan Avukat Massimiliano Annetta'nın ofisi BBC Türkçe'nin, "müvekkiliniz Hakan Uzan mı?" sorusuna, "Bunu ne doğrulayabiliriz, ne de yalanlayabiliriz" yanıtını verdi.

Avukatlık ofisi yetkilisi, savcılığın şikayeti değerlendirip soruşturma başlatıp başlatmadığından da haberdar olmadıklarını söyledi.

Bologna Cumhuriyet Savcılığı ise bu konudaki sorularımıza "gazetecilere telefonla bilgi veremedikleri" gerekçesiyle yanıt vermedi.

Cem Uzan 'Bilgim yok' demişti

İtalyan basınında geçen hafta çıkan haberlerde, "siyasi sığınmacı" statüsüyle yurt dışında yaşayan bir iş adamının, yüklü miktarda para ve silahlı korumalarla birlikte İtalya'ya yerleştiği iddiaları üzerine, Bilal Erdoğan hakkında soruşturma açılması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğu belirtilmişti.

Şikayet dilekçesinde, Bilal Erdoğan hakkındaki "kara para aklama" ve "bir grup silahlı koruma eşliğinde Bologna'ya geldiği, İtalya'ya girişlerine izin verilmemesi üzerine ise birkaç saat içinde kendilerine diplomatik pasaport temin edildiği" iddialarının soruşturulması talep ediliyordu.

Basındaki haberlerde, şikayet sahibinin kimliğini gizlemeyi tercih ettiği belirtilirken, Corriere della Sera gazetesi 4 Aralık tarihli haberinde, şikayet sahibinin "Uzan ailesinin bir ferdi" olduğunu yazmıştı.

Bu haber üzerine gözler Cem Uzan'a çevrilirken, Cem Uzan bir açıklama yaparak "Böyle bir olayla şahsen Cem Uzan olarak ilgim ve bilgim olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isterim" demişti.

Corriere della Sera ise bugünkü haberinde ihbar sahibi olduğunu öne sürdüğü "30 Mayıs 1967 İstanbul doğumlu Murat Hakan Uzan"ın Fransa'dan siyasi sığınma aldığını da vurguladı.

Gazete, "Bolognalı savcılar, dikenli bir siyasi davayla karşı karşıya kaldı" diye yazdı. Gazetenin haberinde, Avukat Massimiliano Annetta'nın, İtalya'nın davayı rafa kaldırması halinde AİHM ve Avrupa Adalet Divanı'na gitme olasılığını da değerlendirdiği belirtildi.

Hakan Uzan kimdir?

Murat Hakan Uzan, 1967 de Adapazarı’ında doğmuştur. Boşnak bir aileden gelen Hakan Uzan, Adapazarı, Sakarya’da iş adamı Kemal Uzan’ın ve annesi Melahat hanımın oğlu olarak doğdu.

Hakan Uzan, Ürdün Kralı Abdullah’ın okul arkadaşıdır.

Telsim’den ÇEAŞ’a, STAR Medya Grubu’ndan İmar Bankası’na kadar inanılmaz bir mal varlığına sahip grubun başındaki ailenin işbaşındaki aktif iki kardeşten biriydi Hakan Uzan. Ağustos 2003’ten beri aranmaya başlandı.

Uzanlar (dedesi), Bosna Hersek’den; Balkan Savaşı sırasında, 1910’da Saraybosna’dan Türkiye’ye geldi. Bosna’nın Foca kasabasında ikamet eden ve çiftçilik yapan aileden, etnik savaşta sadece bir kişi, ailenin büyükbabası hayatta kalmıştı. Bu olaydan sonra Balkan Savaşı başlamış, o da Türkiye’ye göç etmişti. Türkiye’ye gelip Adapazarı’nda ikamet etmeye başladılar. Uzanlar, Türkiye’de önce Üzüm soyadını kullanıyordu. Uzanlar, soyadlarını 1960’larda Uzan olarak değiştirdi.

Osman-Ayşe Uzan çiftinin üç erkek çocuğu olmuştu. En büyumlu beş vakit namaz kılmasıyla bilinen Kemal Uzan’dı. Tıp doktoru olan Yavuz Uzan, ondan iki yıl sonra; Bahattin Uzan da 1942’de geldi dünyaya. Aile, Kemal Uzan’ın önderliğinde ilerledi hep. Kemal Uzan, İstanbul-Sakarya tren hattında ciklet satarak başladı çalışmaya. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.

UZAN ailesi Türkiye’nin son çeyrek yüzyılına damgasını vurdu. 80’lerden sonra yavaş yavaş tüm ülkenin tanıdığı ‘Uzan Hanedanlığı’ bankadan medyaya geniş bir yelpazede söz sahibi oldu. Uzan ailesi yaklaşık 16 milyar dolarlık bir servete hükmetti.

3 Temmuz 2003 tüm Uzan ailesi gibi Hakan ve eşi Özlem Uzan için de milat oldu. İmar Bankası operasyonu sürerken Uzan Ailesi’nin tüm fertleri adım adım takibe alındı.

Kemal Uzan hakkında 2003 28 Ağustos’ta verilen gıyabi tutuklama kararından bir gün önce baba oğul polis takibinde holdinge giriş yaptı. Talimat üzerine polis akşama doğru Uzanlar’ı yakalamak için binaya yöneldi, ancak bazı belgelerin henüz ulaşmadığı gerekçesiyle operasyon ertelendi. Bu da Uzanlar’ın kaçmasına yetti. Polis eve kadar izlemek için yine Uzanlar’ı beklerken, onlar binanın çatısındaki helikopterle kayıplara karıştı. Bir daha da baba oğuldan haber alınmadı.

Airwaves adlı 40 milyon dolar değerinde bir lüks yatın da sahibi.

Evlilikleri :

  1. evliliği: 1998 yılında Yeşim Salkım ‘la olan evliliğiyle gündeme geldi. 2001 yılında boşandılar.
  2. evliliği: Yeşim Salkım’dan boşandıktan hemen sonra show tv. pazar keyfi sunucusu Özlem Kızılkaya’yla 10 mayıs 2002 tarihinde evlenmiş ve “Ata Kemal Muhammed” adında bir çocuk sahibi olmuştur.
    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler