HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile petrol konusunda mutabakat sağlandığını ancak sürecin tamamlanmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

Irak'ta merkezi hükümete bağlı Sivil Havacılık Merkezi, başta Kuzey Irak olmak üzere ülkenin hava sahasını Türk özel jet uçakları için uçuşa kapattı.

Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Kürt yönetimiyle yaptığı petrol anlaşması üzerine böyle bir karar almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ani alınan karar üzerine tüm uçuşlar iptal olurken, bazı yolcuların Erbil Uluslararası Havaalanı'nda mahsur kaldığı öğrenildi. Karar nedeniyle bugün Bağdat, Erbil, Süleymaniye, Musul, Necef ve Basra gibi birçok şehirde Türk özel jet uçakları iniş ve kalkış yapamadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla iligli açıklamada ise şöyle denildi:

"IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 27 Kasım'da Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında IKBY ile enerji işbirliği alanında Irak Anayasası'na da uygun bazı ticari sözleşmeler üzerinde mutabık kalınmıştır. Ancak konuyla ilgili süreç henüz tamamlanmamıştır. Bu konunun üçlü bir çerçevede ele alınması ve halklarımızın ortak çıkar ve refahına hizmet edecek şekilde sonuçlandırılması arzu ve tercihimizdir.

Ülkemiz bu işbirliğinin Merkezi Hükümet ile IKBY arasında Irak Anayasası ile uyumlu bir anlayış birliğinin gelişmesine ve pekişmesine de katkı sağlamasını temenni etmektedir. Bu anlayışla, taraflar arasındaki tüm konuların karşılıklı görüşmeler yoluyla ve iyi niyetle Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliği zemininde süratle çözüme kavuşturulmasını arzu etmekteyiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler