HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyetçi Parti'de Trump'ın son rakibi de yarıştan çekildi

ABD'de, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylığı yarışında John Kasich'in de çekilme kararı almasıyla, Donald Trump yarışın tek adayı olarak kaldı.

Cumhuriyetçi Parti'de Trump'ın son rakibi de yarıştan çekildi

ABD medyası, Ohio Valisi Kasich'in Trump karşısında her hangi bir kazanım elde edememesi üzerine bu kararı aldığını bildirdi. ABD kamuoyunda popüler bir vali olmasına rağmen Kasich, sadece kendi eyaletinde zafer kazanmıştı.

Teksas Senatörü Ted Cruz da Salı günü Indiana Eyaleti'nde Trump'ın zaferi üzerine istifa etmişti. Cruz kararını açıklarken, "Biz elimizden gelen herşeyi yaptık. Ancak seçmen başka bir yolu seçti" demişti.

Kasich Washington'da planladığı tüm etkinlikleri iptal etti etti ve Ohio'da bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Gün içinde Kasich'in kampanya ekibi, kendisini Donald Trump karşısında 'tek umut' olarak gösteren, Star Wars filminden esinlenme bir reklam videosu yayınlamıştı.

Bu istifayla Trump'ın Temmuz ayındaki parti kurultayı öncesinde, aday olmak için ihtiyacı olan 1237 delegeye ulaşmasının kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Kasich Cumhuriyetçi Parti'nin en ılımlı ve en seçilebilir adayı olarak görülüyordu. Kamuoyu yoklamaları, Kasich'in muhtemel Demokrat aday Hillary Clinton karşısında da iyi bir oy desteğine sahip olduğunu gösteriyordu. Ancak aday adaylığı seçimlerinde Kasich bir başarı elde edemedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler