HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege'de göçmen teknesi battı: Yarısı çocuk 30'dan fazla ölü

Yunanistan'ın Farmakonisi adası yakınlarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 30'dan fazla kişi öldü. Ölenlerin yaklaşık yarısı bebek ve çocuklardan oluşuyor.

Ege'de göçmen teknesi battı: Yarısı çocuk 30'dan fazla ölü

Yunanistan'ın Farmakonisi adası yakınlarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu en az 34 kişi öldü.

Türkiye'den Yunan adalarına ulaşmaya çalışan ahşap teknenin batmasıyla ölenlerin dördünün bebek, altısının oğlan çocuğu, beşinin kız çocuğu olduğu aktarıldı. Ölenlerin hangi ülkeden geldikleri henüz açıklanmadı.

Yunan Sahil Güvenlik yetkilileri kaza sonrası denizde bulunan 68 ve tekne içinde bulunan 30 kişiyi kurtardıklarını açıkladı.

Bindikleri lastik bot batan Suriyeli ve Afgan göçmenlerin kıyıya yüzmeye çalışırken çekilen görüntüleri arasında bir kare vardı ki krizin ulaştığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi. Reuters tarafından servis edilen fotoğraflardan birinde iki aylık bir bebek babası tarafından kıyıya ulaştırılmaya çalışılırken görülüyor.

Bu yıl içinde 432 bin 761 göçmenin deniz yoluyla Avrupa'ya ulaştığı düşünülüyor. Bu yolu kullanan 2748 kişinin boğularak yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler deniz yoluyla Yunanistan'a ulaşmaya çalışanların yaklaşık yarısının Suriyeli olduğunu bildiriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler