HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbe karşıtları 'idam' dinlemedi

Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin Pazartesi günü idama mahkum edildiği Mısır’da darbe karşıtı öğrenci gösterileri kesintisiz devam ediyor.

Darbe karşıtları 'idam' dinlemedi

Darbe karşıtları Pazartesi gecesi bir çok kentte gösteri yaparak kararı protesto etti. Mısır’ın kuzeyindeki Demenhur kentinde İslami Araştırmalar Fakültesi'nde okuyan kız öğrenciler darbe karşıtı gösteri düzenledi. Darbe karşıtı sloganlar atan kız öğrenciler tutuklu arkadaşlarının salıverilmesini istedi.

Minye Üniversitesi kampüsünde toplanan yüzlerce öğrenci de darbe karşıtı öğrenci sloganlar attı. Ögrenciler daha sonra ‘Askeri yönetim yıkılsın’, ‘Asker zulmü yıkılsın’ slaoganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Ezher Üniversitesi'nde okuyan darbe karşıtı kız öğrenciler de güvenlik güçlerinin üniversitelere yönelik baskınlarını protesto etti. Rabia amblemi olan dövizler taşıyan kız öğrenciler, idam kararının hukuksuz olduğunu söyledi.

Gece gösterileri

Tanta’da da darbe karşıtları 529 Müslüman Kardeşler üyesine idam cezası verilmesini protesto etmek için Pazartesi gecesi gösteri düzenledi. Göstericiler kararı yargının siyasallaşması olarak değerlendirdi ve kararı veren yargıçları protesto etti. Darbe karşıtları idam kararlarının gerçek sebebinin göstericileri korkutmak olduğunu söyledi.

Kahire’nin doğusundaki Süveyş kentinde de gece sokağa çıkan göstericiler, darbe karşıtları için verilen idam cezalarını protesto etti ve demokrasiye dönülmesini talep eden sloganlar attı. Göstericiler 3 Temmuz 2013’deki darbeden sonra tutuklananların serbest bırakılmasını da istedi.

Cize kentinin Nahiya bölgesinde de darbe karşıtları gösteriler düzenledi.

Minye’de gece gösterilerinde darbe karşıtları idamları protesto etti. Buradaki gösterilerde kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

İskenderiye’nin 12 değişik bölgesinde de darbe karşıtı gösteri yapıldı.

Çarşamba günü gösteri çağrısı

Darbe karşıtı Meşruiyete Destek Ulusal Koalisyonu, taraftarlarına Çarşamba günü gösteri çağrısı yaptı. Koalisyon, yayınladığı bildiride hedefin Tahrir ve Rabia meydanlarına girmek olduğunu açıkladı.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’de sivil destekli darbe, Mülüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaştırmıştı.

2014 Ocak ayında yapılan referandumda elli kişilik Anayasa Komisyonu'nun hazırladığı anayasa taslağı kabul edildi. Daha sonra geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur yol haritasında değişikliğe giderek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini öne aldığını açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler