HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan Azerbaycan basınında

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması Azerbaycan medyasında geniş yer buldu.

Azeri basını muhtar bile olamaz denen Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunu dile getirdi.

Gazeteler sonuçları manşetlerinden okuyucularına duyurdu. İnternet siteleriyse flaş haberle Türkiye'deki yetkililerin açıklamalarını aktardı. Azeri basını cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tüm sürecini an be an okuyucularıyla paylaştı.

Azerbaycan'ın önde gelen gazetelerinden Azadlıq, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini "Türkiye 12. Cumhurbaşkanı'nı seçti”, "Erdoğan Çankaya'ya sahip oldu” başlığıyla duyurdu. Sandıkların neredeyse yüzde 98'nin açıldığını duyuran gazete Erdoğan'ın halkın yüzde 52'sinden fazlasının desteğini alarak seçimi ikinci tura bırakmadan kazandığını okuyucularına aktardı. Haberde ayrıca diğer cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın oy oranlarına yer verildi. Seçim sonuçlarına tam sayfa yer veren gazete, Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasına değindi. Başbakanı Erdoğan'ın üst üste dokuz seçimden de zaferle ayrıldığına vurgu yaptı.

"Kafkasinfo” haber portalının manşeti "Muhtar olamaz dediler Cumhurbaşkanı oldu” şeklinde oldu. ANS Press, APA, Trend, Lentaz, Selamnews gibi ajanslar da seçim sonucunu flaş haber olarak duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de geleneği bozmadı ve Başbakan Erdoğan'ı yine ilk tebrik eden isim oldu. Cumhurbaşkanı Aliyev, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak yeni görevinde başarılar diledi. Aliyev, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin ve kardeşlik anlayışının yeni dönemde de artarak devam etmesi temennilerini dile getirdi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler