HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Çipras'a zor soru: İade edilmeyen FETÖ'cüler

Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinde, Yunan lidere kritik bir soru yöneltti. Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumuna katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'e giden Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras'a iade edilmeyen FETÖ'cüleri sordu. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Four Seasons otelinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak üzere gittiği Çin'de Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çin'in başkenti Pekin'de Yunanistan Başbakanı Çipras’la yaptığı görüşmede, "iade edilmeyen darbeci askerler" meselesinin Türkiye ile Yunanistan arasında bir sorun teşkil ettiği ifade edilerek, darbeye karışmış bu kişilerin iade edilmesini istedi.

Erdoğan, Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak üzere geldiği Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de, Four Seasons Hotel'de Yunanistan Başbakanı Çipras'ı kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

YUNANİSTAN SON TÜRK ASKERLERİNİN İADE TALEBİNİ DE REDDEMİŞTİ

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu iki askerin daha iadesini reddetti.

Böylece Yunanistan, ülkelerine gelen 8 Türk askerinin 8'i için de iade talebini reddetmiş oldu.

Diğer askerlerden üçünün iade talebi 3 Mart'ta, üçünün iadesi de 25 Nisan'da reddedilmişti.

[

Yunanistan'daki iade edilmeyen askerlerin kaçış planı](https://www.mynet.com/yunanistandaki-iade-edilmeyen-askerlerin-kacis-plani-110102868736)


En Çok Aranan Haberler